Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Hogyan lehetnék nyugodtabb és...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan lehetnék nyugodtabb és hogy bizzak a barátnőmben?

Figyelt kérdés
Lassan egy éve vagyunk együtt a barátnőmmel de mai napig nem tudok megbízni benne. Vannak problémáim. Önbizalomhiány stb. Erre utaló nagy okokat nem adott de pl. kitörli az előzményeit telefonból és még kitudja mit. Szokott eljárni bulizni de tudja hogy ilyenkor tiszta ideg vagyok és ebből vissza is vett mióta velem van. A hétvégén bulizni megy két barátnőjével akik közt az egyik drogozott is és füvezett. Ettől is félek hogy füvezni fognak és még a megcsalástól is félek. Az a tipikus lány akin látszik hogy erős de csak ezt mutatja. Sosem mondja hogy szeretlek nekem inkább kimuatatja a gondoskodásával ugyanis elmondása szerint sohasem mondta senkinek ezt. Mindig tervez hogy majd ide oda megyünk de nem tudok belőle kiogazodni. Miért törli ki az előzményeket? Sőt az értesítéseket anno kikapcsolta. Van mitől féljek? Főz mos rám szinte és sokszor meglep apróságokkal de van amikor leszar. Azt mutatja hogy ő nem csinál hülyeségeket meg lekoppintja a pasikat is. Azt mondja azért szeret elmenni bulizni mert imád táncolni. Néha szoktunk együtt is menni. 23évesek.vagyunk

2018. okt. 5. 12:22
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
na ez az ettől a fűtől is írtózom. kérdeztem tőle h lesz? azt mondta miért lenne..hogy ő nem él ilyenekkel de 2évente egyszer talán elszív..Ettől is félek és úgysem mondaná el.
2018. okt. 5. 14:02
 12/20 anonim ***** válasza:
83%
Hagyd el,jobban jár,egészséges pasit is kaphat mentális beteg helyett.
2018. okt. 5. 14:42
 13/20 A kérdező kommentje:
és mi van ha nem őszinte és ő hazudik folyamatosan szemrebbenés nélkül?
2018. okt. 5. 14:56
 14/20 anonim ***** válasza:
76%
Ha ez kérdés,akkor kuka a kapcsolatod. Mondom szegény jobban járna nélküled mert a végén v bezárod v összevered a saját LELKI nyomorod végett. Én két perc után röpítenélek a helyébe.. Sose kellett frontinos szorongó pasi..
2018. okt. 5. 14:59
 15/20 A kérdező kommentje:
de miért nem lehet együtt bulizni? miért fontos a barátnőjével? szerintetek miért mennek el együtt 3an? ha én szórakozóhelyre megyek akkor azért megyek mert nincs senkim és csajozni akarok..
2018. okt. 5. 15:02
 16/20 anonim ***** válasza:
87%
Istenem mi a férjemmel külön is megyünk nyaralni,üzleti utakra,bulizni.. Az h neked magaddal van bajod, ne vetítsd rá és ne akard bezárni elzárni mint egy tárgyat,van élet rajtad kívül is. Ez a normális,de zárd be a szobába és néha vidd ki porázón sétálni.. Sajnálom szegényt lányt,remélem lesz esze és elhagy a saját érdekében.. Szedjél inkább bogyót..
2018. okt. 5. 15:08
 17/20 anonim ***** válasza:
75%

A normális emberek elmennek a barátaikkal is szórakozni ha van kapcsolatuk ha nincs. Kérdés te ezzel miért nem vagy tisztában? Az ember máshogy bulizik ha barátokkal megy más stílusban beszél szabadabb (és itt nem a pasizásra kell gondolni) mint ha a párjával van. Csak magára kell figyelnie lehet őrült vagy idióta nem kell szexinek meg tudom is én minek lennie mert a barátoknak nem kell tetszeni.

