Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Zavarna, ha nem lenne érettségije annak, akivel ismerkedsz?
Sokadik találkozón derült ki, hogy nincsen érettségije.
Egyébként értelmes, életrevaló, egyáltalán nem buta, csak a tini kora nem volt a legfényesebb.
Szakmája van, évek óta dolgozik, nagyjából önálló.
Titeket zavarna? Én nem vagyok olyan, aki ilyenek alapján megítél valakit, csak kicsit mégis aggaszt, hogyha esetleg 1x munkahelyváltásra kényszerül, akkor mi lesz, mert a munkáltatóknak (gondolom) ez azért fontos.
Voltak nekem is ismerőseim, akik évekkel később csinálták meg az érettségit, de végül legalább rávették magukat.
Nála viszont nem úgy tűnik, mint aki szeretné ezt a jövőben pótolni, úgyhogy nem is feltétlenül ennek a hiánya zavar, hanem a hozzáállása.
Én nagyon nehezen, egyedül értem el mindent, amit akartam, de én olyan vagyok, hogy nincs számomra lehetetlen. Ő meg nem ilyen.
Egyébként jól érzem magam vele és egyelőre minden szép és jó, de nem tudom, okozhat-e későbbiekben valamilyen problémát.
Én a hosszú kapcsolatok híve vagyok, eddig egy kapcsolatom volt, de ha rajtam múlt volna, akkor én már nem is váltottam volna.
Szóval így futok/futottam neki vele is, hogy jó lenne lehorgonyozni és megállapodni mellette.
Mi a véleményetek?

Attól is függ hány éves.
Férjem 40,naluk,videken akkor nem volt alap az érettségi.
Szülők is ostorozták őket, hogy csináljon szakmát és dolgozzon 17 éves korától. Egyáltalán nem tamogatták,hogy tovább tanuljon.
Ettől függetlenül, később csinált 3 szakmát.
Emellett rendkívül nagy lexikális tudása van, folyamatosan olvas.
Persze ha valaki fiatal 25-30 és "csak úgy" otthagyta a kozepsulit, függetlenül attól, hogy lett volna lehetősége rá, akkor lehet kicsit zavarna.
Egyebkent utólag szerintem sok értelme nincs leérettségizni, mert kevés helyen számít annyira, nincs olyan ugrás mint egy érettségi kontra diploma esetén.

Egyáltalán nem számít. Exem is jó szakember volt a szakmájában , sikeres vállalkozó ( itt nem nagy cégre kell gondolni) ehhez semmilyen módon nem tett volna hozzá ha van érettségije.
Nekem is van, sőt diplomám is , aztán mégis egy szakma mellett kötöttem ki amiben dolgozom, szeretem csinálni, a végzettség meg csak van.

Páromnak nincs érettségije "csak" szakmája de diplomás ember nem léphet a lába nyomába sem intelligencia és logika terén. Saját vállalkozása van, havi több milliós bevétellel.
Nekem főiskolai végzettségem van de ötödét keresem és igen sokszor érzem magam butának mellette sok témában.
Nem ítélnék és döntenék ez alapján.

Engem zavarna, mert a terveim közt szerepel, hogy külföldön letelepszem, és a jobb esélyek miatt jobb, ha a párom is rendelkezik magas iskolai végzettséggel.
Ezáltal nyilván nem egyeznek a terveink, így felesleges egymás idejét húzni.

16-os vagyok.
Javítom, nem.minden diplomás de sok diplomás ember akit ismerek nem léphet a lába nyomába sem

"Páromnak nincs érettségije "csak" szakmája de diplomás ember nem léphet a lába nyomába sem intelligencia és logika terén."
Azért ilyet se normális leírni. :D

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!