Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Azt miért mondják, hogy akinek 40+ évesen nincs gyereke, azzal baj van?

Figyelt kérdés

Én 47 éves ffi vagyok, a kérdésemmel nem önigazolásokat keresek, csak inkább furcsállom ezt a hozzáállást, ami a GYK-n uralkodik.

26 évesen lett egy tartós párkapcsolatom, pár éve ért véget. Sokáig védekeztünk, majd utána méginkább jó sokáig nem, de mégsem lett gyerek. Jó, az igaz, hogy nem jártunk orvostól orvosig, nem voltunk megszállottjai a témának, nem "feküdtünk rá ezerrel", inkább úgy voltunk, hogy a természetre bízzuk.

Más kérdés, hogy sajnos a szétmenetel óta nem sikerült komoly kapcsolatot kiépítenem senkivel. De ahogy látom a környezetemben és olvasom sokfelé, nagyon sokan vagyunk ezzel így. Tehát igazából a kérdés arra irányul, hogy akik problémásnak tartják a 40 feletti gyermekteleneket, azok milyen akaratlagos, tudatos "intézkedést" várnak, hogy valaki ne tűnjön problémásnak?

(Értelmes válaszokat megköszönök, a kötekedőket ignorálom)

2019. jan. 17. 15:36
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%
Nincs semmi baj vele ( a kérdésre válaszolva), nem mindenkinek való gyerek.
2019. jan. 17. 17:20
 12/26 anonim ***** válasza:
7%
Mert szokatlan és aki nem illik a normába az a társadalom számára furcsa. Anno nem ez volt a divat, mindenki huszonpárévesen megházasodott. A korosztályodnak 15-30 éves gyerekei vannak. Kicsit engem is meglep ha egy szüleim korabelinek nincs családja, vagy egy korombelinek idősebb szülei vannak. Egész életemben az volt a standard amit láttam.
2019. jan. 17. 18:01
 13/26 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Kicsit off, de érdekességként tapasztalom, hogy pl a mentális nagykorúvá válás is hogy kitolódott. Ifjú koromban valóban már a húszas évek elején házasodtak és mára már nagykorú gyerekeik vannak sokaknak. Azonban manapság meg lépten-nyomon botlok bőven huszonéves szűzekbe, 18 éves kislányokba, akiknek anyukájuk még a telefonjukba is belenéz és nem engedi el őket a kisboltig kijönni, 30-as 40-es mamahotelesek stb stb. Fura. (Tudom, hülyén hangzik az én számból, de nálam a ygermektelenséget az élet hozta így)
2019. jan. 17. 18:11
 14/26 anonim ***** válasza:
96%

Az fog ezen meglepődni, aki szűklátókörű. Aki szerint csak egyetlen mód van arra, ahogy le lehet egy életet élni.

Ők gyakran nem gondolkoznak, csak pipálgatnak egy listát.

2019. jan. 17. 18:16
 15/26 anonim ***** válasza:
100%

Egy frászt van baj.

Ezek az emberek akik ezt mondják, azok valóban szűk látókörűek.

1. egyáltalán nem kötelező a gyerek

2. hiába a kor az évek, bizony van olyan aki nem tudott megismerkedni egy olyan személlyel akitől gyereket is szeretett volna.

--> itt viszont rengetegen vannak olyan emberek akik bumm bele van egy társam dúl a love csináljunk sok sok gyermeket...

3. ne foglalkozz velük.

2019. jan. 17. 18:29
 16/26 anonim ***** válasza:
96%
36 éves nő vagyok. Nincs gyerekem és soha nem is akartam. Ennek ellenére páromnak 3 van és velünk élnek. Eddig soha senki nem nézett le azért, mert nem szültem. Bár mindig kérdezgetik akarunk-e közöset. Nem érzem a vágyat rá és az idegzetem se bírná, hogy egy csecsemővel foglalkozzak. Meg szerintem túl kényelmes is vagyok..
2019. jan. 17. 18:51
 17/26 anonim ***** válasza:
100%
Nincs baj, senkinek semmi köze nincs hozzá. Az élet nem kívánság műsor. Van, hogy az ember például akarna gyereket de már későn ismeri meg élete párját, akit érdemesre tart arra, hogy gyereket vállaljon vele. Vagy nem jön össze a baba, vagy nem akkor amikor akarta.
2019. jan. 17. 19:20
 18/26 anonim ***** válasza:
77%

15. éves nő vagyok, gyerek nincs, és nekem az a véleményem alakult ki, hogy aki "problémásnak" tartja a gyerekteleneket, az szimplán csak irigykedik azért, mert a másik megúszta azt a szívást, amit ő volt olyan balek és a családdal bevállalt.

"Savanyú a szőlő" és "Dögöljön meg a szomszéd tehene"...

2019. jan. 17. 20:57
 19/26 anonim ***** válasza:
100%
Bocs, alaposan elütöttem: 45. éves vagyok :)
2019. jan. 17. 21:01
 20/26 anonim ***** válasza:
86%
18-as igazad van. Rengeteg ember megszívja a család alapítással, vége a szabadságnak, rinyál a gyerek állandóan, már nem jó a szex, sok veszekedés, félrelépés, pénzügyi gondok, stb.
2019. jan. 17. 21:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!