Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
10-szeres fizetésbeli különbséggel közös kassza?
Ha a férfi keres 1 millió felett, a nő pedig 100 ezer környékén, de közös kasszán vannak, az úgy korrekt teljesen?
Ha ennek köszönhetően a nő olyan életszínvonalat engedhet meg magának, amilyet a saját jelenlegi keresetéből nem.
Mind lakhatás, ruhák,szépítkezés, szórakozás, utazás terén.
Ha 4 éve élnek együtt, és mikor összejöttek is ez volt a felállás.
Szerintem értelmes embereknél ez nem probléma.
"Számomra az lenne a közös kassza hogy nagyjából mindkettten egyforma összeget rakunk bele ami megy rezsire kajára stb
Többi összeg meg saját marad amit meg saját magunkra költünk"
Pontosan. Ez lenne az alap, egy jól működő kapcsolatban ezt így kell csinálni.
+ ehhez még egy dolog szükséges. Az, hogy egyik fél se legyen egy önző p**s. Ha nyaralni mennek, akkor szó nélkül az fizet, akinek van pénze.
Gyönyörű kapcsolatok azok, ahol az ember sajnálja a pénzt a másiktól, mert "az az övé". Elvileg egy életre tervezel valakivel nem? Bizalom nélkül ez nem megy.
Amikor tudom, hogy a barátnőmnek nincs pénze és látom, hogy szeretne valamit és nekem van rá pénzem, akkor megveszem neki.
A pénznél többet ér nekem a mosolya, amikor meglepem egy új könyvvel. Ha meghalsz, ott már nem fogsz számítani, hogy mennyi pénzt kerestél, de az számítani fog, hogy mennyire tetted boldoggá a körülötted élőket. Pénzzel vagy nélküle.
Ekkora vagyoni különbség a pár két tagja között eleve nem túl szerencsés. A közös kassza pedig csak akkor működhet, ha a kisebb keresetű nem száll el a hirtelen jött lehetőségektől. De ha egyszer vége lesz a kapcsolatnak, és felezik a vagyont, akkor a jobban kereső nagyon igazságtalannak fogja érezni.
Személyes példám, szűk 7 évig voltunk együtt, és teljesen más miatt mentünk szét (ez nem tartozik a témához). Nálunk "csak" 2-2,5-szeres volt a különbség, de nem milliós nagyságrend egyik sem, mondjuk egy átlagos közalkalmazotti fizetés, meg egy 2-2,5x nagyobb. Sose voltunk közös kasszán, de nem elsősorban emiatt, hanem mert nagyon más volt a pénzügyi kultúránk, igényeink, stb. Előttem ő mindig máról holnapra élt, 0 közeli megtakarítással, egy-egy váratlan kiadás szinte mindig nehéz helyzetbe hozta, ha valamit meg akart venni, megvette, nem érdekelte, hogy hó végén nem lesz mit ennie. Én pedig gyerekkoromtól kezdve tudatosan bántam a pénzzel, mindig jelentős megtakarításom volt, még egyetemista koromban is. És akkor hogyan gazdálkodtunk együtt? Hivatalosan házassági vagyonjogi szerződés és teljes vagyonelkülönítés. Gyakorlatban viszont ami kellett, azt megvettük, boltban hol ő, hol én fizettem. A nagyobb kiadásokat: autó fenntartás, utazások, nyaralások, háztartási gépek, elektronikai cikkek, stb én fizettem. Szerintem ez viszonylag jól működött. Szerinte nem annyira, mert neki mindig magasabb és magasabb elvárásai lettek volna. Amúgy érdekes, hogy neki a kisebb fizetéséhez társultak a sokkal nagyobb igények, nekem pedig a magasabbhoz a jóval kisebb igények. De azt se lehet mondani, hogy a pénz miatt lett volna velem, mert egy olyan pasival lépett le, aki még tőle is kevesebbet keres, hatalmas adóssága van. Legalább a megtakarítást nem kellett megfelezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!