Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha a nő nem dolgozik, ugyanúgy joga van a párja pénzéhez?
Tehát ha nincsen jövedelme, de cserébe megcsinál otthon mindent, minden nap/másnap főz, takarít, mos rendet tart, bevásárol, ügyintéz, a párja/férje csak a készre jön haza.
Ezesetben ugyanúgy joga van költeni magára, pl ruhát, cipőt venni, ha arra szüksége van, fodrászhoz menni, kozmetikumait megvenni, mintha dolgozna?
Továbbra is azt mondom:
egy nőnek semmi köze a férfi pénzéhez. Az, hogy eltartja, nem elég neki?
Ha házasok, akkor automatikusan közös a pénz, ha nem akkor nem.
Ezen felül szerintem felnőtt emberek, el tudják dönteni hogy akarnak-e közös kasszát vagy sem, illetve milyen feltételekkel. Senki másnak semmi köze ehhez, csak nekik.
Erről is mindenkinek más a véleménye.
Mi pl meg tudtunk egyezni. Nagyon sok félre tett zsebpénzem volt mikor össze jöttünk. Összeköltöztünk dolgoztam így tudtunk félre tenni. Utána megszűnt a munkahelyem, egy hónapra rá jött a baba, így egy ideje nem dolgozom. Nem járok körmöket csináltatni, bár azért sem szólna valószínűleg. Ha kell éppen új cipő vagy ruha úgyis megbeszélem vele. Nem szeret vásárolni még magának sem, nekem mondja ha kell valami hogy vegyem meg. Tudja jól, hogy nem költöm hülyeségre a pénzt. Nekünk teljesen jó, ha találok normális munkát és a gyerek is nagyobb lesz természetesen dolgozni fogok.
De egyébként tényleg nem tudom mire gondolt az a válaszoló aki szerint 2 óra a házi munka... Nekem este 10kor mikor a gyerek elalszik, akkor van egy kis időm magamra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!