Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Miért lett manapság alap...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért lett manapság alap dolog, hogy valaki párkapcsolatban/házasságban éljen?

Figyelt kérdés

Úgy beszélnek erről, mintha valami teljesen természetes dolog lenne, noha az antik társadalomban és a középkorban többségében érdekből köttettek a házasságok, aminek a célja egyébként az utódnemzés volt, hiszen a királyi vérvonalat tovább kellett vinni. Az ókori Izraelben az asszonyok nem amiatt szégyellték magukat, mert nincs párjuk, hanem azért, mert nem szültek. Hanna - Sámuel próféta édesanyja - nem azért volt bánatos, mert a férjének más felesége is volt mellette, hanem azért, mert ő meddő volt (legalábbis a próféta születéséig). A szeleukida és ptolemaida dinasztiák életéből is lehetne említeni ezzel kapcsolatos eseményeket. Azon kívül, hogy valahol megvolt már ennek az egésznek a kultusza, senki nem várta el, hogy rószaszín cukor máz alatt nyalják-falják egymást az emberek.

Manapság, meg ha valaki kijelenti, hogy nem akar komoly kapcsolatot, csak élni az életét vagy összejárni egyvalakivel dugni, már rögtön csúnyán néznek rá. A nők járnak a legrosszabbul, mert azokat ringyónak tartják.

Miért alakult ki ez a rendkívül ostoba, naiv stílus? Képtelenek vagytok megérteni, hogy mások máshogy érzik magukat jól?

2019. febr. 19. 21:09
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:

Kedves 9-es!

A dugópajtások értelemszerűen senkinek nem segítenek, de nem is ez a feladatuk. Hanem az, hogy szexuálisan kielégítsék az embert, cserébe elvárják ugyanezt.

Szép dolog amiket mondasz, viszont ha ilyen egyszerű lenne a dolog, akkor mindenki párkapcsolatban élne. Én kifejtettem egy korábbi topikban, hogy nekem ebből elegem volt, máshol meg megkérdőjeleztem a szerelmet is magát. Igen, képmutatónak tartom a párkapcsolatokat.

Te is tudod, hogy létező jelenség az, hogy a férj eltűnik egy időre, valami indokkal, holott a valóságban prostinál járt. A feleség is tarthat szeretőt, azzal az indokkal, hogy elhanyagolja a férje, és mondjuk a pénz miatt nem válik el tőle.

Mondhatod, hogy nem minden párkapcsolat ilyen, de gondolj bele: mi garantálja azt, hogy egy kapcsolatban nem fognak előfordulni a fent említett dolgok? Biztosra nem lehet menni, egy kétséges dolog miatt meg nem fogom feladni a szabadságomat.

Korábban túl sok időt elvesztegettem már erre a nyilvánvaló butaságra.

2019. febr. 19. 22:35
 12/23 anonim ***** válasza:
6%

"antik társadalomban és a középkorban többségében érdekből köttettek a házasságok"

Ez most is így van. Férfi azért megy bele a házasságba, mert így tudja biztosítani magának az állandó szexpartnert (legalábbis naivan ezt hiszi, de az első gyerek kipottyanása után drámaian zuhan a szexuális együttlétek száma az asszonnyal, aki egyébként is metamorfózison megy át, és nem előnyére...), nőknek meg általában támogató kell a gyerekszüléshez, lelki, de elsősorban anyagi támasz, mert a házassággal kapásból jogosult a férfi bevételének felére, ha ügyes még jóval többre is amíg a gyerek el nem végzi az egyetemet. Egyszerű érdekviszony ez, semmi több, ne képzeljünk bele többet, és akkor nem érhet senkit csalódás...

2019. febr. 19. 22:41
 13/23 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező!

Nem válaszoltál, csak terelsz.

Akkor még egyszer:

Képmutatónak nevezed a párkapcsolatot. Akkor az "egyalkalmas" du.ások mik? Mi ebben a jó? Mi abban a jó, hogy 1 órára másnak hazudod magad mint ami vagy?

És ezzel saját magadnak is hazudsz, mert felállítasz egy torz hazug képet amit még meg is akarsz magyarázni.

2019. febr. 19. 22:41
 14/23 A kérdező kommentje:

13-as:

Íme a válasz a kérdésedre:

Bár elképzelhető, hogy időnként képmutató vagyok, mindazonáltal ez nem törvényszerű. Meg lehet beszélni hazugság nélkül is az egy éjszakás kapcsolatot, és akkor őszinték vagyunk egymáshoz. Azonban a komoly párkapcsolatban a képmutatásnak nagyobb súlya van, mert azt a szeretet illetve a szerelem leple alatt művelik.

