Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Igazságos, hogy ebben a szituációban mindenki engem gyűlöl amiatt az egy pofon miatt?

Figyelt kérdés

A történet a következő.

A barátnőmmel kicsit több, mint fél éve költöztünk össze. Fél éven át nem talált munkát, mert válogatott, addig az én fizetésemből éltünk. Szereztem neki ügyfélszolgálatos melót, de neki nem felelt meg, mert nem akar diplomával ilyet csinálni és csak nettó 160 ezret kapott volna. Közben persze igényei voltak: kozmetikumok, külön kell arclemosó, tusfürdő, intim tusfürdő, 1000 ft-os fogkefe meg ilyenek, de megtanultam nemet mondani. Ruhát sem vettünk neki, mert csomó van, megfogtam a pénzt, ő pedig imádja szórni. Abban állapodtunk meg, hogy ha talál munkát, 3 hónapig, amíg próbaidős, nem fog venni semmi extra dolgot, mert még mindig spórolnunk kéne, meg kvázi szeretném, ha itthon is "próbaidős" lenne, kicsit belelátna, hogyan kell bánni a pénzzel, aztán ossza be a kis extráira, amikor belelát a dolog súlyába. Meg ugye ott van az is, hogy problémás, 6 hónapig nem jött össze semmi, válogat, szóval semmi garancia nincs arra, hogy tartós lesz neki a munkahely.

Nos, úgy alakult, hogy kapott egy állást, egyből többet is keres, mint én (hasonló végzettségünk van), egy multihoz került egy elég magas beosztású férfi mellé szakmai asszisztensnek. Ez már alapból nem tetszik, ugyanis én pontosan tudom, hogy semmi tapasztalata sincs, és a szakmaisága is soványka, nem túl jó jegyekkel, fél éves csúszással csinálta meg az egyetemet, és legalább 20 helyen volt interjún, és mindenhonnan visszadobták. Elég fura, hogy egy tesztoszteron bomba 40-es fazon veszi fel asszisztensnek, engem például az életben fel nem vennének ilyen pozícióba. Amióta elkezdett dolgozni, nagyképű lett, be van sózva, és esze ágában sincs tartani magát ahhoz, amit megbeszéltünk.

Az első fizetéséből egyből elszórt 10 ezer ft-ot a dm-ben pipere cuccokra, további 8 ezret kondibérletre, már ezen veszekedtünk. De tegnap jött el a töréspont, ugyanis 30 ezer ft-ot költött el ruhadarabokra és sminkekre. Nagyon összevesztünk, az lett a vége, hogy ordított velem, hogy nem rendelkezhetek a pénze felett, hagyjam békén. A szomszédok füle hallatára hordott le apáskodó, irigykedő szerencsétlennek, végül nem bírtam tovább, és elcsattant egy kisebb pofon és hozzá vágtam mellé azt, hogy azért kapta meg azt az állást, mert meg akarják d.ugni, más miatt senkinek sem kéne, erre körömmel esett nekem, össze-vissza karmolt, akkor meglöktem. Akkor abbahagyta, összecuccolt, és elment a közös lakásból, szakított, és követeli, hogy fizessem ki a lakásrészét minél hamarabb, különben megyünk a bíróságra.

Mindenkinek elmondta, hogy el akartam szedni a pénzét, leszóltam a munkáját és meg is ütöttem, egyik kollágámnak is elmesélte, aki elterjesztette a munkahelyemről még csomó embernek fél nap leforgása alatt. Mindenki engem gyűlöl, őt pedig ünnepelik.

Igazságos ez, rendben van ez így?

2019. júl. 20. 19:10
1 2 3 4 5 6 7
 21/61 A kérdező kommentje:

Csak az a különbség, hogy fél évig én güriztem és én próbáltam megfogni a pénzt, ő pedig boci szemekkel kéregetett tényleg, mint egy kislány. Soha életében nem tartotta el magát. Szerintem veszélyes egy ilyen embernek azonnal sok pénzhez jutni, mert tönkretesz mindent, és egy párkapcsolat esetén ez 2 emberről szól. Én bizonyítottam, hogy tudok bánni a pénzzel, ő nem, sőt, az ellenkezőjét.

