Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha egy férfi könyörög egy nőnek, Ti mit gondolnátok Róla ?
"Kérlek szépen. Légyszíves. Könyörgöm."
Nem egyeztünk valamiben és elkezdte ezt. Csak én találom ezt gyerekesnek egy 30 feletti férfitól?
A kérem szépen és a légyszíves szavakat egy jól nevelt ember minden napokban is használja, igazán nem értem mi a probléma vele...
A könyörgöm szó kontextustól függ, pl. 'Könyörgöm ne dobd a maradékot a kagylóba' - így ezzel sincs gond.
Ebben az esetben rövidre zárnám, hogy megmondtam hogy nem!, és ez nem fog változni. Ha nem hagyná abba ott hagynám, és csak akkor állnék vele szóba, ha ő maga mondja, hogy leáll a témával.
Előtte azért mondanám neki, hogy erőszakos.
Szóbeli erőszak is létezik ám, és ez az.
Én is ilyen voltam. Nem ilyenekben, hanem pl ha tiniként nagyon szerettem volna valamit, pl egy ruhát, és ha volt rá példa hogy ez bejött, akkor azt gondoltam ezután is be fog. Nem éreztem erőszaknak, csak puhításnak.
Amíg a képembe nem vágták, hogy erőszakos vagyok. Na, akkor elgondolkodtam. Hozzá tett az is, hogy kavartam egy sráccal, és aznap akart találkozni, de nekem nem volt jó. És ugyanezt csinálta. Szépen mondta, de nem állt le vele, semennyi nem után. És megfogalmazódott bennem, hogy erőszakos.
Az volt a görbe tükröm. Abbahagytam.
Ezért nem szabad a gyereknek sem engedni, amikor hisztizik, mert azt tanulja meg, hogy azt kell csinálni, mert azzal már célt ért.
Amíg nem ütközik ellenállásba, ezt alkalmazza. Mint ahogy én átvittem a tini koromba. A párod átvitte felnőtt korba is..
Következetesen mondj nemet ha ezt csinálja, különben nem tanulja meg.
Légy erős! Következetességgel lehet csak nevelni, minden korban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!