Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hazastarsi vitak a hazimunka miatt: melyikunk hibaja?
A feleséged menjen el dolgozni, adja haza a pénzt. Így te vállalhatsz kevesebbet, a házimunkát meg elosszátok egyenlően.
De! A te feleséged nem fog elmenni dolgozni, és a házimunkát sem szereti. Magyarul lusta. Szóval, nálatok ez már így fog maradni, ha nem lépsz a sarkadra, de nem fogsz, mert egy papucs vagy. Bocs, ha túl őszinte voltam, néha előfordul.
Reggel fél 5től este 10ig távol vagy és ezekkel vár haza??
Én szerintem megmondanám neki, hogy, ha magától nem veszi észre,akkor 17 órája távol vagyok... Szóval tuti nem fogok este 10kor kipakolni sehonnan.
Kérdés persze, hogy másik napokon mennyit segítesz be. inkább javasold neki, hogy ha ilyen fáradt feküdjön le, a házimunka megvár, de kínszenvedés erre hazajönni, hogy már előre azt várod, épp miért vagy hülye... Azért ennyi belátása lehetne neki is- amennyiben egyéb napokon besegítesz, ez a 2 nap nem a világ vége hetente
Egész nap otthon van és nem tud végezni a házimunkával?
Akkor csinálja meg holnap. Mosni lehet egy nappal később is, pár tányér a mosogatóban szintén nem gond.
A gond az, hogy a feleségednek nem a könyöke fáj, hanem a munka.
Amíg nem vagy otthon az egész házimunka a feleségedre hárul, aki háztartásbeli? Neeeee! Milyen házimunkák vannak nálatok, amit napi 12 órában kell végezni és ennyire kivan tőle az a szegény asszony estére?
Nálunk én dolgozom kevesebb munkaórát (8-9 óra), a férjem nem helyben dolgozik, így + ott van neki az utazás. Mi úgy osztjuk el a feladatokat, hogy én csinálok mindent, ami benti (mosás, főzés, porszívózás, mosogatás stb.), övé a fűnyírás és a haszonállatok ellátása. Ha később jön haza, ami gyakran előfordul, akkor elintézem az ő feladatait is, mert nem várom el, hogy este 10-kor kezdje el a saját feladai ellátását. Ha én nem vagyok otthon pár napig, mert munkaügyben távol vagyok, akkor ő intézi a háztartás rám eső részét is. Ilyesmiből nem szokott lehülyézés, meg ordítás lenni.
Üljetek le beszélgetni, kérdezd meg, hogy mi bántja, mert szerintem valami bánthatja, ami nem a házimunka. Válassz ki egy nyugodt pillanatot és kedvesen beszélgess vele, ne csak egy ideges vagdalkozás legyen a beszélgetésből.
Szerintem itt többrétű a baj. Az egyik, hogy otthon van, ingerszegény környezetben és ez fusztrálhatja is.
Másrészt nem tudja, milyen a munkád és lehet úgy gondolja, hogy mivel "csak szellemi", úgysem fáradsz el normálisan.
Párom teljesmunkaidős, én részmunkaidős vagyok, így nekem több a szabadidőm. És a 95%-át meg is csinálom a házimunkának: főzés, mosás, takarítás stb.
Nem várom el, hogy csináljon bármit is, de ha elúszok valamivel, persze, hogy segít, de próbálok mindent megoldani és mire hazajön, tudunk együtt lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!