Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Ha a párotok mentálisan beteg...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha a párotok mentálisan beteg lenne, akkor vele maradnátok?

Figyelt kérdés

Pánikbeteg hipochonder vagyok, szorongok és még enyhébb depresszióm is van. Nehezen viselem el, ha elutazik pár napra, és egyedül kell maradnom, főleg hogy együtt sem élünk még. Mivel nekem ő az egyetlen igazi biztonságom, nagyon nehéz boldogulnk bármi baj esetén. Nincs családom, csak nagyon messze, és a barátok azok inkább felszínesek, nem találtam olyan barátot, akire tényleg számíthatnék. Ő az egyetlen, és nagyon félek, mert így lenne a világban, teljesen egyedül félelmetes. Ha volt bármilyen problémám, nyilván hozzá szaladtam először, kihez máshoz? Nem akarom megfojtani, igyekszem amennyire csak tudok, elvonulok, ha szorongok, vagy bármi bajom van, inkább elfojtom, mert alapvetően nagyon jól elvagyunk, de hát ez egy kockázati tényező, és mivel ő is ember, a türelme véges lehet.

Emiatt is eléggé félek, de ezeket csak itt írom le, soha nem hisztizek neki ezekről, mert azt hallgatni képtelenség.

Ti fordított esetben elhagynátok a párotokat, ha nálatok más a mérce? Mondjuk nehezen aludna egyedül, megnyugtató tényező lenne, ha ott lenne a partnere, és átölelné éjszaka, ha tudná h bármikor számíthat rá, mondjuk, ha pánikrohama lenne hetente 1x, és ha esetleg véletlenül a városban is, akkor érte mennétek? Hosszútávon mennyire tudnátok ezt elviselni? Főleg abban a tudatban, h csak rátok számíthat a barátnőtök

Én a részemről igyekszek mindent, pszichológushoz is járok.

Köszi mindent választ.

2019. márc. 22. 20:52
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:

Beteg-egészséges kapcsolat ( teljesen mindegy fiú-lány melyik melyik ) csak úgy lehet hogy az egészséges feladja az életét a jövőjét. Olyan szempontból hogy tudja hogy nem szabadulhat és a jövő egy biztos korlátok között marad. Nem tervezhet mert nem változtathat. Nem lehet normálisan szakitani, újratervezni a dolgokat. Ahogy a Kishercegbe van : Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelídítettél...

Saját tapasztalatból mondom. Én választottam, lehet rossz döntés volt, de vállalom a felelőséget, de másnak soha nem ajánlanám. Nem életképes dolog...

2019. márc. 23. 00:05
 22/28 anonim ***** válasza:
52%
Vőlegényem pomt ilyen,mint te. Így szeretem,ahogy van. Semmi problémám vele,mert nekem is vannak dolgaim amikben gyenge vagyok. Sajnos én sem vagyok teljesen "jól" fejben. Antiszociális vagyok,testképzavaros és depresszióra hajlqmos,szóval én sem vagyok egyszerű eset. De mindenki a saját keresztjét cipeli. Akkor jó,haamásiknak segítünk ebbena cipekedésben.
2019. márc. 23. 04:57
 23/28 anonim ***** válasza:
48%

Amit leírtál, annak nagy része egyáltalán nem betegség. Egyszerűen csak ragaszkodó vagy.

Tudod, én mit meg nem adnék azért, ha egy ennyire ragaszkodó és aranyos barátnőm lehetne...

Egyébként meg a pánikbetegség tolerálható, a hipochondria szintén. Ha szeretek valakit, nem látom okát, hogy ez bármiben zavarna.

2019. márc. 23. 07:01
 24/28 anonim ***** válasza:

Mentális betegként most álszent leszek: attól függene, hogy mi a betegsége, mennyire súlyos, és mennyit hajlandó ellene tenni. Van-e betegségtudata, vagy a "nem vagyok bolond" címszóval kikerüli a kezelést.

Például a nárcisztikus személyiségzavart még egyszer biztosan nem tudnám tolerálni. Pedig én nem voltam vele évekig együtt (csak pár hónapig), mégis teljesen leépített akkoriban. A már meglévő önutálatomra, önértékelési problémáimra még egy nagy lapáttal rátett.

