Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kertes házban élünk aminek egyáltalán nem látom az előnyeit. Viszont örökös konfliktusforrás, mások hogyan oldják meg? Én szívesebben élnék emeleten, a párom hallani sem akar róla.
Álljon itt egy olyan ember véleménye, aki már mindenféle házban, lakásban élt. Panelban nőttem fel. Csótányok, hangyák, ágyi poloska (ez utóbbi pont nálunk nem volt). Hiába hívod az írtókat, ha a melletted lakó sz..rik rá. De, igenis lehet hallani ha valaki fingik, böfög, szexel, felújít. Egy rémálom volt. Ja meg, a prolik örökös kiabálása: "Bélaaaaa, gyere le!" stb. De legalább olcsó volt befűteni.
Aztán átköltöztünk egy társasházba, szuterénbe. Állandóan vizesedett, bepenészedett a fal, semmit nem lehetett ellene tenni. Villamos mellett éltünk, eleinte borzalmas volt, ahogy beleremegett az ablak, hangos volt. Aztán a kutyák. De végül hozzászoktam. Ez is elég olcsó volt.
Végül, most kertes házban élünk a párommal, az emeleten. Rohadt drága. Egerek vannak néha, azóta van cicánk. Eltűntek. Kutyánk is van, bár nem ugatós a drága, de a szomszéd kutya rohadt idegesítő volt, amíg meg nem halt. A szomszédok viszonylag csendesek, bár van egy-két rosszindulatú. A fűnyíró, egyéb szerszám hangját meg lehet szokni. Már nem kelünk fel rá, de az elején szörnyű volt. Viszont amúgy ezen kívül csendes, csicseregnek a madarak, tiszta a levegő, látni a csillagokat.
Viszont állandóan van valami javítanivaló, a fűtés (köszönhetően a régi gázkazánnak) annyira drága, hogy csak egy éve használjuk, amióta jól fizető állásunk van. De még így is hideg van, mert képtelenség kifűteni 80 ezer alatt... Ez ha nem lenne, akkor elég jó lenne itt lakni.
A bulik, amik a szomszédba mennek néha, viszont felb..sznak, mert néha nagyon hangos, már jöttek is ki a rendőrök emiatt, de ez nem mindennapos.
Egyébként azt nem értem, hogy aki kertes házra gondol, miért jön vele az is, hogy disznók meg ilyenek? Budapesten élünk, nincsenek haszonállatok itt. Nem falun élünk...
Összegezve, a kertes a legjobb. Soha többet nem élnék panelban, vagy másokkal. Soha.
Még gondolat: Nem értem a lepontozásokat sem. Mindenkinek más a jó. Én se pontoztam le, aki panelban akar élni, csak mert én soha többet nem vágyok vissza. Ez pont egy olyan dolog, ami egyéni igény. Nincs jó vagy, rossz válasz.
Végül a válaszom a kérdésedre, kérdező: Ha nem tudtok megállapodni, az baj. Az egyikőtöknek mindenképp rossz lesz, mert kertes vs. panel helyzet van. Nem nagyon van átmenet. Esetleg írjatok egy listát az előnyökről és hátrányokról, majd vessétek össze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!