Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Működhet úgy egy párkapcsolat hogy a pár egyik tagja vegán tehát húst tojást sajtot sem, a másik meg nagy húsevő?
Nekünk szerencsénk volt feleségemmel hogy közös “felfedező út” által jutottunk el egyszerre a vegánsághoz kb 5 éve, a gyerekek meg már ebbe születtek bele. Nagyon hálásak vagyunk hogy ez így történt mert sokkal kisebb különbségek is épp elég konfliktushoz vezetnek. Ez tényleg olyan gyökeres világnézetbeli különbség hogy nagyon nehéz lenne együttélni másképp.
Minden nap egy hatalmas lesz.rompirulát kéne lenyelni ahhoz hogy együtt tudjunk lenni ami szerintem akkor sem épp egészséges hosszú távon ha képes az ember megtenni.
Azt se tudnám elképzelni ha az egyik fél rendszeresen verné a gyereket a másik meg soha nem alkalmazna ilyen “nevelési módszert”.
Ilyenkor a másik fél (a vegán vagy a nem-verő) lelke mélyén mindig azon lenne hogy a másik változzon meg. A verő ill. nem-vegán oldalt kevésbé zavarja a másik.
táplálkozás szempontjából nem a legjobb ha valaki csak vegán vagy csak ha húst eszik, fontos a kiegyensúlyozót táplálkozás! lényegtelen hogy a disznó fekália mennyit szennyez ugyan ugy ha kivágják az erdőket és zöldség, búza farmokat ültetnek
de ha két ember szereti egymást akkor nem ez fogja őket megállítani felhoznám azokat akikek különböző a vallásuk vagy a nemzetiségük (a közelmúltban a két nemzet háborúzott) vagy a családi háttér ugy gondolom ezek jobban befolyásolják mint hogy valaki vegán vagy sem...
#25: nem az volt a kérdés hogy szerinted jó-e a vegánság. Egyébként semmi nincs kizárólag a húsban amit növényi eredetű ételből ne lehetne bevinni. Szokás és kész. Kiegyensúlyozatlanul meg mindenevőként is és vegánként is lehet beteg az ember.
Szerintem is működhet kivételes esetekben, kivételes érzelmi intelligenciával és toleranciával rendelkező pároknál, legyen az étrendbeli ég és föld vagy vallásbeli vagy egyéb.
A nagy többség viszont csak átlagos (mi is szerintem ebbe a kategóriába tartozunk a párommal) és ott szerintem max figyelemeltereléssel, érzelem elnyomással és más ideiglenes és lelkileg vszínűleg káros módszerekkel lehet együtt maradni.
Szerintem nagyon fejlett személyiség kell ahhoz hogy ezt az ember el tudja ténylegesen fogadni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!