2019. márc. 23. 10:32
 25/28 A kérdező kommentje:

De a személyiségzavarok az egy súlyos kategória! Nekik általában nincs is betegségtudatuk, ismerek nárcisztikus embert, és neki szó sem lehet terápiáról, mindenki más a hülye, nyilván.

A pszichotikusok és a neurotikusok között is van különbség, az előbbi elveszítette a realitással való kapcsolatát, tehát “bolond”. A neurotikus traumatizált, de teljesen ép, csak szorong, pánikrohamai vannak, valaki kényszeres is, de azon belül is vannak súlyosabb kategóriák.

Szerintem, ha valakinek van önreflexiója az már jó, vagy félsiker, de ezt se személyiségzavarosoktól, se pszichotikus betegektől ne nagyon várjuk el, én pedig egyik sem vagyok.

2019. márc. 23. 11:31
 26/28 anonim ***** válasza:

Akkor egyszerusitsuk le a dolgot.

Tudsz nelkule is letezni? Ok

Ha nem, ha mindenkeppen kell valaki akire tamaszkodhatsz, akkor nem ok, mert az nem szerelem, hanem fugges es eletkeptelenseg.

2019. márc. 23. 15:51
 27/28 A kérdező kommentje:
Igen, tudnék. Viszont, ha bármi bajom lenne, senkihez nem tudnék fordulni.
2019. márc. 23. 16:12
 28/28 anonim válasza:

Szia!

Az én párom is hasonló gondokkal küzd, mint te. Mivel már a kapcsolat elején nyílt lapokkal játszott, és elmondta a problémáit, valamint magam is tapasztaltam pszichés betegségek több formáját, így én teljes mértékben elfogadtam és tudom kezelni. Persze, van hogy nem könnyű.

Nekem gyermekkori pánikbetegségem volt, így 6 éves korom óta voltak pánikrohamaim, felnőtt koromra viszont (orvosi segítséggel) megtanultam többé - kevésbé kezelni, így ma már ritkán jön ki rajtam, és boldogulok vele. Páromnak viszont 18 eves kora körül jött ki, így felnőtt fejjel lett pánikbeteg, és a mai napig küzd vele. Bár én az orvosával sem értek egyet, ellentétben az én orvosommal terápiás módszerrel egyáltalán nem, csak gyógyszerrel próbálja kezelni, 14-15 éve már. Szerintem ez barbárság. Gyógyszer nem erre való. Így inkább segíteni próbálok neki, hiszen megértem, mit érez, még akkor is, ha én már jobban kezelem. Volt már, hogy úgy éreztem, kezelhetetlen a pánikrohama, nem fogadja el a segítséget (nem voltam vele, azért jött rá is, és a munkám miatt nem tudok mindig ott lenni, viszont telefonálni tudtunk. Éreztem, hogyha haza mennék jobban lenne azonnal, de nem mentem, helyette segítettem neki a távolból. Másfél óra volt, és kemény menet, de az ilyenek fontosak, hogy maga is rajojjon, egyrészt sosincs egyedül, segítséget mindig kaphat, szerencsére, mert a távolból is tudok rá vigyázni, másrészt pedig valamennyire "egyedül" is tud boldogulni. Mondjuk egy munkatarsa itt vele volt végig de ő nem jelentett neki megnyugvást, ő is cska az én közelemben érzi magát teljes biztonságban,de én tudtam higy nincs egyedül, így nem mentem. Természetesen van olyan alkalom, amikor haza mennék hozzá bárhonnan, ha látnám, hogy tényleg szüksége van rá. De én nagyon szeretem és nincs az a munka vagy kötelesség, ami megérné az ő egészségének kockaztatasat.

Szóval a válasz igen, én vele tervezek hosszú távon, és nem hagynám el a problémái miatt. Azt gondolom, ő mondjuk egy kezelhető eset lenne, ha jó szakemberhez kerülne végre, de egyelőre ragaszkodik a régi orvosához (aki 14 éve nem tudja érdemben javítani az állapotát) . 2 éve vagyunk együtt, már jegyesekként. A szerelem pedig nagy :)

2019. ápr. 7. 11:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!