Soha nem azért voltam vele, mert azt várnám, hogy hatalmas szakmaisága és pénzügyi műveltsége legyen, én nem ezt várom egy nőtől. De ha már ennyit keres, akkor szeretném, ha megtanulna bánni vele, mielőtt 100% szabad kezet kap.

2019. júl. 20. 19:47
 22/61 anonim ***** válasza:
100%

#11, a párkapcsolat kettőről szól, de ahogy leírtad mind a kettő te szeretnél lenni

Mi az, hogy próbaidő, egy kapcsolatban??

Te spórolós vagy, ő meg nem.

A pofonnal csak felgyorsítottad a szükségszerű szakítást.

Ne pofozkodj.

2019. júl. 20. 19:49
 23/61 anonim ***** válasza:
91%

Nincs igazad kérdező.

Irigy vagy. Nem a jó keresete tönkre a kapcsolatot, hanem a te feltekenyseged, lenezesed es kontrollmaniad.

És még himsoviniszta is vagy. Egy no ne keressen jól, de főleg ne jobban, mint a párja szerinted.

Ez a te fő bajod.

2019. júl. 20. 19:51
 24/61 anonim ***** válasza:
95%
Ha nem volt mèg keresete, honnan tudod, hogy nem tudna bánni a pènzzel? Mèg csak most kezdte. Megtanulni meg úgy fogja, ha szabad kezet kap, ès megtapasztalja. Nem úgy, hogy te korlatozod, ès már párezer elköltèse miatt veszekszik vele.
2019. júl. 20. 19:52
 25/61 anonim ***** válasza:
96%
A saját fizetése felett kell szabad kezet kapnia tőled?
2019. júl. 20. 19:52
 26/61 A kérdező kommentje:
Nem. Az a bajom, hogy úgy keres jobban, hogy kvázi semmihez sem ért, de a szakmájához a legkevésbé sem, kizárólag érzelmi döntéseket tud hozni, nem tud szervezni, tervezni, felelőtlen, infantilis. Mégis azért, mert van 2 melle és egy puncija, nagyobb a kezdőfizetése, mint nekem a mostani, több éves tapasztalattal. Mellé pedig arrogáns és szórja a pénzt. Ez a bajom. Én elfogadtam a barátnőmet kicsit csacskának, nekem nincs ezzel gondom, mivel szeret teljes és jó társaság (volt), és nem volt semmi probléma, amíg rám bízta a pénz kezelését. Elvoltunk fél évig így.
2019. júl. 20. 19:54
 27/61 anonim ***** válasza:
96%

Már többször kihangsúloyztad, hogy egy párkapcsolat 2 emberről szól...valahogy mègis te akarod őt irányítani, meg terelgetni, meg feltèteleket szabni, hogy hány hónapig nem költhet "extrára" a saját fizetèsèből. Akkor most hogy is van ez?

Ha még annyira azon nyivakolsz, hogy fèl èvig te tartottak el, akkor eleve minek költöztették úgy össze, hogy mèg nem keresőkèpes? Te vállaltad úgy, most utólag ne durrogjál rajta.

2019. júl. 20. 19:55
 28/61 A kérdező kommentje:

Pár ezer? Elszórt 50 ezer ft-ot, ember.

És a ruhavásárlásból is megaláztatást csinált, mert azt hozta kifogásnak, hogy a munkahelyre kell, ugyanis ő olyan helyen dolgozik, ahol megkövetelik a nívós öltözetet (én nem).

2019. júl. 20. 19:55
 29/61 anonim ***** válasza:
94%

Akármennyire is nem bír bánni a pénzével, rettenetesen lekezelően beszélsz róla/vele.

Először is, nem megbeszéltétek, hogy majd 3 hónapig nem költ az "otthoni próbaideje" (wtf?) alatt, hanem kvázi ráparancsoltál, hogy ez lesz. Nem láttam a leírásban, hogy beleegyezett volna.

