Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Randiznál olyannal, aki használ ilyen szavakat, hogy cringe, creepy és társai?

Nekem a kínos szó olyan szituáció, ami mindenkinek világos, hogy kínos. Tehát ha véletlen a cipődre ragad a vécépapír, az kínos. A cringe olyan szituáció, mikor valaki nem veszi észre, mennyire gáz a viselkedése.
Azt nem értem, miért hiszi, aki hiszi, hogy ilyen szavakat azért használ valaki, hogy kitűnjön? Ez csak rólad mondja el, hogy te erre felfigyelsz.

"Ha keres havi nettó 800-at felőlem olyan szavakat használ, amilyeneket akar!"
Gold-digger.

Én pont ezért utálom az angolt. Mert minden nyelvbe belemászik és mérgezi a nyelveket. És mindezt úgy, hogy például, itt Magyarországon sem hivatalos nyelv és mégis tele van már a magyar nyelv angol szavakkal.
Nem mondom, hogy nincsenek olyan dolgok, érzések, amelyre magyarul nincs szavunk, de amikor valaki már túl sok ilyen szót használ, akkor én is ezt csinálom vele, csak éppen nem angolul. 5 nyelven beszélek és beleteszek a beszédbe véletlenül 1-2 szót valamelyik nyelven, hogy vegye észre magát a másik...

Gyerekkorom óta az az álmom, hogy ne halljak magyar szót. Az Ady köteteimet viszem, annyi marad, de megkeresem az angolul beszélő közösségemet valahol. Embereket, akik nem kapnak agyfaszt az ilyentől.
Most például az jutott eszembe kapásból, hogy tightly wound. Gyönyörűen kifejezi ezeket a kis méregzsákokat.

De most komolyan kérdezem. Az egyik idegen szóoké, a másik nem. Miért?
Ami régi jó, ami új az rossz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!