Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Összejönnétek egy enyhe Asperger-szindrómás sráccal/lánnyal, ha amúgy minden más stimmel vele?
Pasiban magas, jóképű, sportos, határozott. Van egzisztenciája és életcéljai. Vicces, aktív, változatos az érdeklődése. Lányban hasonló, csak magas és jóképű helyett csinos, nőies.
Aki nem tudná, Asperger-szindrómás az, aki picit furának tűnik kommunikációs szempontból. Kis társaságban, kevés ember közt érzi jól magát. Nagyobb társaságokban nem tudja felvenni a ritmust, nem igazán érzi a csoportdinamikát, a nonverbális jeleket. Nem vesz részt a munkahelyi rivalizálásban és immunis a “csordaszellem” mentalitásra. (Ez utóbbi mondjuk kifejezetten pozitív szerintem.)
Összejönnék vele, néhány tulajdonság rám is igaz.
F
1-es: Most nem akartam felsorolni az Asperger összes tünetèt. Ráadásul közöttük sincs két egyforma. Van, aki iszonyatosan merev, ragaszkodik a rutinjaihoz és rituáléihoz, és van, akinél ez csak nagyon rejtve jön elő, nem is észrevehető.
Például ott van Bill Gates, a Microsoft alapítója, nála az árulkodó jelek, a felesége elbeszélései alapján, hogy munka közben előre-hátra szokott hintázni a széken, illetve, hogy szoktak lenni témák, amelyekbe bele van ragadva, és olyankor alig lehet másról beszélni vele (most épp a harmadik világ WC-kérdése). Persze ettől meg o sem biztos hogy az, mert ez csak 2 tünet.
Szóval, sok tünet van, de a legfontosabbnak a kommunikációt szokták tartani, ezért ezt emeltem ki.
A pontos diagnózishoz állítólag 1 éves pszichológiai vizsgálat kell, de 99%-ukat nem is szokták diagnosztizálni egész életükben.
Ja? Hát akkor akárki aspergeres, akire rámondjuk! :D
Azért nem mindegy, mert egy osztályba van sorolva a pszichopátiával, borderline-nal és nárcisztikus személyiségzavarral, amik a társra igazán komolyan veszélyes, bántalmazó személyiségek.
Szóval bármelyik szélhámos pszichopata beállíthatja magát aspergeresnek, ha valaki kiszúrná a "furcsaságát".
Szóval nekem az nem elég, ha valaki ezt állítja magáról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!