Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Sokak szerint miért könnyebb...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Sokak szerint miért könnyebb szakítani mint megbeszélni a dolgokat?

Figyelt kérdés

Annyi de annyi kérdést láttam már itt, amikben segítséghez fordultak a kérdezők, mert a párjuk tett valamit. Itt persze az esetek 99%-ban az volt a válasz, hogy nem szeret, szakíts. De miért?

Tényleg olyan világban élünk, ahol az emberek inkább rögtön szakítanak minthogy leülnének megbeszélni a dolgokat? Ha kell nem egyszer, hanem akár többször is?

A másik: Ha ide feltesz valaki egy kérdést, általában csak annak a nézőpontját látjuk aki feltette a kérdést, a másik oldalt nem. Mégis ennek ellenére, mint ahogy említettem szinte mindenki a szakítást javasolja, mert hogy úgyse szereti a kérdezőt a párja, meg majd később rájön, hogy kár vele maradni stb...

Megmagyarázná ezt valaki?

2019. júl. 19. 19:23
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

Te meg túlságosan szélsőségesen fogod fel a dolgokat.

A veszekedés nem azt jelenti, hogy valaki uralkodni akar a másik felett, és el akarja nyomni.

Testvérek között is vannak veszekedések, mégis szeretik egymást. Na most itt is az elnyomásra játszanak?

Egyszerű példa: Párod elfelejt valamit ami számodra fontos, számára jelentéktelen, ő nem tudja, hogy neked fontos. Neked rosszul esik, hogy elfelejtette, így sértődötten rákérdezel, ő nem érti mi a gond, te viszont azt nem érted ő miért nem érti. És kész, máris kialakul a veszekedés. Ha viszont ezek után meg tudják beszélni a dolgokat, és kompromisszumot tudnak kötni, akkor az már egy pozitív lépés.

2019. júl. 19. 19:59
 12/21 anonim ***** válasza:
De te a sértődött, szubjektív látásmódoddal védekezésre kényszeríted a másikat -> alárendelt szerepbe kerül -> onnan meg max. a feloldozás van, ő lép a negatívból felfelé, hogy ne legyen konfliktus, tehát alárendelt szerepbe került. Azt meg senki nem szereti, így inkább behódol.
2019. júl. 19. 20:05
 13/21 anonim ***** válasza:
31%

Szerintem az a probléma, hogy ma már mindenből a legjobbat akarjuk. Ugyan így a párválasztásnál is.

Van egy kép a képzeletemben, hogy nekem egy hosszúlábú, kerekfenekű, vékony barátnő kell. Aztán megismerkedek egy alacsony husis lánnyal. Az elején még elfogadom, hisz őt is megtudom szeretni, jó a társoságában lenni. Majd telnek a hetek, hónapok és már méregetően figyelem a barátnőmet, "bárcsak 5 kg-am kevesebb lenne", aztán már a feneke se tetszik és így tovább.... majd jön a kötekedés, vitázás minden apróságon ami igazából annyira nem is bosszant, csak tudat alatt így bántom a másikat a bennem rejtőző benem teljesült vágyaim miatt.

Legalábbis nekem ez jön le az olyan jellegű problémáknál, hogy nem hajtja le a wc ülőkét vagy nem ágyaz be maga után. Ezek nem valós problémák csak kreáltak csak mögé kellene nézni.

2019. júl. 19. 20:14
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem házasságról van szó gyerekekkel, akkor teljesen felesleges erőltetni, ami nem megy, főleg, ha az érzelmek is elmúltak. Jobb lehetőséget adni magunknak és a másik félnek is, hogy jobban hozzáillő partnert találjon még családalapítás előtt.

Általában ilyen kérdéssel az szokott jönni, aki képtelen megemészteni, hogy véget ért a kapcsolata, és folytatná a langyos xart is, mert az hiszi, lesz még belőle valami. Nos, nem lesz.

2019. júl. 19. 20:25
 15/21 anonim ***** válasza:
De ne feledd el az oltárig is elkell jutni valahogy, ami igenis kemény munkával jár.
2019. júl. 19. 20:31
 16/21 anonim ***** válasza:
79%
Kèrdező, mutass olyan kèrdèseket, ahol kis problèma miatt már szakítást javasolnak. Mert èn egyeltalán nem látom ezt a sèmát amiről te beszèlsz...
2019. júl. 19. 20:33
 17/21 anonim ***** válasza:
56%

"Egyszerű példa: Párod elfelejt valamit ami számodra fontos, számára jelentéktelen, ő nem tudja, hogy neked fontos. Neked rosszul esik, hogy elfelejtette, így sértődötten rákérdezel, ő nem érti mi a gond, te viszont azt nem érted ő miért nem érti. És kész, máris kialakul a veszekedés. "

Másrèszről meg ha emiatt veszekedès alakul ki, elèg gáz. Szóváltás, kisebb vita ok, de veszekedni minek? Meg az sem mindegy, hogy az ilyen milyen sűrűn fordul elő.

2019. júl. 19. 21:01
 18/21 anonim ***** válasza:
83%
Nem tudom, én mem látom, hogy rögtön szakítást javasolnának. Olyankor szoktak szakítást javasolni, amikor a kérdezö ezerszer próbálta megbeszélni, megoldani a problémát, de a partner nem vevõ erre. És nem, nem kell a veszekedés egy kapcsolatba. Simán mondhatod azt, hogy "úgy látom, elakadtunk, nem jutunk most dûlõre. Aludjunk egyet az egészre, és holnap visszatérünk rá." mi pl.így csináljuk a férjemmel.
2019. júl. 19. 23:00
 19/21 anonim ***** válasza:

Jajj annyiszor eljátszották már ezt....

Megy a siránkozás, hogy itt minden kis gondra is szakítást kiáltanak, de ahogy pèldát kellene felmutatni, már nem megy. Mert valahogy mègsem igaz. :)

2019. júl. 20. 07:46
 20/21 A kérdező kommentje:

Mondtam példákat szakításra. Olvassátok el.

Sejtettem, hogy ebben a kérdésben többen is azzal jönnek, hogy ez jajj nem is igaz stbstb.

Pedig én így látom a dolgokat.

2019. júl. 21. 10:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!