Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha a nő nem dolgozik, ugyanúgy joga van a párja pénzéhez?
Tehát ha nincsen jövedelme, de cserébe megcsinál otthon mindent, minden nap/másnap főz, takarít, mos rendet tart, bevásárol, ügyintéz, a párja/férje csak a készre jön haza.
Ezesetben ugyanúgy joga van költeni magára, pl ruhát, cipőt venni, ha arra szüksége van, fodrászhoz menni, kozmetikumait megvenni, mintha dolgozna?
Sokaknál igen, nálam nem.
Én nem azért melóztam keményen, csajos cuccokra költse.
Igen, különben minek szolgálná ki a pasit?
Még a takarítónő is kap fizetést, de a feleség, aki otthon még sokkal többet csinál, mint egy takarítónő az ne kapjon cserébe semmit? Akkor mégis mi állítja meg a nőt, hogy szakítson, elkezdjen dolgozni és legyen saját keresete?
Megegyezés kérdése. Ismerek olyan párokat, akár családokat ahol a férfi dolgozik, vállalta hogy eltartja a családot, a feleség meg nem dolgozik, neveli a gyerekeket, ő viszi őket suliba, edzésre stb. Haztartásbeli. Afféle hagyományos családmodell. Természetesen (mivel megegyeztek hogy így lesz) a nő ha akar magának venni valamit (egy farmert, egy táskát) azt a férje pénzéből veszi/férje által megkeresett pénzből. Van ahol működik.
Olyan esetekben ahol amúhy mind a ketten dolgoznak de pl a nő terhes vagy gyeden van szerintem ott ennek alapnak kéne lenni e hogy amíg munkába nem áll addig a férfi tartja el őket. Mégis csak terhes a nő.
Amúgy én nem vagyok ennek a híve nő létemre, én dolgozom és nem várom el hogy eltartsanak.
Természetesen.
Ellenkező esetben a férj fogadjon bejaronőt.
Senkinek nincs joga (etikailag) senkinek a pénzére. Viszont azt, hogy a férj minden nap egy szép, tiszta otthonba érjen haza és meleg étel várja illik kompenzálnia valamivel. Sok ember inkább kiad csomó pénzt mondjuk takarítóra, mert a szabadidejét értékesebbnek tartja a pénznél, ami teljesen jogos. Én is szivesebben punnyadnék kicsit esténként, mint hogy házimunkával töltsem.
Alapvetően a munkának legyen egy ellenértéke, egy kapcsolatban pedig legyen kölcsönösség. Szerintem az nem normális, hogyha a nő viszi az egész házimunkát és a párja cserébe semmit nem tesz a közös életbe, mert a legalapvetőbb kozmetikumokra nem ad neki pénz amikre szüksége van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!