Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Gyereket akar a párom, én nem biztos. Mi legyen, talán most jött el az ideje?
5 éve vagyunk együtt. Nem tudom, hogyan fogalmazzak, de most jött fel először szóba komolyan, és nem mertem neki elmondani, de ő amennyire biztos én annyira vagyok bizonytalan. Ház, autók, munka, nagyszülők vannak, igazából minden adott. Alapvetően a probléma az, hogy megijedtem. Nem is igazán a felelősségvállalástól, mert úgy gondolom képes lennék gyereket nevelni.
Ami miatt mégis bizonytalan vagyok az, hogy ez egy akkora mérföldkő, és annyira visszafordíthatatlan, hogy amíg eddig együtt elvoltunk, de bármikor dönthettünk volna úgy, hogy vége, addig ez egy olyan döntés, ami örökre összeköt majd, és mindent befolyásol a továbbiakban. Sokan erre már azt mondják, hogy nem neki kell szülni, mert kérdőjelek vannak. De akkor most nézzük a valóéletet. Van egy férjem, aki szeret, biztonságos anyagi hátteret nyújt, kiegyensúlyozott, mindent megtesz értem, fontos vagyok neki. Én is szeretem. De soha nem voltam igazán szerelmes belé. Gondolhatnám, hogy "nem vagyok az a típus", de voltam már az, és ezért tudom, hogy milyen, de nála sosem éreztem, és igazából az elejétől ez az érzés a langyos víz kategória nálam, NEM a rossz értelemben. Nagyon jó vele, de volt akivel ennél jobb volt. Nem azután vágyódom még mindig, hanem az érzés után. Másrészről tudom, hogy milyen régóta együtt vagyunk és hogy szeret. Igazán rosszat nem éltem meg mellette, de igazán jót sem. Mégsem merek lépni, mert másrészről nagyra értékelem, főleg ahogy irántam érez. Viszont nem is játszhatok vele, mert ő már szeretne gyereket, és jó apa is lenne.
Mégis félek, mert a kapcsolatot is úgy kezdtük el, hogy tudtam, hogy nem vagyok szerelemes, de aztán jöttek a dolgok egymás után. Szeretem, "csak" szerelmes nem vagyok. De másrészről érzem, hogy szinte ő az ideális férfi. Nem akarom azt az érzetet kelteni, hogyha ló nincs... mert nincs így. Csak ez egy komoly döntés, és ezek tények. A családommal erről nem tudok beszélni, egy barátnőm tudja csak.
29/N 37/F
oltári nagy butaság volt úgy férjhez menni, h. nem voltál soha szerelmes belé.
gondold el, ha ezt a szövegedet olvasná a férjed, mit élne át?!
azt, h. átverted, visszaéltél az érzelmeivel, hazudtál neki... merthogy nyilván hazudtál, ő abban a hitben van, h. kölcsönöswk az érzéseid, és szerelmes voltál/vagy belé...
neked sztem az imponált, ahogy ő szeret téged, ez arra vall, h. hiú és nárcisztikus vagy, és az is tetszhet, h. a valagad lá tett egy kényelmes életet.
nem, ne szülj neki, nálad őszintébb, gerincesebb nőt érdemel, aki őszintén szerelmes belé, nem hazudik érzéseket, nem veri át, nem árulja el.
# 5
szerintem te a gyereket nem a férjeddel fogod felnevelni, prognosztizálok egy válást, simán.
most happy vagy, hormonok, terhesség... várd meg, milyen lesz a sok szürke hétköznap egy olyan házasságban, ahol elmondásod szerint csak langyos víz van, és semmi igazi, mély szerelem.
a gyereket fogod pótléknak használni, máris azt teszed egyébként.
amit nem kapsz meg a párodtól azt a gyerekedtől várod el, azt az érzelmi pluszt.
neked sem szabadott volna szülni, végtére is te is kihasználod a párod.
nem vagy belé szerelmes, de a spermája kellett, h. babázhass.
gratulálok ehhez a sok észhez!
"A gyerekvállaláshoz viszont nem kell szerelem! De azt AKARNOD KELL!"
beszélsz itt hülyeségheket!
végül is a b*szás is elég hozzá, az állatok is úgy szaporodnak.
de a gyerekkel a legnagyobb kiszúrás, ha nem szerelemből fogan, ha nem olyan szülőpár várja őt, akik tényleg szeretik egymást, nemcsak élnek egymás mellett, a langyos fosban.
# 11-nél a pont, tökéletesen egyetértek!
Kérdező, gáz vagy!
a szeretet és a szerelem között hatalmas a különbség!
ahol szerelem van, ott ha nehézségek is adódnak később, van mihez visszanyúlni, mert 2 szerelmes ember szövetségeként indult.
ahol csak sima szeretet van, azt a kapcsolatot sok minden kikezdheti.
magadat is átvered, nemcsak a párod.
miért jó huszonévesen NEM szerelemben élni, és NEM az igazi mellett lenni, és csak azért szülni, mert "jár neki".
nem, nem jár neki!
ez nem így működik!
2 szerelmes ember közös, erős és mély vágya, hogy gyerekük legyen.
nálatok ez niincs meg.
és attól h. nem mondod a képébe, h. nem vagy szerelmes belé, még gázabb a dolog.
hogy tudsz így alakoskodni?
ennyi erővel prosti is lehetnél, mert kb. ugyanaz, csak te egyedül vele fekszel le.
mindenki úgy cseszi el az életét, ahogy akarja.
én csak a gyereket sajnálom, olyan helyre fog érkezni, ahol nincs átláthatóság, őszinteség, mély érzések.
ő fogja hosszú távon megszívni, mert bármiben fogadok, h. te nem a férjed mellett fogsz megvénülni.
Oké, értem. Csak belegondolok, hogy majd 30 évesen legyek elvált nő úgy, hogy közben mindenem megvan, ráadásul őt még a családom is szereti (korábbiaknál ez nem volt). Nincsen egy konkrét férfi akivel újra akarnám kezdeni, mert nem is ismerkedek, hiszen férjem van :)
Ráadásul nem tudom, hogy ő hogyan reagálna, mert tudom hogy ő viszont szerelmes, büszke rám, örül, hogy együtt vagyunk. Sokkal közelebb nem kerültem a megoldáshoz, mert habár jobban nem szeretnék gyereket, még belegondolni is szörnyű, hogy ezt neki elmondjam, és aztán úgy éljünk együtt vagy ezért külön menjünk...
"Ráadásul nem tudom, hogy ő hogyan reagálna, mert tudom hogy ő viszont szerelmes, büszke rám, örül, hogy együtt vagyunk."
szerencsétlen pasi...
te meg egy öncsaló vagy, és képmutató.
igen, inkább legyél 30 évesen elvált, mint pár év múlva, mert amint vki felbukkan, aki megmozgat érzelmileg, úgyis lelépsz, le fofgsz lépni, mert nem lehet egy életet ilyen érzelmi posványban leélni.
amúgy meg joga lenne tudni, h. valójában mit érzel iránta, és annak megfelelően döntenie.
mert nem fair, h. átvered azt az embert, aki őszintén szeret.
szerintem egy kényelemes kis nő vagy, aki még ahhoz is lusta és erőtlen, h. a saját boldogságáért megküzdjön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!