Ha nem érted ezt az azt feltételezi hogy nincsenek barátaid. Arról nem is beszélve hogy ha te holnap elmennél bulizni mindenkit megdugnál aki nem fut el? Amennyiben nem miért nem tudod ezt feltételezni a párodról is? Szerintem a pszichológus jó ötlet lenne mert a féltékenységet egyedül nem fogod tudni kezelni és rá fog menni a kapcsolatotok.

2018. okt. 5. 16:43
 18/20 anonim ***** válasza:
58%

Nagy ritkán szívok füvet.

Tudod mi a hatása?

Borzasztó okosnak és viccesnek érzem magam.

Aztán bezabálok mindent amit találok (egyszer megettem 200g instant kakaóport magában) aztán alszom egy pihentetőt.

Nővérem egy rakétával fogad minket a párommal, mikor kiérünk. 16 óra autóút után kell lazulni.

Imádom Hollandiát.

2018. okt. 5. 20:11
 19/20 anonim ***** válasza:
75%

84%-os vagyok, már több íben írtam neked, de gyűlnek itt még ostobaságok.

1.) Fű: Egy évben 1-2 én is elszívok ha előkerül olyan társaságban. Érdekes, nem orgiáztam random pasikkal, hanem ugyanazt hozza ki, mint az alkohol: oldja a gátlásokat, én is viccesebb vagyok olyankor és jobb kedvre derít. Ennyi. Te is azért szedzs frontint, mert nem akarod magad rosszul érezni. A fű is csak javítja a kedélyállapotot és nem több. Hogy miért hazudna ha hazudik is? Ezért. Mert mindenen kiakadsz és generálod a problémát, még ebből is, holott felnőtt ember.

2.) Minek mennek hárman csajok bulizni?

- Attól, hogy te csak csajozásért jársz el, az te vagy. Nem midnenki ismerkedni megy el. Fogadd el, mert nálunk és rengeteg más párnárl is így van.

- Nem egészséges amit te szeretnél csinálni a kapcsolatotokból: a rögeszmés szorongásod miatt el se menjen külön a barátnőivel szórakozni... MInek menne, miért nem együtt? Elmondanám x éves kapcsolatom után, hogy hamar meg fog így halni. A másikat megfojtod, bezáro, elveszed tőle a saját identitását, ne is létezzen, csak veled szimbiózisba.

Szegéyn lány lassan-lassan az életét is meg fogja unni melletted, mert hamar rád fog unni.

Tudod azért is jók a külön programok - és kellenek is - olykor- mert tudstok mindig egymásnak miről beszélni. Kell, hogy legyen saját élete, kell, hogy nélküledis el tudjon menni, kell, hogy legyen saját hobbija. Nem egészséges ha folyton egymás se*ggében vagytok és nem is vezet sehova. Megint a buta szorongásvezérelt célodat fújod.

ÉS ugyanitt ismét halkan jegyzem meg, hogy a lánynak hamarosan lehull a rózsaszín köd, meglátja, hogy mennyire szánalmasan és görcsösen szeretnéd elzárni másoktól és magad mellett tarani, és közben nem adsz neki szabadságot. Egyre jobban fogja ez frusztrálni, és egyre jobban látja a te valódi, szorongásvezérelt énedet, amin nem tudsz dolgozni, és ki fog belőled ábrándulni. Ez úgy ahogy van, nem fog működni.

Az, hogy vannak-e VALÓDI bizonyítékaid, vagy jelei, hogy megcsal-e vagy sem, amit nem te képzelsz be, neked kell tudnod... De megjegyzem az, hogy a barátnőivel is elmegy bulizni, nem ilyen jel.

A nők jobban szeretik, ha a pasi magabiztos, és nem szorong állandóan és gyógyszerezi magát, nem kutat folyton utána a telefonján kényszeresen, hanem a párja meri élni mellette az életét és nem otthon ül mellette éppen.. Nem erről szól egy kapcsolat, ahogy te képzeled.

