Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Ha az én nevemen van a lakássz...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha az én nevemen van a lakásszerződés, akkor elküldhetem az exemet a lakásból?

Figyelt kérdés

Sziasztok! A következő a helyzet. Tegnapelőtt este szakítottunk a barátnőmmel, akit ide hoztam a lakásomba 1 évvel ezelőtt. Próbálok mindent nagyon korrekten rendezni, de kezd belőle előtörni a pénzéhség.

Először úgy voltam vele, hogy maradjon, amíg nem talál lakást. Utána felhozta nekem, hogy maradna ő itt. Mondom oké, akkor én visszaköltözöm a városomba, de a kauciót oda kell adja. És itt kezdődtek a bajok...

Mondtam neki, hogy adja oda két havi részletbe, azt mondta válaszul, hogy szeptemberben odaadja. Mondom az felejtős, mert én nekem is lakást meg munkát kell keresnem.

Aztán nagynehezen megegyeztünk 4 havi részletbe, de még erre is húzza a száját. Azt mondta örüljek, hogy egyáltalán odaadja...

Úgy gondolom, korrekt vagyok vele, de nekem teljesen úgy jön le, hogy ő egyáltalán nem is akarna fizetni. Pedig ő ezt visszakapná, ha innen elmenne. A tulajom jófej, nem szemét.

És mondtam, hogy ha ez sem felel meg neki, akkor menjen, keressen lakást, ahol elkérnek sokkal több kauciót.

És erre jött azzal, hogy én nem tehetem ki minimum 3 hónapig őt innen.

Na most...ha oda kerülne a sor, hogy nem akar fizetni, es el akarom küldeni, akkor mekkora a játékterem? A lakás az én nevemre van megírva, neki a tulaj csak a bejelentő lapot írta alá, amikor idejött.

Ha a szerződés az én nevemen van, akkor megtehetem azt, hogy elküldöm, vagy nem?

Nem akarom ezt megjátszani, mert nagyon lelkiismeretes ember vagyok. De ha ennyire pénzéhes, és nem hajlandó komprumisszumot kötni, akkor ez lesz. Már ha megtehetem.

Ez lenne a kérdésem. Volt már valakinek hasonló? Mit lehet ilyenkor tenni?

A válaszokat előre is köszönöm!

2019. jan. 30. 11:05
1 2 3 4 5 6
 11/51 anonim ***** válasza:

Tehát ha jól értem: bérelsz egy lakást, te kötötted a szerződést, a csaj papíron nem szerepel (tud róla gondolom a bérbeadó...?)

Szerintem ige, jogod van kirakni, vagy ha akar maradni, át kell iratni a szerződést a nevére, de akkor igen, jogosan kaukciót neked kéne odaadja (vagy ő a bérbeadónak, a tiedet meg visszakapod, de az nyilván macerásabb).

Mivel a neveden van a szerződés te felelsz azért, hogy ki legyen fizetve a bérbeadó felé minden. Szerintem beszélj a tulajjal, lehet ő tud jobb megoldást, pl hogy kirakja a csajt őmaga, de szerintem tudnia kéne a helyzetről, hogy ő s tisztán lásson, mire számíthat, mert ez neki is fontos, pénzben nagyon is érintett.

30N, én is Németországban lakok, szintén bérelek (Hamburgban)

2019. jan. 30. 11:54
 12/51 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek, aki válaszolt! Ment a zöld kéz mindenkinek! :)
2019. jan. 30. 11:57
 13/51 anonim ***** válasza:

11-es vgyok, most láttam a többi kommentet is.

Ha mindenképp haza akarsz menni Mo-ra akkor 2 verzió van:

1) felmondod a szerződést és mindketten mentek, a csaj meg húzza a száját, ha tetszik, ha nem, neki is csomagolnia kell.

2) átiratjátok a szerződést rá, nincs mese a csajnak csengetnie kell. A tulaj szerintem hol le*zarja, hogy ti egymás közt a kaukciót hogy intézitek, neki legyen meg a pénz és a papír, hogy ő tisztán lásson

Bármelyiket is választod, mindenképp beszélj a tulajjal.

30N

2019. jan. 30. 11:57
 14/51 A kérdező kommentje:

Rendben. Akkor elmegyek majd a tulajhoz, és beszélek vele erről.

Köszönöm a segítséget mindenkinek! :)

2019. jan. 30. 12:00
 15/51 A kérdező kommentje:
Igazából ezek után attól félek, hogy átveszi a lakást, de a kauciót utólag nem fogja nekem kifizetni. Azt hogy bizonyítom be akárkinek?
2019. jan. 30. 12:06
 16/51 A kérdező kommentje:

Meg a másik. Én nekem ugye 3 hónap a felmondási határidőm. De én nem akarom, hogy ő 3 hónapig itt legyen, mert valahogy nem őt akarom nézegetni.

És igazából ide jön ez a kérdés, hogy kirakhatom-e. Tehát ha én felmondok, nekem itt kell legyek 3 hónapot. De én őt elküldhetem?

2019. jan. 30. 12:09
 17/51 anonim ***** válasza:

Utolsó:

Jó kérdés, lehet meg kéne érdeklődnöd, hogy milyen jogaid vannak, lehet-e erre pl szerződést kötni?

mennyi pénzről van szó? 1200 EUR?

2019. jan. 30. 12:10
 18/51 anonim ***** válasza:

16-osra reflektálva:

Igen elküldheted, de a legtisztább akkor, ha felmondod komplett a szerződést, így akkor tuti csomagolnia kell neki is. Mert így ha átadod neki, holt sicher, hogy ott marad a lakásban. Meg így akkor kaukció fizetésétól sem kell félned, hogy nem történik meg, tulajtól megkapod a pénzed és tipli el.

30N

2019. jan. 30. 12:11
 19/51 A kérdező kommentje:
Ezért találtuk ki azt a verziót, hogy átveszi. Mert akkor neki van lakása, én meg el tudok menni haza. De a kauciót nem akarja odaadni, maximum csak 4 havi részletbe, de azt is szájhúzosan...
2019. jan. 30. 12:12
 20/51 A kérdező kommentje:

Na, leírom egyben. :D

Szóval...nekem is az lenne a legjobb, ha átvenné, mert így haza tudok menni hamarabb. Viszont a kaución variál ugye.

Azt tudom, hogy ha felmondok, akkor 3 hónap után elmehetek, és a tulaj odaadja nekem a pénzt. De ő addig itt kell maradjon, vagy elküldhetem, ahogy felmondtam a lakást? Mert nem akarom 3 hónapig látni még...

Azért nekem fáj az egész, mert én szeretem. Csak ő nem partner a dolgokban...

2019. jan. 30. 12:16
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!