Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Párkapcsolatba belekeverni a pénzt végzetes hiba?
Én mindig úgy gondoltam, együttélésnél, házasságban egyszerűbb a közös kassza, nyilván nem kötöm össze az életem olyannal, akinek a pénzügyi kultúrája fyökeresen eltér az enyémtől.
Viszont egyre több ismerősömtől hallom, a párkapcsolat nem arra való, hogy a másik fél segítségével húzzuk fel magunkat egy jobb életszínvonalra, és a pénzt belekeverni a párkapcsolatba egyáltalán nem is szabad.
Egy lány egyenesen kijelentette, még az együttélés is marhaság, nemhogy a közösködés. Az ideális, ha áthívod a másikat, amikor kedved van, szexeltek, majd mindenki megy a maga dolgára, lehetőleg ne maradjon még éjszakára sem, mert akkor már belefurakodik az életébe, az meg neki nem kell.
A párkapcsolatnak csak is a szerelemről/szexről szabadna szólnia, nem az anyagiakról, a problémamegoldásról, a lelkizésről.
Nem fiatal csibe mondta, 30-hoz közel járó nő.
11-es, egyetértek veled :)
Mi is így vagyunk a párommal már 6 éve. Először ő jobban keresett, én rosszul, aztán kiegyenlítődött, most én keresek jobban, de nem érzem hogy kihasználna.
Sőt, nem is tudnám elviselni, hogy én eszem a lacazot, ő meg a 300 ftos halkonzervet, mert neki csak arra telik.
De irigylem azokat, akik igen. Ja, nem :)
Kérdés, mi számít a pénz belekeverésének. Én alapvetően nem vagyok a teljesen közös kassza híve... vagyis amit én kultiválok, azt van, aki külön kasszának mondja, más közös kasszának két számlával... fene tudja, melyik az igaz. De közös számlát nem vezetnék senkivel, hogy minden apró költésnél lássa a másik, hogy le van véve a pénz a számláról és minden egyes költést meg kelljen beszélni... meg ezzel az is megelőzhető, hogy a kevesebbet kereső kihasználja a másikat.
de azért amiről írsz, hogy mondta neked a nő, az a másik véglet. Azért nem mindenki gondolkodik így, hogy az ideális párkapcsolat egyenlő szexkapcsolat néha egy-egy mozival megspékelve. Én, ha szeretek valakit, egy idő után igénylem, hogy együtt éljünk, együtt feküdjünk le, keljünk fel, megosszuk egymással a problémákat. És nem hiszem, hogy én lennék a kisebbség.
Én amellett vagyok, hogy rezsibe, alapvető háztartási cuccokba, netbe mindenki fizessen be fizetésarányosan, a maradékkal meg mindenki marad a saját pénzével. Nekem ez így fair... aki többet keres, az költhessen többet, hacsak nincs vmire épp nagyon szükség vagy a másik önhibáján kvül nagyon megszorul.
Az egyetlen helyzet, ahol a teljesen közös kasszát támogatom, az, amikor az egyik szülő otthon van a gyerekkel, mert a gyes/gyed kb. lókukira nem elég, és azért a gyerek eltartása nem két fillér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!