Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Miért nem érti meg a párom,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért nem érti meg a párom, hogy ahhoz az életstílushoz pénz kell?

Figyelt kérdés

A párom jól keres, de nagyon sprólolós. Pontosan kiszámolja, hogy az élelmiszer és háztartási költség egy hónapban nem haladhatja meg a 300€-t, de jobb lenne, ha ez alatt lenne. Közben keres majdnem 3000€-t.

Nekem ez nem gond, ki lehet hozni ennyiből is, csak tervezést igényel. De szeretek bevásárolni, megtervezni, főzni...Nekem megfelel a szint, amin élünk.

Az egyik barátja szintén ennyit keres, de ők fölélik az egészet. Étterem, drága ruhák, drága hobbik, nem tesznek félre.

Pár napja meghívtak hozzájuk. A lány nem szokott főzni, most próbálkozik, mivel imádja az ázsiai kultúrát, így olyan ételeket.

A páromnak nagyon tetszett, nem mondom, hogy rossz lett, de mint olyan, aki tud is főzni hagyott némi kívánnivalót maga után a dolog. Persze nem baj, hisz mondhatni, most kezdte.

A párom meg amikor hazamentünk, nekikezdett, hogy bezzeg az a lány milyen jól főz, bezzeg náluk marhahús volt, én azt sose veszek, bezzeg én sose kísérletezek, bezzeg nekem nem sikerül olyan jól a rizs....

Csakhogy havi 300€-ba nem fér bele a marhahús a hentestől (mert ők ugye szupermarketben nem vesznek húst), a különleges fűszerek, a legdrágább fajta rizs....

Amikor mondtam neki, hogy ha nem felel meg, ahogy én főzök, mondja el, mit szeretne, kiszámoljuk, mennyibe kerül, és akkor aszerint legyen beosztva a pénz is.

Erre kiakadt, hogy csak a pénze kell, az a lány biztos meg tudná főzni ugyanezt kevesebből is....

Legalább a duplája összeg kéne, ha ő így akarna étkezni. Meg ők többnyire éttermeznek.

Hogy magyarázhatnám meg neki? Ezer éve boltban sem volt, mindig én vásárolok, nincs képben az árakkal.

(25-30 közt vagyunk mindannyian)

2019. máj. 9. 19:15
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
100%
Itt nem pont a kajával van baj.A párod hibát akar benned találni,és ez kapóra jött neki.Fözzél ugyanazt fele annyi pénzböl,jópofa..Nagyon anyagias másrészröl,de vagy megszokod,vagy lépsz,mert ö nem fog megváltozni.
2019. máj. 9. 20:51
 32/36 anonim ***** válasza:
100%

Helyedben kicsit móresre tanítanám:

1) kérdezd meg a csajtól, mennyibe került az alapanyag a kajához

2) párod menjen vásárolni és próbáljon olcsóbban kijönni

Te meg dőlj hátra :)

Van, amikor kell egy kis lecke az élettől :)

30n

2019. máj. 9. 21:44
 33/36 anonim ***** válasza:
0%

En minden nap halat kagylot eszek zoldseggel ‘meg gyumolcsot esmagvakat. De mindent nyersen . Soha nem fozok meg semmit. Kosz van itthon es rendetlenseg. A baratom egeszsetelen dolgokat eszik. Imad engem ,barmit metesz nekem,mert nagyon jol nezek ki :D

N

2019. máj. 9. 22:29
 34/36 anonim ***** válasza:
88%

Fogalmam nincs hogy hol éltek, ha euróban írsz, feltételezem valamerre nyugatabbra.

Én Hollandiában élek, itt elég jó képem van az élelmiszerárakról, mivel lényegében minden nap, de minimum hetente ötször főzök. Az én konyhám olyasmi lehet mint a "tökéletes" csajé, kísérletezgetek, negyvenféle fűszerem van, marha, sertés, lazac, vegyesen olasz, japán, mexikói, délkelet-ázsiai, magyaros és indiai konyha, ha valamit ki akarok próbálni, megveszem hozzá a cuccokat és kipróbálom.

Egy személyre bő 300 euró a konyhaköltségem, ha két személyre főznék ennyiből, igencsak kihívás lenne változatos konyhát vinnem. Ugyanezt a konyhát teljesen nyilvánvalóan lehetetlen.

Sajnos ha a párod nem hajlandó bevásárolni, nem vesz tudomást az árakról, csak elvárja a lehetetlent, akkor valószínűleg nem arról van szó hogy hiányolja otthonról a marhahúst, hanem hogy általában problémája van veled és az otthoni élettel. Amíg nem beszél erről nyíltan, addig te nem tudsz mit tenni. Mivel nem az étel a probléma, az étellel nem is fogod megoldani, akkor találni fog valami mást ami nem tetszik neki.

2019. máj. 9. 22:37
 35/36 anonim ***** válasza:
100%
Te is tudod jól, hogy ez a vita nem a marhahúsról szól. Olyan ez, mint a rossz házasságban élőknél, amikor összevesznek egy nyitott vagy csukott ablakon. Ez a felszín, itt jelenik meg, de a valódi probléma mélyebben van. Valamiért nem ismer el és tisztel téged. Megváltozni nem fog. Te továbbra is reménykedsz, hogy megváltozik, de ő sem fog. Garantálom, hogy pár évig ebben fogsz benne ragadni. Később meg szétmentek, amikor kinyílik a szemed. Ha hajlandóak vagytok, akkor még most kellene elkapni ezt a kapcsolatot és rendbe hozni, akár segítséggel, akár nélküle. Magától semmi nem lesz jobb.
2019. máj. 10. 10:49
 36/36 anonim ***** válasza:
100%

Ezt a fajta spórolást, vagy inkább rugalmatlanságot sose értettem. Még ha beledöglünk se költünk többet kajára egy hónapban X összegtől. Főleg, hogy a pénz beosztását tőled várja úgy, hogy fogalma sincs az árakról, de azért a hirtelen jött magasabb elvárásoknak is meg kell felelni.

Hogy magyarázd meg neki, hogy megértse? Mondjuk úgy, hogy egy hónapig ő intézzen minden bevásárlást, írjon össze mindent, hogy mire mennyit költött. És rá fog jönni, hogy ezt így milyen rohadt nehéz megoldani, arról nem is beszélve, hogy mennyire értelmetlen az embernek így bekorlátoznia magát.

Amúgy meg abban is lehet valami, amit itt írt egyik kommentelő, hogy bejön neki a másik csaj. Ezért minden nagyon szuper, amit ő csinál, a tiéd meg csak elmegy. Nem árt egy kicsit jobban odafigyelni, nagyon tipikus figyelmeztető jel egy párkapcsolatban, amikor az ember a párja dolgait (tudat alatt, nem szándékosan) alulértékeli, és egy másik valaki dolgait meg túlértékeli.

2019. máj. 10. 11:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!