Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Miért nem érti meg a párom,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért nem érti meg a párom, hogy ahhoz az életstílushoz pénz kell?

Figyelt kérdés

A párom jól keres, de nagyon sprólolós. Pontosan kiszámolja, hogy az élelmiszer és háztartási költség egy hónapban nem haladhatja meg a 300€-t, de jobb lenne, ha ez alatt lenne. Közben keres majdnem 3000€-t.

Nekem ez nem gond, ki lehet hozni ennyiből is, csak tervezést igényel. De szeretek bevásárolni, megtervezni, főzni...Nekem megfelel a szint, amin élünk.

Az egyik barátja szintén ennyit keres, de ők fölélik az egészet. Étterem, drága ruhák, drága hobbik, nem tesznek félre.

Pár napja meghívtak hozzájuk. A lány nem szokott főzni, most próbálkozik, mivel imádja az ázsiai kultúrát, így olyan ételeket.

A páromnak nagyon tetszett, nem mondom, hogy rossz lett, de mint olyan, aki tud is főzni hagyott némi kívánnivalót maga után a dolog. Persze nem baj, hisz mondhatni, most kezdte.

A párom meg amikor hazamentünk, nekikezdett, hogy bezzeg az a lány milyen jól főz, bezzeg náluk marhahús volt, én azt sose veszek, bezzeg én sose kísérletezek, bezzeg nekem nem sikerül olyan jól a rizs....

Csakhogy havi 300€-ba nem fér bele a marhahús a hentestől (mert ők ugye szupermarketben nem vesznek húst), a különleges fűszerek, a legdrágább fajta rizs....

Amikor mondtam neki, hogy ha nem felel meg, ahogy én főzök, mondja el, mit szeretne, kiszámoljuk, mennyibe kerül, és akkor aszerint legyen beosztva a pénz is.

Erre kiakadt, hogy csak a pénze kell, az a lány biztos meg tudná főzni ugyanezt kevesebből is....

Legalább a duplája összeg kéne, ha ő így akarna étkezni. Meg ők többnyire éttermeznek.

Hogy magyarázhatnám meg neki? Ezer éve boltban sem volt, mindig én vásárolok, nincs képben az árakkal.

(25-30 közt vagyunk mindannyian)

2019. máj. 9. 19:15
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
33%
Csak a párod dolgozik?
2019. máj. 9. 19:43
 12/36 A kérdező kommentje:

Teljes munkaidőben jelenleg igen. Ez nem végleges, én is fogok hamarosan ismét. (Korábban is dolgoztam).

De ez most miért számít?

Megmondta, mennyiből kell kijönni, a többit félreteszi. Szépen ki is jövünk annyiból. Csak most meglátta, hogy élnek mások, és szeretné, ha 300€ konyhapénzből 600-700€ konyhapénzt igénylő színvonal lenne itthon.

Ennek hozzám vagy az én igényeimhez semmi köze.

2019. máj. 9. 19:46
 13/36 anonim ***** válasza:
62%

Te nem dolgozol? Vagy miért te csinálsz mindent?

Egy honapokig vásároljon es fozzon o, aztán majd meglátja.

2019. máj. 9. 19:47
 14/36 A kérdező kommentje:

Most épp nem, csak néha részmunkában.

De a bevásárlást, főzést akkor is én csináltam, amikor én is 8 órában dolgoztam, mivel nekem van gyakorlatom benne, meg szeretem is csinálni. Ha egyedül élne, egyedül nem jönne ki 300€ konyhapénzből, az biztos.

Szóval most ideiglenesen menedzselem a háztartást, megtakarít vele valamennyit.

2019. máj. 9. 19:49
 15/36 anonim ***** válasza:
95%
Vidd már el egyszer bevásárolni, aztán meg van oldva. Kiakadok ezeken a kérdéseken. Vagy hagyd ott, gyere hozzám, nekem főzhetnél marhahúst, vagy bármit, meg tudnánk beszélni, én nem akadnék ki ilyen dolgokon, pénz is lenne rá... :D
2019. máj. 9. 19:55
 16/36 A kérdező kommentje:
Vinném, ha jönne, de van egy olyan gyanúm, hogy tudja, mit szeretnék ezzel, így tudatosan nem jön velem, pedig a hétvégék mindkettőnknek szabadok, idő lenne rá...
2019. máj. 9. 19:56
 17/36 anonim ***** válasza:
91%
Jól érzem, hogy te nem dolgozol és a háztartást vezeted csak? MOnd meg neki a farankót, vagy vidd el egyszer bevásárolni és rájön mi mennyi.
2019. máj. 9. 20:00
 18/36 anonim ***** válasza:
96%
Nem a kajával van itt baja sajnos...
2019. máj. 9. 20:01
 19/36 A kérdező kommentje:

Nem csak a háztartást vezetem, hanem van egy másik dolog, ami elviszi a napom nagy részét, csak nem fizetnek érte.

Korábban dolgoztam, meg fogok is, most részmunkaidőzni szoktam, ha úgy jön ki.

2019. máj. 9. 20:02
 20/36 Rockarc ***** válasza:
93%

Lathatoan ez mindig problema lesz koztetek es nem akar se beszelni rola, se radhagyni az egeszet. Vajon meddig fogjatok igy egymas mellett huzni? Ezek fontosabb kerdesek, mint a marhahus.

43F

2019. máj. 9. 20:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!