Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Randizás » Zavarna, ha nem lenne érettség...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Zavarna, ha nem lenne érettségije annak, akivel ismerkedsz?

Figyelt kérdés

Sokadik találkozón derült ki, hogy nincsen érettségije.

Egyébként értelmes, életrevaló, egyáltalán nem buta, csak a tini kora nem volt a legfényesebb.

Szakmája van, évek óta dolgozik, nagyjából önálló.

Titeket zavarna? Én nem vagyok olyan, aki ilyenek alapján megítél valakit, csak kicsit mégis aggaszt, hogyha esetleg 1x munkahelyváltásra kényszerül, akkor mi lesz, mert a munkáltatóknak (gondolom) ez azért fontos.

Voltak nekem is ismerőseim, akik évekkel később csinálták meg az érettségit, de végül legalább rávették magukat.

Nála viszont nem úgy tűnik, mint aki szeretné ezt a jövőben pótolni, úgyhogy nem is feltétlenül ennek a hiánya zavar, hanem a hozzáállása.

Én nagyon nehezen, egyedül értem el mindent, amit akartam, de én olyan vagyok, hogy nincs számomra lehetetlen. Ő meg nem ilyen.

Egyébként jól érzem magam vele és egyelőre minden szép és jó, de nem tudom, okozhat-e későbbiekben valamilyen problémát.

Én a hosszú kapcsolatok híve vagyok, eddig egy kapcsolatom volt, de ha rajtam múlt volna, akkor én már nem is váltottam volna.

Szóval így futok/futottam neki vele is, hogy jó lenne lehorgonyozni és megállapodni mellette.

Mi a véleményetek?

2021. febr. 5. 08:51
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
87%
Lehet, hogy népszerűtlen leszek a véleményemmel, de igen, engem zavarna. Ha egyébként képes lenne rá, hogy megszerezze, de mégsem teszi, akkor a hozzáállása zavarna, ha pedig nem lenne rá képes, akkor a képességei.
2021. febr. 5. 08:57
 2/24 anonim ***** válasza:
91%
Hát, meglepne, ha valaki szóba hozná ezt, hogy nincs érettségije, de bármikor is tenné (akár az első randin) én semmiképp se ítélném el, kb. addig érdekelne ez, amíg beszél róla. Igazából csak a munkaerő piacon lehet problémás az érettségi hiánya, de csak formaiságból, vagy megfelelésből nincs értelme megcsinálni, ha ő így látja jónak. Én azt mondom, bízzunk benne, hogy ez a legnagyobb "problémája" neki.
2021. febr. 5. 08:58
 3/24 anonim ***** válasza:
78%
Engem igen, nem folytatnám az ismerkedést. Rossz tapasztalatom van az ilyen emberekkel. Sokszor csak később bukik ki a dolog.
2021. febr. 5. 08:58
 4/24 anonim ***** válasza:
37%

Nem.

Az úgyis kiderül az ismerkedés során, hogy milyen értelmi szinten áll, sőt, ez többet mond, mint egy végzettséget igazoló papír. Volt szerencsém olyanhoz, akinek érettségije volt, de egy marék lepke lepipálta volna.

A munkahely-kérdés meg ennél azért összetettebb, mint hogy egy érettségi alapján bárminemű jóslatot lehetne tenni a jövőt illetően.

Te pedig ne mártírkodj! Igen, szép és becsülendő, hogy te mindent magadtól értél el, de ettől még nem kéne a paci túloldalára esni! Ráadásul ha úgy nézzük, nálad is volt egy pont, ahol abbahagytad. Csak kettőtök esetében ez a pont máshol van.

A problémát pedig nem az érettségije hiánya fogja okozni, hanem az, hogy te ebből szent ügyet csinálsz.

2021. febr. 5. 09:00
 5/24 anonim ***** válasza:
36%

#3 "Rossz tapasztalatom van az ilyen emberekkel."

Az összessel? Jól nyomod, ha már Magyarország összes szakmunkásánál bepróbálkoztál!

Ja, hogy két személy alapján vontál le következtetést százezrekről? Ez is jól mutatja, hogy nem minden az érettségi. ;)

Volt nekem rossz tapasztalatom diplomásokkal is, sőt, doktorral is, mégsem mondom azt, hogy most minden diplomás, doktor, meg értelmiségi ki van zárva, csak mert volt valakivel rossz tapasztalatom.

2021. febr. 5. 09:02
 6/24 A kérdező kommentje:
3-as, megosztanád esetleg a rossz tapasztalataid?
2021. febr. 5. 09:05
 7/24 anonim ***** válasza:
75%
Ha jól kijövünk, szimpatikus, akkor egyáltalán nem érdekelne.
 8/24 anonim ***** válasza:
93%
az erettsegi annyira alap dolog, hogy igen, zavarna a hianya, illetve a hozzaallasa, hogy a szandek sincs meg benne, hogy letegye. ha nincs diplomaja, az nem erdekel, de erettsegije legyen mar meg. nem fogok alszentkedni meg ‘jaj nem attol lesz okos’, engem zavar es kesz.
 9/24 anonim ***** válasza:
100%
Végül is akkor a cigányokkal sem lehetünk előítéletesek, mert nem ismerjük az összeset. :) Az az 50, akivel eddig találkoztam, biztos ritka kivétel.
2021. febr. 5. 09:06
 10/24 anonim ***** válasza:
78%
Engem zavarna. Nem ítélem el, nem gondolom rossz embernek, még csak ostobának vagy műveletlennek sem, és bár marhaságnak tartom jelenlegi formában az érettségi rendszert, de a hozzáállásunk nagyon más. Én fontosnak tartom a tanulást, és azt, hogy a jövőm minél inkább biztosított legyen, ha bármikor váltani akarok, akkor minden lehetőségem meglegyen rá. Ha bármerre tovább akarok menni, egy értelmes tanfolyamot el akarok végezni, netalán egyetemi képzésen részt venni, ahhoz kell az érettségi. Sok munkahelyen is kizárnak érettségi nélkül, illetve a fizetést is befolyásolhatja. Ha a másikban erre nincsen igény, ő nem akar ilyen módon fejlődni, akkor nincs keresnivalónk egymás mellett. Lehet, hogy adott pillanatban ez nem zavarna, mert jól elvagyunk, beszélgetünk, de hosszútávon, amikor már együtt kell élni, nincs rózsaszín köd, ez egy nagy különbség. Nyilván kivételek mindig vannak, de nem akarok éveket elvesztegetni az életemből azért, hogy teszteljem, ki az, aki más, ha amúgy találok olyan férfit, akivel elsőre kiderül, hogy egyeznek a nézeteink.
2021. febr. 5. 09:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!