Little Duck Bathing:

Egyetértek veled, erre nem is gondoltam.

2019. febr. 19. 22:49
 15/23 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező!

Már megint terelsz. Keresztényi értékekről beszélsz miközben az egyszeri kamatyot emeled piedesztálra.

Párkapcsolatban lehet 10-20 30 stb. % képmutatás, mig az "egyéjszakásoknál " ez 100%. Na ez a különbség!

2019. febr. 19. 22:56
 16/23 anonim ***** válasza:
100%

Nem azért járnak rosszul azok a lányok/fiúk, amiért gondolod, semmi baj nincs azzal, ha ők így akarnak élni. Az élet a halálig tart, addig pedig az ember bejár egy életpályát. Akkor van a csavar, mikor a léha életből "észhez tér" az illető, aztán jön az ilyen "múltat végleg elfeledni" kezdetű szólamokkal és keresné a megbízható, komoly társát élete hátralevő részéhez, aztán próbálja győzködni a másikat, hogy naaa lécci, ez "nem is jelent ám semmit, csak fiatal voltam és jól éreztem magam". Ekkor sértődnek vérig a visszautasításon, ha nem fűlik a másiknak a foga ahhoz, hogy bevállaljon egy testileg és lelkileg agyonhasznált embert, aki nagy eséllyel kiégett és ki tudja milyen lelki traumákat, értékrendet hordoz magával. Nincs baj azzal, ha valaki így él, azzal sem, ha változni akar, ha akar, de aki azt próbálja előadni nekem ilyen 100+ partner után, hogy ő hogy kereste az igazit, még én vagyok a frusztrált, mert kimaradtam a jóból stb, nem az az első benyomásom, hogy aki előttem áll, az egy hiteles ember. Nem vagyok több, ő sem az és nem vagyunk ugyan olyanok, ne próbáljon meggyőzni az ellenkezőjéről, hanem dugjon szépen tovább, ha egyszer ez a tuti...nekem meg más a tuti.

32/f

2019. febr. 19. 23:01
 17/23 A kérdező kommentje:

15:

Társadalmi szemszögből érintettem a keresztény értékeket.

A többire meg azt tudom mondani, hogy nem értünk egyet.

2019. febr. 19. 23:15
 18/23 anonim ***** válasza:

Persze, mert az "egyéjszakás" kapcsolatok 0%-ban szólnak a képmutatásról. :)

Nem személyeskedni akarok, de a másik kérdésnél olvastam, hogy doktorira készülsz. Ilyen mentalitással, erkölcsi értékrenddel, torz világnézettel, baromira furcsának találom.

Veszett a világ....:(

2019. febr. 19. 23:27
 19/23 anonim ***** válasza:
Azzal hogy kiírtad ezt a kérdést azt gondolom kételkedsz benne hogy jó-e neked ez az életforma.Ha hiányzik "valami" az életedből az az hogy valaki várjon otthon, hogy valaki szeressen, számítson rád.Ez a párkapcsolati része.Majd ha egyszer lesz gyermeked akkor megtudod milyen érzés az amikor gondoskodsz valakiről akinek az élete tőled függ.Amikor fél a gyermeked ha pár percre eltűnsz (mondjuk a retyóra) és megnyugszik amikor átöleled.Az hogy messengeren ráírsz egy hasonló értékrendű céltalan lánykára és átugrsz 20 percre dugni egyet teljesen más életforma.Ne csodálkozz ha az utóbbit nem igazán veszik komolyan.Az biztos hogy házasságban bajság is előfordul ezeket meg kell oldani aki ettől fél az még nem nőtt fel mindegy hány éves.
2019. febr. 19. 23:35
 20/23 A kérdező kommentje:

18:

Azt gondoltam, hogy a 14-es válaszomban elég egyértelműen utaltam rá, hogy az egy éjszakás kapcsolatokban is van képmutatás de - mint utána mondtam - ez nem törvényszerű.

A tudományos fokozatnak meg nem sok köze van ehhez a kérdéshez, maximum akkor, ha pszichológiából doktorálnék. Egy kutató viszont nem egy vallási vezető, hogy példát mutasson az embereknek. A kutató dolga az, hogy kutasson, művelje a tudományt. Emberileg max akkor lehet számon kérni, ha példaképnek állítja be magát. Pl. Richard Dawkins-on ezért is van nagy felelősség, mert ő már egyfajta példakép féle (az én példaképem is).

2019. febr. 20. 00:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!