Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Miért lett manapság alap...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért lett manapság alap dolog, hogy valaki párkapcsolatban/házasságban éljen?

Figyelt kérdés

Úgy beszélnek erről, mintha valami teljesen természetes dolog lenne, noha az antik társadalomban és a középkorban többségében érdekből köttettek a házasságok, aminek a célja egyébként az utódnemzés volt, hiszen a királyi vérvonalat tovább kellett vinni. Az ókori Izraelben az asszonyok nem amiatt szégyellték magukat, mert nincs párjuk, hanem azért, mert nem szültek. Hanna - Sámuel próféta édesanyja - nem azért volt bánatos, mert a férjének más felesége is volt mellette, hanem azért, mert ő meddő volt (legalábbis a próféta születéséig). A szeleukida és ptolemaida dinasztiák életéből is lehetne említeni ezzel kapcsolatos eseményeket. Azon kívül, hogy valahol megvolt már ennek az egésznek a kultusza, senki nem várta el, hogy rószaszín cukor máz alatt nyalják-falják egymást az emberek.

Manapság, meg ha valaki kijelenti, hogy nem akar komoly kapcsolatot, csak élni az életét vagy összejárni egyvalakivel dugni, már rögtön csúnyán néznek rá. A nők járnak a legrosszabbul, mert azokat ringyónak tartják.

Miért alakult ki ez a rendkívül ostoba, naiv stílus? Képtelenek vagytok megérteni, hogy mások máshogy érzik magukat jól?

2019. febr. 19. 21:09
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:

én nőben ismerek olyat, aki úgy él, ahogy te. ő ezt nem tartja egyáltalán gáznak, sőt, büszke rá.

De kissé meg van lepődve, hogy hamarosan 40 lesz és nem talál egyáltalán párkapcsolatot, sőt azt sem tudja, hogy hogy kellene egyáltalán hozzáfogni, meg arról sincs fogalma se, hogy hogy kellene egyáltalán egy másik emberrel együtt élni. Mert kizárólag szextapasztalata van, de abból rengeteg.

Nos, én nem látom őt boldognak, és akkor sem tűnt túl kiegyensúlyozottnak, amikor fiatalon csinálta ugyanezt.

Engem amúgy nem zavar, hogy ki hogy él, mert én sem élek egyáltalán hagyományos életet, és engem is idegesít, ha ebbe beleszólnak.

2019. febr. 20. 03:06
 22/23 A kérdező kommentje:
Én azért a 40-es éveimben már szeretnék családot. Akkor másként fogom látni majd bizonyára a dolgokat, de addig még nem értem meg rá. :D
2019. febr. 20. 03:35
 23/23 anonim ***** válasza:
Hát azért addigra nem árt, ha tapasztalatot gyűjtesz párkapcsolati téren, mert azt is tanulni kell, nem megy magától. És negyvenesként már nem leszel olyan rugalmas, ha addig nem tanultál meg jól kommunikálni, kompromisszumokat kötni, stb, akkor idegbajt fogsz kapni. Más kérdés, hogy milyen nemi betegségeket fogsz hurcolni, mert ha még óvszert is használsz, az se véd minden ellen sajnos.
2019. febr. 20. 06:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!