Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Egészségügyi okokból nem tudok gyakran szexelni mostanában. Szerintetek jó ötlet lehet felajánlani a páromnak a nyitott kapcsolatot?
Felajánlhatod, de szerintem ez a te megnyugtatásodról szól: félsz, hogy kitart-e melletted a betegségben és a szájából akarod hallani, hogy nem kell neki más nő. Jó esetben csak ennyi lesz a következménye, hogy a párod közli, hogy dehogy kell neki más és kicsit megnyugszol. Ez ilyen emberi játszma, ha szeret téged, nagy károkat úgysem fog okozni szerintem. Amúgy még korai ezen gondolkoznod, a görcseidnek oka van és nagy valószínűséggel nem örökre szólnak, csak nem tudják még az okát. Nekem évekig voltak pokoli alhasi görcseim, de nem folyamatosan és nem is egyforma módon, megjártam pár orvost, mire kiderült, hogy kiújuló funkcionális cisztám volt. Előfordult, hogy elmentem a görcsök miatt nőgyógyászatra, de ultrahangon olyan 3 cm-es volt a tüsző, azt normálisnak találta, így hát azt mondta, nem nőgyógyászati ok miatt vannak görcseim. Másnap reggel olyan pokoli görcseim voltak, hogy bementem a sebészetre, azt se bántam volna, ha megtükrözik a gyomromat, mert azt hittem, ez valami emésztési görcs vagy vakbélgyulladás. Doki megkérdezte, hol görcsöl, mutattam, hogy az alhasam, már küldött is UH-ra, ami 5 cm-es tüszőt mutatott, azaz egy nap alatt 3 cm-ről 5 cm-re nőtt. Nem volt vele teendő, amíg túl nagyra nem nő és nem fenyeget a megcsavarodás veszélye, nem bántják. Én persze nem örültem, mert a pokoli görcsök minden hónapban újrakezdődtek a tüszőéréssel. De megértettem, hogy igazuk van, ez nem maradandó ciszta, ez valójában egy nem időben megrepedt tüsző. Volt, hogy a tüszőrepedéskor olyan fájdalmat éreztem, mintha kést vágtak volna belém. Nem tudom, mitől lettek és mitől múltak el, de 2-3 év alatt elmúltak. Átmeneti hormonzavar, lelki okok, nem tudom, de elmúlt. De ha nem akkor mentem dokihoz, amikor a tüszőm épp 3 cm fölött volt, akkor rendre az volt a diagnózis, hogy nem nőgyógyászati probléma. Persze egy jó orvos pikk-pakk megmondja, de egyre kevesebben vannak. És persze lehet még sok más oka, de nem a párkapcsolatot kell temetni, hanem orvostól orvosig menni.
Azt megfigyelheted magadon is, hogy a ciklusoddal összefüggenek-e a fájdalmak. Nekem ha jól emlékszem, ovuláció idején tetőződtek a fájdalmak és a menzesz kezdetével enyhültek. Amikor fájt, akkor az egész derekam fájt és ehhez jöttek a váratlanul rámtörő görcsök, olykor késszúrásszerű fájdalmak. Volt, hogy kiegyenesedni sem tudtam a fájdalomtól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!