Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A megbeszélt közös randin ki fizet?
Tételezzük fel hogy elmentek egy randira egy lánnyal.Legyen egy étterem.Nem egy puccos hely, de nem is egy putri. Jól érzitek magatokat beszélgettek, kacarásztok. És jön a számla. Ki fizeti ki....
Nálam párommal közösen fizettük, és ezt ő is így tartotta korrektnek... (7 év eggyütélés után 3 éve vagyunk házasok, csak mielőtt valaki kiírná hogy sokáig tarthatott....)
Hát szerintem teljesen változó. Volt már, hogy én fizettem, volt már, hogy a pasi és volt felezés is..
• Amikor én dolgoztam a suli mellett a srác kolis volt és mellette épp elveszítette a munkáját, akkor kérdés nélkül én fizettem, és kijeletettem, hogy nem engem, hogy eut fizesse, majd ha lesz munkája és összeszedi magát, akkor rajta lesz a sor (össze is jöttünk és egy nagyon puccos helyre vitt el "cserébe", amikor már megengedhette magának.)
• amikor egy már majdnem 30 éves csávóval kavartunk, aki konkrétan kb 6-7x többet keresett, mint én, és a szüleitől kapott lakást, tehát neki albira se kellett költenie, valahogy elfelejtettem az első randi végén megkérdezni, hogy fizessem-e a limonádém. És egyáltalán nem éreztem bűntudatot miatta. (Tök másért ért véget a kapcsolat.)
Szóval az ilyen szélsőséges eseteket leszámítva mindig felajánlom, hogy fizetem a részem vagy felezzünk, de túlnyomó többségben nem szokták elfogadni.
Én fizetek.Nem szeretem a felesleges vergődést,okoskodás,körített dumákat, hogy "kinek a feladata","hogy illik" körüli csatákat.Unom ezeket már.Kifizetem,és pont. Lehet haladni tovább.
F
Én mindig felajánlom, hogy én fizetem a sajátomat, de csak azt veszem komolyan, aki ezt nem hagyja.
Nem csinálok nagy kérdést belőle, szívesen kifizetem a magamét, és abszolút egyenrangúnak érzem magam, de ez nem erről szól.
Volt idő, amikor a srác, akivel jártam, gyorsétterembe vitt, hozott magának kaját, nekem pedig nem volt pénzem, és nem ettem. Meg sem kérdezte, akarok-e valamit, vagy miért nem hoztam magamnak enni. Nyilván nem haltam éhen, és tartsanak bár régimódinak, de igazából jónéven veszem, ha a srác, akivel szexelek, nem hagyná, hogy éhezzek.
"mert érdekel más emberek válasza hogy mennyire vagyok egy elcseszett ember"
Ennek olyan "nincs baj, ezért kreálok egyet" szaga van.
Szerintem első randin a srác ajánlja fel, hogy fizet, de ha mondom, hogy a saját részemet én szeretném fizetni akkor fogadja el.Ezzel elkerülhető a végén a sárdobálás, hogy ,,bezzeg kajára meghivattad magad, de le már nem fekszel velem! Minden nő k**va!"-ez nyilván sarkított példa volt, de nem akarok adósa lenni senkinek, főleg ha már randi közben rájövök, hogy nem akarok folytatást.
A többi randin meg lehet felváltva fizetni vagy mindenki a magáét.
Azért is szeretek magamnak fizetni, mert akkor nyugodtabban választok kaját, nem kell aggódnom, hogy megterhelem a másikat anyagilag.
24n
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!