Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan szóljak a barátnőmnek, hogy öltözzön igényesebben úgy hogy ne bántódjon meg?
Nem tetszik annyira a barátnőm öltözködése, szeretném ha igényesebben tenné. Mindig farmer van rajta valami egyszerű nem modern felsővel, ritkán szoknyát is hord de ilyen kicsit nyanyás stílusút. Hogyan vegyem rá hogy öltözzön igényesebben, modernebben? DE úgy akarom, hogy ne sértődjön meg!
Ilyesmiket hord: [link]
Ami irány jobb lenne neki: [link]
"És te mit hordasz a hétköznapokban? Öltönyt minimum?!"
Ugyanezt akartam kérdezni én is, Kérdező!
Én tuti nem kérnék tōled öltözködési tanácsot, ha ilyen ótvarságot tudtál példázni “jó öltözetre”.
Értem ha valaki hiányolja a barátnōjén a szoknyát, meg csini ruhákat, de amit linkeltél, annál ezerszer igényesebbeket is láttam.
Amúgy te milyen idōjàrásra gondoltál egyáltalán, amikor elvárod a barátnōdtōl, hogy ilyen rövid ruhákat hordjon??? Nyáron még oké, de szerinted tavasszal fázzon meg, csak hogy te kis lenge ruhákba láthatsd és azon élvezkedj? Normális vagy te?
És mit csinál a barátnőd egy átlagos hétköznapon? Buszozik reggel a csúcsforgalomban vadidegenek könyökével a bordájában? Sétál a macskaköves téren? Bent ül napi X órát egy irodában vagy egyetemen? Munka/suli után bevásárol, cipekedik, elmegy ügyeket intézni? Visz magával egy csomó cuccot, edzőcuccot, ebédet, laptopot vagy jegyzeteket, füzeteket, aktákat például?
Mert ezekre mind alkalmatlan egy ilyen öltözék. Az általad linkelt "jobb irány" egy olyan összeállítás, ami (a véleményemtől eltekintve is) folyamatos igazgatást igényel. A rövid szoknyát folyton le kell húzogatni, ha leülsz magad alá simítani, ha felállsz elrendezni hogy ne tapadjon a hátsódhoz. Figyelni kell hogy ne állj fel létrára, ne menj pasi előtt a lépcsőn, ne hajolj le túl mélyen és ne akadjon fel mosdó után. Ráadásul az ilyen pici szoknyák el is tekerednek rajtad. A harisnya (amit nyilván venne alá ilyen időben) lecsúszik, azt meg fel kell húzogatni, figyelni mindennek a kiálló széleire, szálkás asztallábra, éles táskasarokra ami kiszaggatja. Egy ilyen kivátott felsőhöz nem lehet akármilyen melltartót felvenni, csak olyat ami illeszkedik a felső vonalához, akkor is figyelni kell hogy ne csússzon ki véletlenül. Ha nem akarod hogy kilógjon a melltartópánt, akkor pántnélküli melltartót kell választani, azt szintén igazgatni kell, ha kicsit is nagyobb mellű a barátnőd, akkor pedig lehet hogy egyáltalán nem opció. A magassarkú eléggé korlátozza a mozgást, nem tudsz benne futni, megfájdul a lábad, és könnyen kibillensz vele úgyhogy figyelni kell az összes járdarepedésre, macskakőre és minikátyúra ami tornacipőben fel se tűnik.
Csak hogy átérezd: vegyünk egy egyszerű szituációt. Szorosabbra akarod csatolni/kötni a cipőd az utcán, leülni nincs lehetőség.
Az első szettben: Megállsz, lehajolsz vagy leguggolsz ízlés szerint, bekötöd a cipőd és mész tovább.
A másodikban: Megállsz egy stabil felületen, leguggolsz úgy, hogy közben húzod lefele a szoknyád, nehogy villants. Közben tök instabil vagy, mert gólyalábakon állsz. Elrendezed a cipődet. Közben a lehajolástól elmászott a felsőd, és kilóg a melled, azt visszaigazgatod. Felállsz, visszanyered az egyensúlyod, lesimítgatod a szoknyád, eligazítod hogy az eleje tényleg elöl legyen, feljebb rángatod a harisnyád, és már mehetsz is.
Nem is értem miért nem így jár mindenki...
Nem azt mondom hogy nem lehet elegánsan és nőiesen öltözködni, nyilván lehetséges, de ez nem egy reális elvárás. Ha vásárolni mentek, javasolj neki blúzokat pólók helyett, esetleg egy blézert vagy egy csinibb kardigánt, farmer helyett szövetnadrágot, mondd hogy milyen jól állna neki ez a blúz. De ezt a szettet meg ezt a stílust úgy általában felejtd el.
Amúgy én nem értem mi a probléma azzal amit a kérdező mond.
Nyilván nem igénytelen az oké, viszont valós hogy az utóbbi öltözködést kb csak nagyvárosokban lehet látni (és most tekintsünk el a magassarkútól).
Vidéken akárhol járok a maximum amit felvesznek nyáron is az a pi.sagatya. Szoknyát szerintem vidéken szökőévente lehet látni, ha csak nem valami ünnepség van. Pesten, Szombathelyen, Debrecenben stb-meg azért lehet pár ilyet látni bár azt sem sűrű.
Nekem is elmondhatjátok hogy mi a baj ezekkel a ruhákkal például (időtől függetlenül):
Persze azon kívül hogy "belátni". (de azt tegyük hozzá hogy ülve is a nők jelentős része ösztönösen keresztbe teszi a lábát, illetve annyit nem guggolgat)
Általában a magassarkúra illetve a szoknyára szoktak ugorni itt a kommentek:)
Jó persze, én is látom ha felső ku.vás, meg a magassarkút nem lehet elviselni mindig, de szerintem a kérdező sem arra gondolt hogy egy az egyben az ő általa linkelt képen van a tökéletes szett mindenhova (bár ha így van akkor ott tényleg bajok vannak).
Ha valaki rákeres ezekre a "szoknyás" képekre akkor ez az a kép amit be fog dobni és gondolom ezért szedte ki.
25: amit te linkeltel, főleg a második, az jó. És nem olyan,int amit a kérdező.
A másodikos van egy nem túl rövid szoknya, egy kényelmes cipő, egy szolid, de csinos felső. A kérdezoen pedig minden mi van pakolva egy tudarkuval, és így közönséges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!