Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek én reagálom túl, vagy tényleg gáz, hogy a barátnőm az öccsétől függ?
Nem, egy 8 éves gyereket még nem hagyunk magára, se otthon, se a suliba menet sem. Tök mindegy, hogy főváros, megyeszékhely, vagy kis falu.
Szerintem meg pont örülnöd kéne, hogy ilyen a barátnőd, mert mutatja, hogy felelősségteljes és megbizható. A szülei látják, hogy gondját tudja viselni az öccsének, megbiznak a képességeiben. Nem sok gyerek kapja meg ezt a nagyfokú bizalmat, még a szüleitől se.
És a barátnőd szereti az öccsét. Ez is egy szép dolog. Ha nagyon forszirozod a sztorit, nem családjáról fog lemondani, abban biztos lehetsz.
Hány évesek vagytok?
30N
11.es vagyok, én pl bátyám gyerekeinél segitek ki néha, 3 db van 8, 4 és 1 évesek. Mégsem kapok savazást a páromtól, sőt elkisér és játszik velük.
30N
Ezért nem jó az ilyen nagy korkülönbség testvérek közt.
Amúgy "valódi" öccse, vagy féltesója csak?
Én 8 évesen simán egyedül jártam suliba, sőt már 7 évesen is. Első félévben még "kísértek" egy darabig, de aztán azt sem. Bár ez 15 ezres kisváros, ahol látásból mindenki-ismer-mindenkit és erős (volt akkor is) a rendőrség helyben (nem bohócőrség, mint sok más helyen). Hol éltek? Mert kisfaluban ahol sok a hmm... "ráérős" a soron tényleg jobb, ha nem jár egyedül, mert a végén "megtetszik a kabátja" valamelyiknek.
Pesten meg főleg ne.
De ha normál városka, akkor tanulhatna egy kis önállóságot.
"Nem, egy 8 éves gyereket még nem hagyunk magára, se otthon, se a suliba menet sem"
Akkor mi anno valami nomádok lehettünk, mert az osztályom fele lazán egyedül gyalogolt a suli felé aztán haza meg pláne.
Persze voltak ilyenek, akiket agyonféltettek és "Gabuci babuka" nem mehetett haza, csak nagymamával - aki vitte helyette a táskát... Meg persze gazdagék ahol valamelyik autóval behozták a kis trónörököst.
De a többség gyalog vagy busszal. Volt ahol idősebb testvérek távoli felügyeletével, de semmi baj nem történt sosem.
Igaz ez még a '90-es évek végén volt.
".... és ezért dolgozni sem tudsz"
Ha nem dolgozik 27 évesen, és nincsen saját jövedelme, akkor hogy terveznél vele összeköltözést?
15-ös, 11-es vagyok. Nyilván van különbség a hazakisérések közt. Ahol tényleg anyu és apu kocsival mert "jajjszegénygyereknektúlnehézatáska", azt tudjuk mindketten, hogy na... életképtelen embert nem faragnak belőle.
Speciel nálunk sok volt a kissebbség, ezért kisértek haza (elnzését kérek, nem akarok senkit diszkriminálni, csak a faluban a putrisabb réteg tényleg veszélyes volt nálunk, a 90-es évek közepén).
Szóval
Na lemaradt a lényeg:
Szóval szerintem ez sok faktoros dolog, miért kell a gyerekkel viszonylag sokat foglalkoznia - szülők nagyon sokáig dolgoznak, kicsit gázok a környék, leet a gyerek picit önállótlanabb a korabliekhez képest. Ezt mi nem tudjuk.
De az is lehet, hogy egyszerűen a nagytesónak ennyire fontos a családja és emiatt sem könnyű a téma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!