Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Párom külföldre költözne, én nem?
Ő 23 én 22, kicsit több mint 3 éve vagyunk együtt. Én már dolgozom nyár óta, ő ebben a félévben diplomázik, de szintén dolgozik pár hónapja.
Budapesten élünk, ő infós vonalon mozog, én társadalomtudományi diplomával bankszektorban helyezkedtem el, kifejezetten jól keresünk külön külön is (így nyilván a közös bevétel is kiemelkedő összeg).
Hogy érzékeltessem, édesapám szolgálati nyugdíja 30 év után szinte a fele az én kezdő fizumnak.
Többször jártunk Bécsben, és párom most nagyon bekattant, hogy oda akár költözni. Mert hogy infós bárhova kell, angolul jól beszél az elég lesz, majd németül megtanul, és szipiszupi világ lesz odakint.
Én jelenleg semmi pénzért nem mennék se Ausztriába se máshova innen, annak ellenére, hogy a diplomám is elég jó, németül felsőfokon beszélek, másik 2 nyelven középfokon. Egyszerűen nekem számít az, hogy itthon megértik amit mondok, idevaló vagyok, nem valami idegen, a saját nemzeti ünnepeimet tartom meg ilyenek. Tudom hogy sok szrság megy az országban de hiszek benne hogy lesz ez még jobb, illetve hogy a fiatal értelmiségi réteg tagjaként feladatom tenni érte, hogy jobb legyen.
Minden más elvileg tökéletes köztünk, de már napi szinten téma hogy párom menne ki. Mondtam neki, hát menjen, én maradok, és jó eséllyel nem várom meg itthon erényövben míg meglátja hogy jó-e kint, de menjen, mert különben örökké bánni fogja hogy nem ment. Régebben még igyekeztem megértőbb lenni, beszélgetni stb, de mostmár tényleg ennyi a véleményem, hogy menjen ha akar és majd mesélje el bejött-e. Habár ha őszinte akarok lenni, ahogy ismerem, nem fog nagyon nekiindulni egyedül, mert az adminisztratív feladatok intézése nagyon nem az ő világa. Valahogy úgy képzeli el, hogy varázsütésre kint dolgozik párezer euróért, mindenki kedves vele odakint,szépen süt a nap, zöld a fű meg boldogság folyik a csapból.
Lehet ezzel valamit tenni, meg fogja unni egyszer a sírdogálást (és leáll vagy tényleg a tettek mezejére lép) vagy ezt kéne még hallgatnom 25 év múlva is?
Ha eltel mar kulfoldon huzamosabb ideig, akkor elfogadom, mit mondasz, de ha nem, akkor ezt te meg nem mondhatod biztosra.
Itt egyszeruen nevetsegesen konnyu az elet, egyszeruen meg erettsegi nelkuli emberek is megveheti a legujabb kutyuket, meg nagy markak taskai lognak a kezukon, mikozben evi 2szer nyaralni mennek. Nem hiszem, hogy Magyarorszagon ez annyira sok embernek megadatik erettsegi nelkul, max a felsobb kategoriasoknak. De ez csak anyagi vonzata a dolognak.
Az emberek emberek, magyar vagy nemet vagy ausztral, egyre megy. Ocsem speciel mindig mondja, ha hosszabb idot kinn tolt Becsben vendegsegben nalunk, hogy akkor erzi mennyire eg es fold Ausztria es Magyarorszag, akkor uti meg, mennyire kedvesebben, megbizhatobbak, mosolygosabbak itt az emberek, mennyivel nyugodtabbak, atengednek az utcan mindenhol az autosok, es meg sorolhatnam. Szoval igen, ha hozza vagy szokva a jobbhoz, utana ut meg visszamenni Magyarorszagra. Amig ott eltem, nyilvan nem tudtam ezt semmihez hasonlitani es en sem akartam elhagyni a hazamat. De a tapasztalas megvaltoztatta a gondolkodasomat.
Azt pedig kifejezetten nem mondhatod, hogy Magyarorszag tiszta es jo a tomegkozlekedes.
Ja, amugy nekem az egyik legkellemesebb pozitivum itt, hogy nem szologatnak, futtyognek, dudalnak ram ferfiak allat modjara. Ezt is szinten elfelejtettem, amig leszalltam Budapesten es az elso csavo aki szembejott velem azt mondta, hogy szetzabalna a fenekemet... es akkor jutott eszembe, hogy te jo eg, mennyi ilyen attrocitas ert engem Magyarorszagon, mig itt szerintem soha.
Éltem 1,5 évet külföldön és rövidebb időszakokat más-más országokban is, nyaralni is viszonylag sokat járunk, így azthiszem van rálátásom valamelyest a dolgokra.
Egy szóval sem mondtam, hogy minden rendben van Magyarországon, de ettől még én jól érzem magam itt, te meg nem. És nagyjából ennyi is a lényeg. Ezen mondatot követően tök fölösleges kinek a lova a nagyobb játékot játszani, hiszen sosem fogunk egyetérteni.
Ilyen nő mellől nem csodálom, hogy a srác az országhatáron túlra menekülne. 😉 Aki olyanokat javasol másoknak, hogy ássák el magukat, csak mert ellentétes véleménnyel vannak valamiről, mint ő, annak egy pszichológushoz kellene fordulnia, mert hatalmas problémái vannak. Mi történik, ha egy munkatársaddal, vagy esetleg a főnököddel nem egyezik a véleményed? Akkor is ilyen alpári, bunkó stílusban reagálsz?
Nemzetközi gazdálkodás 😂😂😂 annyira tudtam, hogy egy büfészakra vágsz fel ennyire. Mindig azoknak van a legnagyobb arcuk, akik egy noname képzést végeztek el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!