Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Ezért megy tönkre sok házasság?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ezért megy tönkre sok házasság?

Figyelt kérdés

Ezer ilyen eset van.

A férj azt mondja, hogy nincs semmi probléma, neki minden jó úgy, ahogy van. A feleség hiába akar vàltoztatni, ha egyedül nem megy.

A nőnek már a szextől is elmegy a kedve. A férfi azt mondja, hogy egyébként minden jó lenne, csak nincs szex. Válás vagy szerető legyen?

Sok esetben a feleség pont azért nem szexel, hogy észre vegye a férj, hogy probléma van. De nem, csak annyit észlel, hogy "valamiért" nincs szex.

Vagyis egyszerűen csak a rendszeres szexet keresik a házasságban is, és nem érdekli őket semmi más?

2018. szept. 24. 10:24
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
80%

Sok emberre ismertem rá írásodból, sőt vmelyiktől pontosan ezt hallottam panaszkodni. :) Konkrétan azért nem állt fel a férfiassága, mert anyuci mindig lebaxxa. :)) Az nem számít, h okkal kapta a lebaszást, illetve nem megsértődni kell, hanem javítani rajta, neki. Felnőtt férfi miért ijed meg felnőtt nőtől? Ezt a történetet nem is értettem.

"Ha mindenki arra rendezkedik be, hogy önálló életvitelt folytat és mindenhez ért és minden munkát magára vállal, akkor nincs sok értelme összeköltözni,mert borítékolható, hogy idővel veszekedés lesz belőle." - ez mi??! Miért ne lenne értelme? Könyörgöm két felnőtt, egyenrangú ember ne azért költözzön össze, h munkát megosszanak, hanem azért, mert jó együtt lenni!! Te neked nagyon rossz elképzelésed van a férfi-nő párkapcsolatról! Aztán szépen eldöntik ki mit csinál. Ha a férfi jobban főz, akkor ő csinálja, a nő meg szépen mos, takarítani is szeret, stb.

Két teljes ember alkosson egy párkapcsolatot, ne két fél, aki a másiktól várja majd a nemi szerepének megfelelő segítséget, kiegészítést!!

2018. szept. 24. 12:10
 12/19 anonim ***** válasza:
nincs szex se, a szerelem rég elfüstőlt.. 8kor alszik reggel korán kel. Azt a 3 órát utálom amikor itthon van. Tönkrekent a házasságom.. És mégsem válunk, mert inkább totyogunk a fosban.. a undorban.. a legrosszabb ellenségem lenne. félek tőle..
2018. szept. 24. 14:43
 13/19 anonim ***** válasza:
61%
#4 Én sajnos azt tapasztalom, hogy az a férfi akinek fejlett az érzelmi intelligenciája, az nem kell a nőnek. Amikor törődsz vele, érdeklődsz iránta, kifejted, hogy mennyire hiányzik és hogy szeretnél több időt tölteni vele. Erre annyi a női reakció, hogy "jajj, ne drámázz már". Ez eléggé szét tudja törni egy ilyen férfi lelkivilágát és elkezd azon dolgozni, hogyan tornázhatná a "béka feneke alá" az érzelmeit. Nagyon sok férfi szerintem pont ezért nem mutat érzéseket. Ha mutatna, csak belé rúgnának. (31/F)
2018. szept. 24. 17:55
 14/19 anonim ***** válasza:

A házasságok többsége azért megy tönkre, mert az emberek naiv idealisták, és azt hiszik, a filmekben, lányregényekben látott világ igaz a valóságra is, és a szerelem ereje majd minden akadályt legyőz.

Aztán X év múlva a valóság rájuk rúgja az ajtót.

2018. szept. 24. 20:15
 15/19 anonim ***** válasza:

"11" reagálva

A lényeg ebben a mondatban van...."mert anyuci mindig lebaxxa" no ez az amit soha egyetlen partneremtől sem viseltem el, és másnak sem javaslom hogy ezt tegye. Ha a partnerem nem tisztel,akkor én sem fogom, ez ilyen egyszerű. Nagyon sok nő olyan hangnemet enged meg a partnerével, férjével szemben hogy a hajam égnek áll tőle és egyáltalán nem veszik észre magukat. Van olyan férfi aki hagyja ezt és szó nélkül tűri, a rutinosabbja egy pillanat alatt sarkon fordul és ott hagyja mint egy követ aztán duzzogjon magában. Idővel rádöbben, hogy bizony egyedül kevés lesz ahhoz, hogy minden munkát elvégezzen, ilyenkor jön a mesterember hívása és az exférjet távollétében lehordja mindennek. Aztán idővel rádöbben, hogy egyedül kevés lesz a sok feladathoz, csak könnyebb az élet ha valaki más is tolja a szekeret és akkor újra nyájas lesz és összeszed valakit.

2018. szept. 25. 11:08
 16/19 anonim ***** válasza:

Nem tudom, miért gondolod azt, h minden férfi mester ember... azt sem értem, h egy nőnek minek kellene azért férfi, h mesterre való munkákat megcsináljon...Érdekes, a hozzáállásod, akkor a férfiak miért viszik autószerelőhöz, karosszériáshoz stb. az autójukat, villanyszerelőt, gázszerelőt miért hívnak, kőművest, térkövezőt, sorolhatnám miért hívnak?

