Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyire jellemző manapság, hogy a nők is kiveszik a részüket a randi költségeiből?
A nők kibulizták az egyenjoguságot, akkor miért várják el a pasiktól, hogy mindent ő fizessenek? Fuvarozzák, szórakoztasák(belépő), etessék stb, és valjuk be azért az ágyban is főleg ők dolgoznak hogy a nőnek jó legyen.
Én ilyen téren szerencsésnek érzem magam, mert többnyire olyan nővel hozott ösze a sors , aki volt annyira lelkiismeretes, hogy ragaszkodott, ő is fizessen valamit. Mostani barátnőm is pl már az első randin, a moziban fizette a kaját, én meg a jegyet vettem, és ez azóta is nagyjából mindig osztozunk a költségeken bárhova is megyünk. Nagyon jó érzés, mert érzi az ember, hogy nem akarják kihasználni, és még jobban megbecsüli a nőt. Nem tudom ez manapság mennyire gyakori az ilyen hozzáállás bármelyik korosztályban.
45F
Én azt nem értem, ha itt mindenki amellett kampányol, hogy az első randin a férfi fizessen a másodikon majd ő akkor miért nem cseréli meg a helyzetet, hogy az első randin fizessenek felesbe mondjuk a másodikon meg a férfi meghívhatja, tekintve hogy ekkor már szimpátiára is esély van.
Így ugyan az lenne a helyzet mint alapból, csak az aki nem szimpatikus nem fizetgetne mindent feleslegesen, ha úgysem találkoztok többet az életben.
Korábban írtam, hogy férfiként is sz arrágó dolognak érzem ezt a viselkedést. Miért kellene megcserélni? Akkor esküvőn is én legyek szoknyában? Nekem kellene virágot vennie a feleségemnek? Őrült egy proli modern világban élünk, ha ez így van... Nem vagyok ennek a szétfolytságnak a híve.
Egy férfi igenis ne hisztizzen a rohadt tortaszeleten vagy kávén. Vagy épp az óvszer árán. Legyetek már férfiak, mert nekem ég a pofám, nem akkora tragédia egy kicsit szimpatikusabban viselkedni azzal, akit fel akarsz szedni. Ha meg nem akarod, minek hívod el? Elhívja más.
Alapvetően minden férfi szó nélkül fizeti az első randi költségét, pedig a mai internetes világban, sokan nem keveset utaznak egy találkozóért. 15 éve még én is autóztam 70-100km-re is, és akkor szó nélkül mindent én fizettem. A kérdésem ugye csak a randikkal kapcsolatos, tehát nem csak az első, hanem a többi. Összeköltözés az már egy más tészta, mert van ahol hónapok, évek is eltelhetnek, és nem csak süti meg séta van a világon. Illetve a nők is több vasat tartanak a tűzben hála a randioldalaknak, aztán pár találkozó után azt mondja, hogy mást választott. Jártam én is így, hogy 2 hónap után közölte a csaj, hogy inkább a kollégáját választja, én meg addig 70 km-t (oda-vissza 140)utaztam addig, de ő egyszer sem jött hozzám.
A kérdést nem vitaindító célzatú, hanem arra voltam kíváncsi, hogy manapság mennyire gyakori a nők részéről a költségmegosztó hozáállás? Persze van akinél nem számít a pénz, de sokaknál igen.
Úgy tapasztaltam, hogy nem csak randikon, hanem úgy általában baráti vagy családi meghívásoknál (mondjuk egy étteremben vagy cukrászdában) is a férfiak nagy része természetesnek veszi, hogy ő fizet és fel sem merül bennük a fillérezgetés. Kb. mire felfognám, hogy mi történik, ők már kérték is a számlát és veszik elő a pénztárcát. Egyáltalán nem lenne gond anyagilag, ha nekem kellene állnom a saját fogyasztásom, de ha ők ettől érzik magukat férfinak, akkor nem fogok sz#rakodni, hanem elfogadom a meghívást és természetesen igyekszem viszonozni más módokon (nem kell rosszra gondolni).
A barátommal pl. mindketten egyetemisták vagyunk, őt viszont jobban tudják támogatni a szülei, mint engem. Ő egyedül lakik egy lakásban, én koliban szobatársakkal. Az első randin beültünk egy italra, ahogy beléptünk ő már kérdezte is, hogy mit kérek, a második körnél viszont visszautasítottam a meghívást és én fizettem az ő italát is. Ha beülünk valahová enni, akkor általában ő fizet, viszont ha pl együtt főzünk, akkor én veszem meg a hozzávalókat és készítem el a kaját (és utána persze mosogatok, takarítok magam után). Ha találkozunk, akkor általában én megyek hozzá, neki meg sem kell mozdulnia az ügy érdekében. Anyagilag egyértelműen ő költ többet rám, de azért szerintem a körülményekhez képest megfelelően próbálom viszonozni a dolgokat. Nyilván ha egyszer úgy alakulna, hogy én lennék jobb anyagi helyzetben, akkor fordulna a kocka és inkább én költenék rá.
Manapság amúgy a nők többsége simán kihasználja ezt az első randin a pasi fizet cimű szabályt arra, hogy ingyen zabáljon/igyon egyet.
Úgy mondanak igent randi meghívásokra, hogy már akkor tudják, hogy eszükben sincs második randira elmenni a palival.
És persze az ilyenek nem kávézni akarnak, hanem minimum egy ebéd/vacsora egy középkategóriás étteremben.
Én mondjuk rohadék vagyok az ilyenekkel, előre nem, hanem ott a randin közlöm, hogy mindenki fizeti a saját fogyasztását, és ha bepróbálkozna olyasmivel a ribi, hogy jaj nincs nálam kp, vagy otthonfelejtettem a kártyámat, akkor simán megcsinálom, hogy sunnyogva lelécelek, aztán majd magyarázkodjon a pincérnek, hogy nincs nála kártya :DD
Olyan fenyegetőzéseket meg kiakadásokat kapok utólag messengeren ilyenkor, kész öröm olvasni, jókat röhögök rajta :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!