Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Azt miért mondják, hogy akinek 40+ évesen nincs gyereke, azzal baj van?

Figyelt kérdés

Én 47 éves ffi vagyok, a kérdésemmel nem önigazolásokat keresek, csak inkább furcsállom ezt a hozzáállást, ami a GYK-n uralkodik.

26 évesen lett egy tartós párkapcsolatom, pár éve ért véget. Sokáig védekeztünk, majd utána méginkább jó sokáig nem, de mégsem lett gyerek. Jó, az igaz, hogy nem jártunk orvostól orvosig, nem voltunk megszállottjai a témának, nem "feküdtünk rá ezerrel", inkább úgy voltunk, hogy a természetre bízzuk.

Más kérdés, hogy sajnos a szétmenetel óta nem sikerült komoly kapcsolatot kiépítenem senkivel. De ahogy látom a környezetemben és olvasom sokfelé, nagyon sokan vagyunk ezzel így. Tehát igazából a kérdés arra irányul, hogy akik problémásnak tartják a 40 feletti gyermekteleneket, azok milyen akaratlagos, tudatos "intézkedést" várnak, hogy valaki ne tűnjön problémásnak?

(Értelmes válaszokat megköszönök, a kötekedőket ignorálom)

2019. jan. 17. 15:36
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
61%
Szerintem nincs feltétlenül baj az ilyen emberekkel. Páromnak pl. volt előttem egy menyasszonya,aki elvileg akart gyereket,de,aztán benyögte 6 év után esküvő előtt,hogy ő meggondolta magát. Amúgy is voltak problémák a kapcsolatban,de ez úgymond a végső döfés volt a páromnak,hogy eddig hitegette. Nyilván nem vette el. Aztán megismerkedtünk és nemsokára megszületik a kislányunk. 42 lesz akkor. Nincs vele semmi baj,20 éves kora óta apa akart lenni,de nem talált olyan nőt,akivel vállalhatott volna. Ez nem feltétlenül az ő hibája. Én meg örülök neki, hogy még meg sem született a lányunk,de már mennyire rajong érte és nagyon várja.Állandóan róla beszél mindenkinek és minden este beszél a pocakomhoz. :) Előtte is láttam, hogy hogyan bánik a gyerekekkel,mert mindketten sérült gyerekekkel dolgozunk (ő már 20 éve)ráadásul egy helyen és nincs bennem kétség,hogy jó apa lesz.
2019. jan. 17. 22:41
 22/26 anonim ***** válasza:
95%

Azért,mert a prolik csak családban tudnak gondolkodni.

És Magyarország 60-70%-a proli.

2019. jan. 20. 16:24
 23/26 anonim ***** válasza:
91%

Nincs azzal semmi baj ha valakinek nincs 40 körül sem gyereke, és vagy párja. Teljesen magánügy. Egyéni döntés kérdése.

Azok gondolkodnak hasonlóan ( hogy ez probléma) akik buták felfogni, hogy léteznek másféle életutak is, mint amit a társadalom megszokott, nem kell se párkapcsolatban lenni, se házasnak lenni, se gyereket vállalni, ha valaki nem akar. Magánügy.

Én 33 éves vagyok 7 plusz éves házasságban, 9. éve együtt, nincs gyerekünk és nem is tervezünk mert nekünk így jó. Sok ismerős meg ezen van kiakadva. Őszintén szólva nevetséges, hogy ennyire foglalkoztatja másokat az ember magánélete, merthogy csesztetni is szoktak vele. Okkal nem kommunikálok már az ilyenekkel csak amit nagyon muszáj, pl munkatársak. Nem kell az ilyenekkel foglalkozni. Söprögessenek csak a maguk portáján.

Én valahol sajnálom is őket, hogy annyira szar az életük, hogy ennyire bele kell ugatni a másikéba, mert nincs jobb dolguk.

2019. jan. 20. 16:37
 24/26 anonim ***** válasza:
17%

Ezt ugy kell erteni, hogy akinek eddigre nem lett gyereke az nem is akart soha igazan, szoval kar abban remenykedni, hogy majd hirtelen megtaltosodik. Ezzel akarjak az itt erdeklodo fiatal noket jobb belatasra birni es megovni oket attol, hogy a termekeny eveiket egy komolytalan ember igereteire pazaroljak. Aki akar gyereket az tesz erte. Ha nem akar azert is tesz.

A sajat torteneted szerintem nem problemas. Ti egy meddo par voltatok, van ilyen. Az ova intes nem a hozzad hasonlokra vonatkozik, ne vedd magadra.

2019. jan. 20. 17:58
 25/26 anonim ***** válasza:
100%
Nyugi mindenkit ekéznek aki nem akar, pedig azt hittem ez magányügy, én sem szólok bele kinek mennyi gyereke legyen, engem is hagyjanak békén, egyszerűen nem érzem úgy hogy jó anya lennék, semmilyen vágyat nem érzek a babázásra, valószínűleg gyűlölném az egészet (tudom tudom "majd megszereted" ez egy emberi élet könyörgöm, miért áll hozzá úgy valaki hogy "Majd lesz valami"?) és tönkretenném a gyerek életét annak meg mi értelme, boldog vagyok én a párommal (aki szintén nem szeretne, igazából az ismerősi körünk tetemes része nem akar) meg az állatainkkal, nem hiszem hogy bárkinek ártok ezzel.
2019. jan. 21. 10:55
 26/26 anonim ***** válasza:
Kik sertodtek meg a valaszomon? Ki vele! Most komolyan nem ertem kinek gazoltam bele a lelkivilagaba, nem provokativ szandekkal irtam a valaszomat.
2019. jan. 21. 22:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!