Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért lett manapság alap dolog, hogy valaki párkapcsolatban/házasságban éljen?
Úgy beszélnek erről, mintha valami teljesen természetes dolog lenne, noha az antik társadalomban és a középkorban többségében érdekből köttettek a házasságok, aminek a célja egyébként az utódnemzés volt, hiszen a királyi vérvonalat tovább kellett vinni. Az ókori Izraelben az asszonyok nem amiatt szégyellték magukat, mert nincs párjuk, hanem azért, mert nem szültek. Hanna - Sámuel próféta édesanyja - nem azért volt bánatos, mert a férjének más felesége is volt mellette, hanem azért, mert ő meddő volt (legalábbis a próféta születéséig). A szeleukida és ptolemaida dinasztiák életéből is lehetne említeni ezzel kapcsolatos eseményeket. Azon kívül, hogy valahol megvolt már ennek az egésznek a kultusza, senki nem várta el, hogy rószaszín cukor máz alatt nyalják-falják egymást az emberek.
Manapság, meg ha valaki kijelenti, hogy nem akar komoly kapcsolatot, csak élni az életét vagy összejárni egyvalakivel dugni, már rögtön csúnyán néznek rá. A nők járnak a legrosszabbul, mert azokat ringyónak tartják.
Miért alakult ki ez a rendkívül ostoba, naiv stílus? Képtelenek vagytok megérteni, hogy mások máshogy érzik magukat jól?
Csak annál kizáró ok, hogy kefélsz fűvel-fával, aki komoly kapcsolatot keres. Azt meg te értsd meg, hogy ez annak elfogadható, aki úgy akar élni, mint te. Aki meg másképpen akár élni, mint te, arra alkalmazd a saját logikád és hagyd élni, ne akard rádumálni, hogy keféljen fűvel-fával.
32/f
Mindenkit hagyok úgy élni, ahogy szeretne, engem nem zavar, ha valaki másképp vélekedik a dolgokról.
Ami zavaró, az a negatív hozzáállás az olyan emberekhez, mint amilyen én vagyok, bár én inkább ne is szóljak.
A legrosszabbul a hozzám hasonló nők járnak, nekik még negatívabb a megítélésük. Amikor ugyanis megtudják, hogy egy nő összejár valakivel szexelni, vagy folyamatos egyéjszakás kapcsolatai vannak, rögtön elkezdik k**vázni. Holott nem is tudják, hogy milyen ember, lehet sokkal jobb, mint az a házisárkány, aki már 2 éve "komoly kapcsolatban" él.
Számos nőnek ez frusztrációt okoz, ami miatt nem merik felvállalni a szexuális nézeteiket, és játszaniuk kell a jó kislányt. Szerintem ez elég gáz a társadalom részéről.
Nem tudom. Szerintem addig senkinek semmi baja a fűvel fával való összefekvéssel amíg az a valaki vállalja hogy kicsapongó. Azzal még ennyire sincs baj ha egy konkrét partnerrel csinálja valaki. De azt soha nem értettem mikor valaki kikéri magának hogy nem kezelik azonos "szinten" azzal aki a fix párkapcsolatokat preferálja. Hogy konkrétabban fogalmazzak nem kell azoknak akik ismerik a múltját.
Amúgy amennyire emlékszem a ledér nőszemélyek mindig kiközösítés áldozatai lettek.
A fix párkapcsolatok az esetek többségében a képmutatásról szólnak.
Ha nem így lenne, akkor nem lenne az a ciklikus folyamat, hogy állandóan régi párkapcsolatok omlanak össze, és azok romjain újak keletkeznek, hanem együtt maradnának. Látod, az ősi világban nem vették komolyan annyira ezeket a dolgokat, mégis tartósabb volt, aki ebben élt.
Nem látom tehát be, miért is lenne feljebbvaló az, aki "fix párkapcsolatban" van.
Tudod a tarsadalom sza'ma'ra fontos a kovetkezo generacio felnovekedese. A kufircpartikbol nem olyan mennyisegu es minosegu gyerek szuletik, ami megujitana a tarsadalmat. Ha tetszik, ha nem, a tarsadalom alapja a csalad, a csaladok sokasaga. Ami azon tul van, azt hivjak zsakutcanak. Idovel majd te is felismered, amikor mar senki sem fog oldalba hugyozni se, csak addigra a reprodukcios kepesseged mar reg arkon bokron tul lesz.
Hozzateszem, hogy aki parkapcsolatban el, az sokkal kompromisszumkepesebb, alkalmazkodo, onfelaldozo, empatikusabb, mint aki viragrol viragra szal es les.zarja a vilagot, csak a sajat egojaban tobzodik. A lenezes nem annak szol, hogy egyedul vagy, hanem azoknak a tulajdonsagoknak a hianyanak, amik alkalmatlanna tesznek teged a parkapcsolatra.
42F
Emberileg nem több vagy kevesebb senki attól kit/mit/mennyit/hányszor dug fel vagy meg. Viszont azt ha nem vagy nagyon szemellenzős beláthatod hogy jellemzően aki bármire rá ül bármit megdug ami nem fut el nem lesz a hosszú monogám kapcsolatok híve. Innentől kvázi értéktelen mint partner jelölt ha valaki fix hosszú távú monogám kapcsolatot keres. Ilyen egyszerű.
Soha nem értettem ezen miért kell felháborodni. Semmi bajom az olyan ismerőseimmel akikről tudom hogy egy éjszakás kalandokat keresnek sőt volt hogy legjobb barátnőm volt barátság extrákkal jellegű kapcsolatban. Soha egy rossz szót nem szóltam hisz amíg élvezik hajrá. De ahogy az ilyen fiú ismerőseim nem környékeznek meg hisz tudják az álláspontom úgy én se jönnék össze egyik csajozó géppel se. Valahogy ezt mind feltudjuk dolgozni. Ugyanakkor azt soha nem értettem aki ezt az élet stílust választja miért rökönyödik meg azon ha ennek következményei vannak. Lásd pl nem kell később párkapcsolatra annak akit kiszemel.
"Ha tetszik, ha nem, a tarsadalom alapja a csalad, a csaladok sokasaga"
Igazad lehet, viszont kíváncsi vagyok, hogy vajon a mai időkben miként kell ezt a kijelentést értelmezni.
A történelmi okok miatt a kereszténységen alapuló európai társadalom alapja valóban a család - de az 1 férfi + 1 nő modell.
Manapság éppen ezt a hagyományos családmodellt akarják megváltoztatni, amikor a homoszexualitást természetessé akarják tenni, azzal együtt, hogy az érintettek gyereket is tudjanak vállalni.
Kijelentésed tehát csak a hagyományos családmodellre hívatkozik vagy erre a másikra is, amit be akarnak vezetni? Vagy mindegy, csak valamilyen család legyen?
Hogy is van ez?
Kérdező!
Képmutatónak nevezed a párkapcsolatot. Akkor az "egyalkalmas" du.ások mik? Az, hogy 1 órára eljátszhatod az Alein Delon-t, aztán ha majd kiismernek, hogy egy képmutató vagy, illetve nulla vagy anyagilag, világnézetileg, erkölcsileg stb. akkor meg keresel más balekot akinek újra bekamuzhatsz, eljátszhatod a műmacsót.
Mi ebben a jó? A d..gópajtások ápolnak mikor beteg vagy? Segítenek mikor szükséged lenne rá? Miért tennék, hiszen ezer másik jelentkező van aki szabad és nem kell pátyolgatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!