Jelenleg nekem a fentiekből csak annyi jön le, hogy a saját kisebbségi komplexusod miatt van az egész. Lgalábbis állítod, hogy vannak kétes jelek, de a fentiek egyike sem az, nyilvánvaóan lerítad volna azt is a fenti lényegtelenek mellé, ha lenne rá konkrét okod...

Viszont ha meg benne nem tudsz megbízni egy teljes év után sem, akkor a kapcsolatotok egy db kaki, akár tetszik, akár nem...

2018. okt. 5. 20:45
 20/20 Ignis Subdialis ***** válasza:

Elnézést, jól értem, hogy nyugtatózod magad és közben a párodat félted a füvezés LEHETŐSÉGÉTŐL? :D Te konkrétan függőséget okozó anyagot szedsz be, ő meg "lehet, hogy" beleszív egy füves cigibe... nincs itt némi diszkrepancia? :)

Ha legalább világos számodra, hogy a féltékenységed finoman szólva "nem egészséges", érdemes lenne megkérdőjelezned az észleléseidet is, hogy azok a bizonyos "félreérthető" jelek nem csak számodra félreérthetők-e.

Az világos - és szerencsére benned is pislákol a gyanú - hogy az érzéseidnek semmilyen KÜLSŐ kiváltó oka nincsen. Nem találtál harapásnyomot a lány fenekén, nem egy ismeretlen számot jelez ki a telefonja "szerelmem" néven, nem marad ki éjszakára úgy, hogy állítólag a beteg nagynénje mellett virrasztott, ehelyett olyan átlagos dolgokat csinál, hogy pl. elmegy bulizni. De miattad még azt is kevesebbszer...

A bibi a Te oldaladon van, ami miatt többletjelentéseket tulajdonítasz dolgoknak, s folyamatos gyanakvásban élsz. Nagyon érdemes lenne találnod egy pszichoterapeutát, s dolgoznod ezen a magad érdekében, mert amíg ilyen szemüvegen át nézed a világot, addig ezzel folyamatosan problémád lesz. Erre a párod nincs semmilyen hatással, lehetne egy otthon ülő penészvirág is, Téged úgy is megenne az ideg a féltékenységtől. Amíg ezt magaddal nem oldod meg, addig csak az ugyanilyen párkapcsolatok váltakoznak majd az életedben. Vagy éppen nem lesz ennyire se szerencséd, lehet, hogy a választottad eleve bele sem megy egy ilyen kapcsolatba.

A féltékenységed, bizalomhiányod mögött majdhogynem biztos, hogy a családodban kisgyerekként szerzett tapasztalataid állnak. Az első 3 év döntő a gyerek életében, ilyenkor alapozódik meg a Bizalom. Ha ilyenkor az anya nem törődik a kicsi igényeivel, pl. hagyja üvölteni, ahelyett hogy megnyugtatná, nem reagál a szükségleteire stb., azzal a gyerek megtapasztalja, hogy nem számíthat arra, aki a legfontosabb, cserben van hagyva egy veszélyes ismeretlen világban, ahol egyedül nem boldogul. Később aztán nehéz megbízni bárkiben, ha ott van az a korai tapasztalat, hogy az a bizonyos 'nagyon fontos személy' nem volt ott, amikor szükség volt rá. Erre a későbbiekben is ráerősíthet a családi környezet, akár elfoglalt vagy türelmetlen szülők vagy megromlott párkapcsolatban lévő szülők mind jól tudják erősíteni a már amúgy is elszúrt dolgokat. Szerencsére ez nem egy ismeretlen dolog, úgyhogy a lelki gondokkal foglalkozó különféle terápiák bizonyítottan működnek ilyen esetben. Lehet, hogy elsőre nem sikerül a megfelelő terapeutát/módszert kifogni, hát próbálgatni kell, kivel tűnik gyümölcsözőnek az önismeret. Ez egy több éves munka is akár, de nagyon megéri, a párkapcsolatot illetően meg főleg, mert jellemzően ott hajlamosak leverni az emberek a másikon a gyerekkori sérüléseiket.

2018. okt. 9. 18:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!