Másodszor, az rendes volt tőled, hogy eltartottad és segítetted, amíg neki nem volt munkája. Felteszem, ez fordított esetben is így lett volna, de javíts ki, ha tévednék. Végtére is egy pár, ezért is pár, hogy segítik egymást a nehéz helyzetekben.

Harmadszor, lehet, hogy az új főnöke tényleg csak egy csini kiscsajt lát benne, és aztán? Ha a barátnőd nem megy bele a munkahelyi viszonyba, akkor a főnöke arcon is pöröghet, úgysem tud vele mit kezdeni (törvényes kereteken belül), és addig is legalább jól keres (nálad mindenesetre jobban), és szerez némi tapasztalatot a szakterületén. Gáz, ahogy leszólod és kissebíteni próbálod az érdemeit. Igen, szakmailag még tapasztalatlan, de gyanítom te sem seniorként kezdeted a pályát, ráadásul az mégiscsak valamiféle rátermettségre utal, hogy több mint 20 interjún volt, de nem adta fel, és most kezdőként többet keres, mint te (most tekintsünk el a főnök lehetséges hátsó szándékától). Ez nyilván frusztráló, de ezt a békát le kell nyelned.

Utoljára pedig, nyilvánvaló, hogy nem tud bánni a pénzzel. Ez egy olyan probléma, amin dolgoznia kell, de nem úgy, hogy szó szerint belévered. Ráadásul, ha a munkakeresés ideje alatt letiltottad kb. mindenről, akkor miután kifizette a rá eső részt a költségekből, miért is gondolod, hogy jogod van neki megszabni, hogy mire költi a maradékot? Eleve nem is költött sokat az árucikkeket, azok általános fogyasztói árát, ill. a jelenlegi fiztését tekintve, tehát csak azért képes voltál felpofozni, mert nem úgy osztja be a pénzét, ahogy azt te teszed? Egyértelműen nem volt igazad. Már abban sem, hogy te ezeket fölösleges dolgoknak tituláltad. Bár gyanítom, ha egy topis trampli lenne, akkor meg az lenne a bajod... Tipikus. Ne költsön semmire, de azért legyen fullos.

+1 A pofozkodó férfiak esetében mindig felmerül bennem a kérdés, hogy ha valamelyik férfi barátjukkal vagy ismerősükkel különböznek össze, nekik miért nem osztogatnak ilyen lazán "nevelő jellegű" pofonokat? (a kérdés költői, mind tudjuk, hogy miért...)

2019. júl. 20. 20:00
 30/61 anonim ***** válasza:
100%

"Soha nem szórnék el 50 ezer ft-okat bugyutaságokra,"

De minek kell annyira megfogni a penzt? Lakasra gyujtotok? Kocsira? Sokba kerul a leukemias kutyatok kezelese? Ugy mondod, mint egy eletfilozofiat ezt a penz fogast, de nem latom mogotte az ertelmet.

A kerdesed elejen meg megertettelek, de amiert megutotted az egy pitianer szarsag volt. Meg is halnek egy tusfurdovel es egy dezodorral. Es amugy megsugok egy titkot: az ember nem az ellenkezo nemi szervu tukorkepevel el egyutt. Elhiheted, hogy mas meg a te dolgaidat tartja szarsagnak es arra nem adna egy lyukas garast se. Ha minden ki van fizetve, nincsenek hatalmas terheitek akkor igenis, hogy szabad az embernek egy kicsit jol ereznie magat a penzebol. A penzhez valo hozzaallasod is maniakus es a pofozkodo hajlamaidat meg inkabb nem minositem.

Es igen, lefutom a politikailag korrekt koroket: egy ferfi is annyi bakelitet vesz maganak, amennyit csak akar, ha a csaladnak nincsenek gondjai. Es igen, az elso fizetesebol meg nem kell nyugdijra felrerakni, kedveskedhet maganak az ember, legyen ferfi, no, diak, anyuka, rokkantnyugdijas.

2019. júl. 20. 20:01
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!