Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Randiztatok mostanában (vagy akár régebben) súlyosan nárcisztikus, vagy épp nárcisztikus pszichopata személlyel?
Hejj, szerintem ezen a fórumon nem sok hasznosat fogsz találni, láthatóan a fogalommal sincsenek itt sokan tisztában..
Én sem vagyok végzett pszichológus, viszont nagyon-nagyon figyelek az ember viselkedésére, mit mond, mit tesz, milyen helyzetekben hogyan viselkedik.
Szerintem ki lehet szűrni ezt. Egyébként nagyon nehéz, mert ezek az emberek nagyon szenvedélyesek, a hódítási szakaszban a csillagokat is lehoznák, tenyerén hordoznak.. Tippet szeretnél, mikből tudod felismerni?
1. Túlzó gesztusok már az elejétől: mondjuk ha valaki már az elején túlzóan szenvedélyes gesztusokat tesz és olyanokról beszél, hogy pl ( idézek ;)) "csak te érted meg, nem érez másnál ilyen közeliséget, nem szokott ilyen kötődést érezni "stb- ezt mind már az elején, mikor még alig ismeritek egymást..
- Erről azt kel tudni, hogy értelmes ember felméri, hogy idő sincs még iylen érzések megszületésének: innen jön a következő pont:
2. Irtó szépen kommunikál, gördülékenyen, szenvedélyesen, elvarázsol a bájával, bókokkal. - De nincs mögöttük semmi érzelem!.. Jellemzően ügyesen bánnak a szavakkal, de ha igazán figyelsz, észreveszed, hogy mintha nem lenne mögötte tartalom ( ez is pipa volt nem egyszer)..
3- Állandóan keres, bombáz: ez is ro*hadt jól tud esni, de sokszor lehet már túlzó az állandó figyelem.. Persze tök jó alap esetben, ha a másiknak te vagy a gondolata reggel/nap közben/este/késő este.. De ezzel csak azt akarja elérni, hogy a fejedbe másszon. - És el is szokta..
4. Úgy fog viselkedni veled, ahogy gondolja, hogy elvárod. Ami megint csak sokszor nem őszinte, csak a kedvedért játssza el. (Nekem ez is kitűnik, érződik, ha valaki nem olyan, amilyennek mutatja magát: pl nekem arról bezsét, hogy mennyit segít anyagilag valakiknek, meg ilyenek... De valójában a jó emberek nem dicsekednek ezekkel.. CSak aki jónak akar tűnni.)
5. Ha már anyagiak: fel fog kerülni a pénz. ;) Nem egyszer villantotta előttem, hogy mennyi pénze van, meg milyen jómódú stb, csak hogy lekenyerezzen, lássam, milyen jó dolgom lenne mellette... nem célzottan mondta ezeket, de egyértelműen felhozta, hogy tudassa, nem egyszer.
6. Manipulatív, és érzékeny a kritikára: sértésnek vehet ártatlan dolgokat, ha nem is szánod annak.. Semmi formában nem láthatod őt nem tökéletesnek, vagy esetlennek.. Mit csinál ilyenkor? Inkább beléd rúg, lehúz téged, sőt, benned kelt bűntudatot (!- ez is pipa)..
Én nem akartam elhinni, amikor ezt tette: adott helyzetben kellemetlenül jött ki, -én nem is bántottam pedig, sőt, megértő voltam vel tényleg, és nem is érdekelt. Erre ő hirtelen úgy hozta ki, mintha én rossz ember lennék, konkrétan bűntudatot okozott bennem.. Csak néztem. -Ez is jellemző: ő viselkedik rosszul, és benned kelt bűntudatot.. Még te fogsz elnézést kérni..
7. Innen jön a következő pont:megmásítják a valóságot: sokszor fogod úgy érezni, hogy totál ellentétes amit ma mond és tegnap mondott egymással, vagy ahogy viselkedik... Sok ilyen apróság lesz. És ezzel nem tudsz mit csinálni, saját magad is meg fogod kérdőjelezni, mert simán tagad, vagy másképp állítja be, hogy te látod rosszul.
8. Az alábbi szakaszok vannak általában: idealizáció, leértékelés, kidobás.
Nagyon szerethető és szenvedélyes emberek a felszínen, nagyon jó a dumájuk, stílusuk, bárkit elbűvölnek és belopják magukat a fejedbe, szívedbe... akik -amíg kihívás vagy- ezerrel hajtanak érted.. Aztán leértékelnek és eldobnak.
Ha ki akarod hamar szúrni: mindig legyen gyanús:
- az elején már jövő túlzottan nem reális szenvedélyesség és tervek a jövőre nézve. Ha logikusan belegondolsz, tudod, hogy lehetetlen, hogy ezek mögött vadi érzések legyenek még.. Nem beszélhet az első randikon arról, hogy te vagy az igazi és erre várt egész életében.. Érted.
- A sok önellentmondás a beszédében.
- Ha könnyen beadod magad, nem fog kihívásnak tekinteni, és hamarabb rád un.
- Ja igen, és mait én még látok nála: nem keresed őt. - De ő MINDIG visszatér hozzád.. Hiába hajtottad el, zártad le már ezerszer, akkor is vissza fog térni. Ha ő hajtott el téged, miután megkapott: akkor is vissza fog térni, ha úgy hozza az élet, hogy nincs kéznél senki, unatkozik és magányos.. De ilyenkor az is lehet, hogy csak "tesztel": időnként elejti a figyelem morzsákat, és arra kíváncsi, hogy még beugrasz-e neki a csőbe.. Vevő vagy-e még rá. Ilynekor külön randira már nem fog hívni, csak simán az egójának kellett, hogy tudja, még megkaphatna-e, ha akarna, ugranál-e neki. -> De ha ugrasz neki, már nem vagy újra érdekes, és ismét abbamarad a dolog.
Akivel én randiztam, nem tudom biztosan, ő az-e, de a fentiek mind igazak rá, én ezeket a jeleket figyeltem meg.. Hiába varázsolt el, egyszerűen éreztem, hogy valami nem kerek vele belül.. Nem mertem továbbmenni vele, és lezártam a dolgot.
- Ez nem ma volt, többször is megerősítettem, hogy lezártam, azóta is keres időnként: pedig állítólag már azóta kapcsolatban van.. Ha te utasítod el, az kb olaj a tűzre az agyukba.. Minál nehezebben kaphat med, annál jobban akar,annál értékesebb vagy..
Azt is tudom, hogy (ahogy a nárcikra jellemző), ő is több vasat tart a tűzben. Nála is simán van mindig valaki, aki ugrik neki. (Elmondta őszintén.)
Elég hamar elunják magukat egy ember mellett, és keresik az új kihívást.
Egészséges kapcsolat sosem lehet velük: ha megpróbálod dominálni, azért, ha meg teljesen alárendeled magad alájuk, azért lesz vége előbb-utóbb, mert nem fog értékesnek látni többé.. Igazából ez így is úgy is bekövetkezik előbb utóbb náluk.
Utolsó nagyon jól leírta, ügyes hasznos!
Én sem tudtam volna jobban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!