Ne haragudj, de egy nőnek nem azért van szüksége férfira/párkapcsolatra, h ezeket elvégezze. Vannak tényleg férfi munkák: nehéz dolgok cipelése, vagy ilyenek, kisebb dolgok, de ahhoz ott vannak a férfii hozzátartozók (apa, testvér) jó munkatárs stb. Ehhez nem kell párkapcsolat!

Te nagyon a hagyományos sztereotípiát nyomod.

Képzeld, amikor párkapcsolatban éltem én vittem a kocsit műszakira, ha kellett szerelőhöz. Én festettem ki a szobát, megvettem a szükséges festékeket/kellékeket. Bútort én raktam össze, amit vásároltunk Kikából. Szerelőt én hívtam a mosógéphez. Nem sorolnám. Pedig, párkapcsolatban éltem.

Még egyszer mondom.: nem azért kell pár, h helyettem dolgozzon, megoldjon dolgokat. Felnőtt nő, ha egyedül nem tud boldogulni, az életképtelen.

2018. szept. 25. 14:07
 17/19 anonim ***** válasza:

Itt találtam, nem ismertem én sem. Itt is tanul(hat) az ember (már aki fejlődni szeretne és nem leragadni).

""...szeretni nem azt jelenti,

Hogy két ember egy igát von,

Hanem a másikat biztatni, repülni

át egy világon…" /Kowalsky meg a Vega - Egy világon át/

A válasz 54%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 62%-ban hasznos válaszokat ad.

Mennyire igaz.

2018. szept. 25. 15:45
 18/19 anonim ***** válasza:

Igazad lehet, én a hagyományos nő férfi felállásban hiszek együttélés esetén. Soha nem volt tehetségem a varráshoz, akkora kezem van hogy egy tűt is nehezen fogok meg, de a párom pillanatok alatt megjavítja a zoknim vagy az ingem, viszont saját kezűleg építettem a házunkat minimális pénzből. Többek között gépész végzettségem is van soha nem vittem szervízbe az autót apróságok miatt, mert ha meg tudom csinálni akkor nem fizetek érte. Ugyanez igaz szinte az összes műszaki dologra.

Az érvelésedet megértem, ha sokat keresel és minden problémára mesterembert hívsz, akkor nem feltétlen kell dolgos kéz a családban, feltéve hogy van időd és pénzed kivárni amíg egy szerelő elhárítja a hibát.

Minap sörözés közben hozzád hasonló érvelést hallottam egyik ismerősömtől ,aki finoman szólva nem rajong a gyengébbik nemért(elvált), hogy ha takarítani kell majd kihívja a takaritónőt, ha kajára van szüksége hozat magának kaját, neki semmi szüksége egy nőre aki belebeszél hogyan éljen mit csináljon vagy mit ne csináljon.

Minden éremnek két oldala van, ha valakinek nincs szüksége állandó partnerre mert mindent megold egyedül és kedvei a magányt,akkor tényleg felesleges valakivel együtt élni, akkor tartasz barátnőt vagy szeretőt és akkor hívod amikor szükséged van rá és nem tervezel vele semmit.

2018. szept. 25. 17:01
 19/19 anonim ***** válasza:

És mi van azzal, aki mindent megold és nem kedveli a magányt? :)

Az ismerősödnek rossz tapasztalata, mint ahogy nekem is.

Nekem nem kell, h egy férfi megcsináljon vmit (megoldom), nem kell, h pénze legyen (megteremtem én), csak jó legyen vele, és itt nem csak testiségre értem (keresni szeretőt, de miért szeretőt írtál? barátot, társat megfelelőbb szó hölgyeknél is), hanem lelkire is.

"neki semmi szüksége egy nőre aki belebeszél hogyan éljen mit csináljon vagy mit ne csináljon." - mert, ilyen nőbe futott bele, mint ahogy én is belefutottam egy ilyen férfibe pár évtizedet lehúzva... megspékelve azzal, h ő aztán tényleg odatette magát, dolgozott, segített, nem voltak káros szenvedélyei, jó apa volt...csak éppen ezek tárgyi/anyagi/életminőségi dolgok, de lélekben sosem értett engem, és azt sem értette mit várok tőle, mi hiányzik. Sokszor olyan érzésem volt, h az apámmal élek együtt (apám is ilyen volt, gondoskodott rólunk rendesen, csak épp nem szólt hozzánk sohasem, vagy játszott volna, ha szólt is vmi kioktatás volt, vmi elvárás). Mindegy, lehet kicsit elkanyarodtam.

A lényeg, h inkább szabadon (nehezebben), mint kalitkában.

Remélem sikerül egyszer egy olyan férfivel találkoznom, aki nem kalitkában akar tartani, hanem észreveszi bennem az embert, aki jelen esetben nő is.

2018. szept. 25. 17:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!