Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ti kitartanátok vagy véget vetnétek a kapcsolatnak?
A párom már egy éve két munkahelyen dolgozik, mert szeretnénk házat venni. Ebből kifolyólag alig beszélgetünk vagy vagyunk egyáltalán együtt, nagyjából annyiban kifújt a napi beszélgetésünk, hogy mindenki elmeséli, hogy milyen volt a napja, aztán rohan is a következő munkahelyre.
És igen, tudom, Ő kettőnkért dolgozik, a közös jövőnkért, meg minden, én ezt értem. Viszont a másik oldala meg ennek az, hogy mi értelme egy olyan kapcsolatnak, ahol az ember úgy érzi, mintha nem is lenne barátja és állandóan boldogtalan és magányos? Nem akarom én, hogy állandóan, sülve-főve együtt legyünk, de ha meg 2 ember soha nem tölt együtt minőségi időt, akkor el fognak távolodni egymástól, ez tény, és néha nálunk is úgy érzem, hogy ez a helyzet.
Teljesen tanácstalan vagyok, nem tudom mit kellene tennem.
Várjam ki ezt a kis időt, amíg összegyűlik a pénz (elviekben addig lesz 2 helyen), vagy inkább vessek ennek véget, mert mire odaérünk, hogy vennénk házat, kb. már kapcsolat se lesz?
Köszönöm a további hozzászólásokat!
#7 válaszolónak: Egyetértek veled, ez törvényszerű: hiába szeretjük egymást, ha nincs minőségi együtt töltött idő, nem fejlődik a kapcsolat, csak stagnál vagy romlik, akkor a szerelem az el fog múlni, akármennyire küzdünk, hogy ne.
#8 válaszolònak: Én is ettől félek, hogy mire lesz ház, addigra el fogunk idegenedni egymástól és kapcsolat se lesz, amiért azt tudnám mondani, hogy megérte "kitartani".
#13 válaszolónak: barátom nem olyan, hogy ilyet mondana, emiatt pont nem félek. :)
Néhány kiegészítés még a sztorinkhoz:
- nem vagyunk házasok, 4 éve vagyunk együtt.
- sokan írtátok, hogy miért nem vállalok én is másik munkát, hogy akkor hamarabb meg lenne a pénz. Heti 40 órás munkám van (hétfőtől-péntekig 8-tól 5-ig), emellé hova másodállás? Hétvégén? És akkor mikor pihen az ember és arra a két napra meg milyen munkát tudnék válllani? Olyat, amivel keresnék 30-50 ezret maximum, azért meg szerintem nagyon nem éri meg, hogy az embernek nincs szabadideje és folyton fáradt. Barátom munkahelye meg olyan, hogy 2 napot megy dolgozni, aztán kettőt megint nem, szóval ő meg tudja oldani.
- a fő gond az, hogy a barátom úgy akarja megvalósítani a jövőnket, hogy többet dolgozik, míg én a spórolás mellett vagyok. Szerintem kettőnk fizetéséből is össze tudnánk spórolni az önerőt (jó, lehet picit később) ha mindketten nagyon ráfeküdnénk a spórolásra, hogy ami van, abból kell félretenni és nem elszórni hülyeségekre. Mert azért az hozzá kell tenni a történethez, hogy barátom igaz, hogy többet keres, de én többet félre tudtam tenni 1 év alatt 1 munkahellyel, mint ő kettővel, pedig az alapfizetésünk csak kicsivel tér el. De neki valahogy kifolyik a pénz a keze közül, mindig van valami "extra" dolog, amire pluszban költeni kell...szerinte.
Én nem értem ezeknek a beszélgetéseknek hogy lehet úgy vége, hogy "ki kell bírni ezt a kis időt". Az emberi lélek nem így működik és ha nem törődtök egymással, akkor hosszútávon a közös célok egyéni célokká válnak. Meg kell állni és újra kell fogalmazni mi a fontos a KÖZÖS életetekben. Tényleg ér-e annyit a pénz, ha utána nem lesz kivel megosztani. Tényleg megéri-e gürcölni, ha közben rámentek?
Mennyi szabadidőtök van? Ha azért akad, akkor sok sok munkával dolgozni kell azon, hogy ezeket minőségi, közös idővel töltsétek, amikor egymás felé fordultok és építitek a kapcsolatotokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!