Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Ez csak szerintem tapintatlans...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ez csak szerintem tapintatlanság vagy túlreagálom?

Figyelt kérdés
Párom rengetegszer figyelmetlen velem. A névnapom a születésnapján van, én felköszöntöttem, ő engem nem, és még meg is jegyezte, hogy az ő szülinapja az elsődleges. Nőnapon detto nem gondolt rám, az évfordulonkon is én leptem meg, amit korabban ünnepletünk meg az én kezdeményezésemre, mert aznap nem tudtunk együtt lenni, megleptem ajandekkal, elvittem vacsorazni, de napján meg sem említette én írtam neki, hogy akkor boldog évfordulót. Nekem ezek nem esnek jól, de már volt olyan is, hogy mondjuk valami csoda folytán meg akart lepni pezsgővel, édeset vett, tudja én csak szárazat iszom erre beközölte ő azt szereti.. Teny legkozelebb vett szarazat is. Volt, hogy mondta meglep engem egy vacsival, mert munka miatt ebedelni sem volt időm, erre májkrémes kenyérből kirakott egy szivet.. Teny legalabb valami kajával készült, de picit rosszul esett, mert jol esett volna valami meleg étel.. Nekem vannak túl nagy igényeim vagy elvarasaim ? :/

2018. okt. 1. 12:26
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%

Kivel jársz, Sheldon Cooperrel? :)

Kicsit egomán a pasas.

2018. okt. 1. 14:24
 12/24 A kérdező kommentje:
Volt olyan is, ez most jutott eszembe, hogy két hat mar kicsit megrohadt almat rakott az utazo taskamra, hogy ezt nekem szedte a mamaja kertjebol. Maga az alma nagyon jol esett volna, ha szepek.. Azt mondta vagjam ki a megrohadt reszt es a tobbi ehető..
2018. okt. 1. 14:47
 13/24 anonim ***** válasza:
88%
Nem hiszem, hogy ezek mögött szándékos taplóság áll, inkább önkéntelenül idióta. Ezeket a bugyuta viselkedéseket illik felnőtt korra levetkőzni, hát ő még tanul... Döntsd el, hogy akarod e még nevelgetni, ha nem, akkor engedd el.
2018. okt. 1. 15:46
 14/24 anonim ***** válasza:

Szerintem nem passzoltok egymáshoz.

Más a szeretetnyelvetek és egyikőtök sem látja ezt át.

Ő sok esetben jót akar, amit te nem értékelsz.

Más gondolkodású partnerrel mindegyikőtök boldog lehetne.

2018. okt. 2. 09:18
 15/24 A kérdező kommentje:

Na ezzel mindettől függetlenül nem értek veled egyet ! Attól

mert két embernek más a szeretet nyelve, az tanulható dolog, hogy oda figyeljünk a másik igényeire, mert erről szól a szeretet ! Ez alapján akkor szerinted hagyni kell minden ünnepet, ami esetleg a másiknak fontos, és tojni bele.. Nem ő az első barátom az életemben,masok korabban oda tudtak ezekre a solgokra figyelni. Neki is megvannak a dolgai, ami fontosak neki, én azzal tisztában is vagyok, és oda tudok rá figyelni..Na pont ez a parkapcsolat lényege !

2018. okt. 2. 09:31
 16/24 anonim ***** válasza:
25%

Nem írod, hány évesek vagytok.

Amiket írsz, úgy hangzik, mintha át akarnád nevelni. Csak azt sorolod, hogy neki mit kéne változnia, hogy megfeleljen neked. Simán meg is fordíthatjuk: miért nem tudod értékelni a szeretettel adott dolgot, akkor is, ha pont nem arra vágytál?

Nézd, a férfiak sem egyformák. Elvileg elképzelhető, hogy át tudod nevelni, de a legtöbb esetben hosszabb távon (akár házasságkötés és 1-2 gyerek után) kiderül, hogy ez nem működik. Az biztos, hogy én utálnám, ha a partnerem át akarna nevelni ahelyett, hogy elfogadna, és ha ezt felismerném, menekülőre is fognám a dolgot. :-)

Mert szerintem meg pont az elfogadás a párkapcsolat lényege!

Hogy a másikat az olykor bosszantó és idegesítő hülyeségeivel együtt fogadjuk el és szeressük.

2018. okt. 2. 10:18
 17/24 anonim ***** válasza:
64%

Goldmund szerintem offold inkább magad, mert akkora hülyeségeket írsz, hogy az fáj. És senkinek sem segítesz vele.

Már miért kéne a kérdezőnek befogni a száját, ha egyszer a száraz pezsgőt szereti? Ez komolyan olyan dolog, amit nem lehet megjegyezni? Mostantól a kérdezőnek bármit meg kell ennie/innia, mert a fogyatékos párja nem bírja megjegyezni, de legalább ad?! Én pl. nem szeretem az édességet és a sütit. Szerencsére a párom felfogta, mert ha beállítana nekem valami bonbonnal névnapomra, nem sokáig lennénk együtt.

Az, ha neked nem számít az évforduló senkit a világon nem érdekel. A kérdezőnek fontos, ő készült, nő létére szakított a hagyományokkal és elvitte a pasiját vacsizni. Az a fogyi meg nem is készült semmivel.

Májkrémes kenyér. :-D Hagyjuk.

Kérdező, ha nem akarsz vele szakítani, ne tedd, de nem illetek össze. Nem állítom, hogy rossz ember a "párod", de még gyerek.

2018. okt. 3. 07:03
 18/24 A kérdező kommentje:
Igen, ez a baj vele, hogy ő még gyerek.. Ezt én is megmondtam neki, mert kifakadtak belőlem a dolgok. Mondja igazam van, és rossz hallania, hogy sírok, mert nem akart megbántani. Állítása szerint mindenkinél jobban szeret, de folyamat jönnek elö ujabb es ujabb figyelmetlenségek, amik kiborítanak. Ha nagyon összekapja magát figyel, de ez tart ideig óráig..
2018. okt. 3. 11:41
 19/24 anonim ***** válasza:
44%

Miféle kapcsolat az, ahol állandóan figyelnem kell, nehogy - jó szándékom ellenére - olyat tegyek, amivel kiborítom, megbántom a másikat? Egy kapcsolatban jó esetben önmagam lehetek és önfeledten viselkedhetek.

Ez olyan, mintha munkahelyen vagy iskolában lennék, ahol ha nem figyelek és hibázok, azonnal kapok egy fekete pontot vagy főnöki lecseszést. Így sose érezném magam otthon otthonosan!

Nyugodtan lehet negyedszerre is lepontozni: ez a fiatalember addig és csak addig fogja ezt elviselni tőled, amíg rá nem jön, hogy lehet olyan párkapcsolatban is élni, ahol nem kell stresszelnie, hogy most épp mit rontott el, mivel bántott meg.

2018. okt. 3. 12:35
 20/24 anonim ***** válasza:
38%
Kedves Goldmund, ha te is ilyen érzelmileg éretlen vagy, mint a kérdező pasija, akkor jobb, ha egyedül maradsz vagy keresel egy anyucit. De fogadd el szépen, hogy nem akar mindenki anyuci lenni egy full egyenlőtlen kapcsolatban.
2018. okt. 3. 13:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!