Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy kérjek a barátomtól államvizsgàra blúzt, harisnyát?
Januárban lesz, én nem dolgozom, most vègzek főiskolán, utána fogok.
Több éves ami van. A barátom sosem vesz nekem magától ruhát, pedig ő már dolgozik.
Oké, hogy máshogy öltözik, de egy galléros fehér blúz eléggé örök darab. :D
A mai napig azt a fehér blúzt hordom ünneplős felső gyanánt, amiben érettségiztem, pedig 25 vagyok - és teljesen újnak néz ki. Van, hogy másképp öltözök, de a fekete nadrágkosztümtől kezdve a szürke szoknyáig bármivel hordható.
Egyszerűen mondod neki, hogy szeretnél venni ruhàt.
Gondolom tudja, hogy nincs kereseted, biztos nem harapja el a torkodat.
egy harisnya nem tétel, blúzt meg szinte fillérekért kapsz (turiban főleg).
totál megalázó, ha erre kérsz pénzt.
"Pista, szeretnék kölcsön kérni blúzra és harisnyára pénzt. Tudod, államvizsgázok januárban. Majd megadom."
Mondjuk attól is függ, mennyit keres a pasasod. Egy programozó vagy villamosmérnöki kezdőfizuból erre kölcsön adni egyszer tényleg semmiség. Viszont ha állami suliban tanár, akkor kb. a segge ki van a gatyából.
Mondd meg neki hogy szükséged van rá, biztosan fog venni. Ezek nem tételek. Ha ennyire megvagytok anyagilag szorulva, akkor csak tudnak segíteni a szüleid, vagy menj el pár napot dolgozni részmunkaidőben vagy diákmunkára és keresd meg az árát. Nem szégyen a munka!
A másik meg az hogy ő helyetted nem fogja tudni megvenni, ha nem tudja a méreted, meg sokszor ha tudja sem lehet adni rá, szépen elmész vele, vagy megveszed magadnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!