Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ti meddig néznétek el a párotoknak komolyabb viták nélkül, hogy munkanélküli?
Tegyük fel tanult személyről van szó, aki eddig dolgozott átlagos bérért.
Jelenleg munkanélküli, fogyóban lévő tartalékkal (részben a párjának kell eltartani).
Próbálkozik, igyekszik állást keresni, de mindent nem vállal el és ezt a párja sem szeretné, mert hátrány lenne a későbbi munkái során egy éjszakai takarítós múlt.
Rólam van szó, már 2 hónap után felmerülnek apróbb viták, 30 éves koromhoz közelítő, gyermektelen, nő vagyok. Írtam, hogy részben a párom tart el, de alacsonyabbak az igényeim így, hogy most nem dolgozom.
El tudna tartani, csak más gondolkozású.
Inkább egy éjszakai takarító meló, ha épp nincs más, minthogy keresgéljek és közben eltartson pár hónapig?

Olyan helyzetben nem voltam, hogy eltartson valaki, míg én keresgélek, így nem voltam ilyen helyzetben, de én elmennék már ennyi idő után, ha bármire van lehetőség, ahogy tettem is annak idején, úgyse onnan megyek nyugdíjba alapon. Egyrészt nem szégyen, ha nem akarsz otthon ülni, másrészt tényleg azt írsz be az önéletrajzodba amit akarsz.
Ha kazánkovács, kamionsofőr, óvónéni és atomfizikus vagy és eddig dolgoztál lakatosként és fizikatanárként, akkor az állásinterjún és az önéletrajzba azt írod be/mondod, hogy atomfizikus vagy, eddig fizikát tanítottál vele középiskolában. A többi sem gáz, ha mondod, de pont tojnak rá, a pályázott állás szempontjából egyáltalán nem releváns.
32/f

Inkább, igen, ha legális és nem csalás, több okból. Egyrészt az is növeli a jogszerző időt nyugdíjig (a nőknek még nem törölték el a 40 év kedvezményes nyugdíjba vonulást), másrészt az is pénz, harmadrészt ott is építheted az emberi kapcsolatokat, lehet, hogy meglátsz valami lehetőséget, amit amúgy észre sem vennél, mert nem arrafelé járkálsz, vagy valaki hall valamit, valahol, amiről egyébként nem tudnál, mert sok cég először belül hirdeti meg az új állásokat, ajánlás útján, és ha belső körből vagy kollégák ismerősei közül nincs senki, akkor teszik nyilvánossá.
Nekem sokféle munkám volt már, ahol probléma volt, ott emberileg is gondok voltak, ahol nem, ott meg előnyömre váltak a tapasztalatok, és egyébként volt, hogy egy ilyen visszalépés segített kibillenteni egy szerencsétlenebb helyzetből, és mégiscsak pozitívabban hatott a következő állásinterjún, hogy az aktuálisnál többet akarok elérni, mint hogy az előző helyet átalakították, és nem tudtak megtartani több év munkaviszony után.

Neked kell eldöntend, hogy egy ilyen gondolkodású ember mellett akarsz-e élni. Az én férjem tuti nem engedné, hogy éjszaka takarítsak, amíg el tud tartani. He kenyérre kell, akkor nyilván mennék.
Ha egyszer beteg leszel (komolyabban) akkor mi lesz? Méreget lábadozás közben, hogy mikor állhatsz újra munkába?

Igen, képzeld van aki inkább az éjszakai takarító melót választja mint hogy eltartsák. Én is azt tenném annak ellenére hogy a párom el tudna tartani. Amellett is tudnék jobb melót keresgélni.
Mióta végeztem a suliban dolgozom és a szüleimtől is ezt a példát láttam. Tehát ha a párom tolerálná is, én magam nem.
Fordított esetben elnézném kb 1-2 hónapig ha a párom nem találna munkát.
31/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!