Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Akik már éltek együtt depressziós pasival, milyen kihívásokra lehet számítani, mit tudtatok a legnehezebben tolerálni?
Minek akarsz egy mentálisan beteg palit?
Nincs elég bajod?
Minden nap végighallgatod többször is, hogy ő semmit se ér, semmihez se ért, senki se szereti, mindenki utálja, mindenki jobb nála, ez történt ma is, azaz ő egy értéktelewn sz....rdarab. Ebbe totál belelovagolja magát, már-már mániákusan ismételgeti és bizonygatja neked, aki szereti őt, de ezek szerint te egy senki vagy.
Ezt napi többször, minden nap, minden héten, minden hónapban. A te lelkedet rombolja le, te is lehangolt leszel, én ideges és türelmetlen lettem tőle, a kapcsolatunk végén már rácsattantam többször, hogy hallgasson már el. Többször finoman utalgattam, majd nyíltan javasoltam pszichológust, elkísérem blablabla. Persze az nem kell neki, rajta senki se segíthet, ő olyan szerencsétlen és kezdődött az egész elölről.
3 elkíséeted pszichológushoz, és?
fondolom ott azért történtek dolgok, gyógyszert ezek szerint nem kapott, mert azt csak pszichiáter írhat fel.
a szex milyen, amikor mélyen van a párod?
és amúgy tud dolgozni, munkaképes, vagy te tartod el?
ha stigmatizálni akarod a mentális betegeket, húzzál a kérdésem alól.
nem ez a topic, és én ennek nem adok teret, mert ez nem demokratikus diskurzus, hanem megbélyegző és kirekesztő, és végtelenül ostoba és kártékony.
Nekem volt depresszív időszakom. Semmi értelme ilyenkor kapcsolatba bonyolódni. A másik félnek nagy szenvedés lenne eltűrni a pesszimizmust, a depressziós félnek meg csak ráerősítene a negatív érzéseire-gondolataira.
A depresszióból kikerülni egyéni munka (illetve megfelelő orvosi-pszichológusi kezelés).
Persze jó kérdés, hogy valóban depresszióról van-e szó (ilyenkor az agy kémiája is felborul, ilyenkor kell orvosi(pszichiáter) segítség is), vagy csak depresszív időszakról (nekem ez volt. Ilyenkor csak a gondolkodásmód, életfelfogás a baj, azaz pszichológus segítsége javasolt, nem kell orvos)
Viszont mindegyiknél hagyni kell az ilyen embert a francba. Majd amikor jobb életet szeretne magának, akkor el fog menni segítségért a megfelelő helyre. Egy kapcsolat meg csak olaj lenne a tűzre.
26f
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!