Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Milyen mozaikcsaládba kerülni új barátnőként? Elvált férfival, és két gyerekkel élni, nagyon nehéz?
Sziasztok!
Azoktól szeretnék őszinte véleményt kérni, akik voltak ilyen helyzetben, vagy az ismerősei körében volt ilyen.
Milyen egy pár éve elvált 40 körüli férfival együtt élni a válása után, gyerekekkel? Tényleg elsöprő szerelem kell hozzá? A gyerekes ismerősök intenek ettől, mondván, hogy fiatal vagyok, inkább egyedülálló férfival kezdjek, mert higgyem el, hogy fejben könnyűnek tűnik, de hatalmas felelősség a saját is, és inkább azokra koncentráljak majd..
Az a helyzet, hogy a párom külföldön él, távkapcsolatban élünk több, mint egy éve, a gyerekivel még nem találkoztam. Kettő van neki, 8 és 11 évesek. Én 28 nő, ő 38, szeretnék majd családot, házasságot, az ex nem zavarna be, rendezték a dolgot, bár csúnya válás volt a nő részéről.
A kapcsolatunk jó, de nem teljesen vitamentes, nehéz a távolság miatt. Még nem mondta, hogy menjek ki hozzá, de megmondom őszintén, hogy elbizonytalanodtam emiatt is, hogy ennyi idő után sem mondja, a másik, hogy nekem kéne érte mindent feláldoznom,és új életet kezdeni, ha ez bekövetkezne. Néha azt gondolom, hogy kijönnék biztos a gyerekekkel, aztán pedig azt, hogy túl sok a kompromisszum részemről, ő meg csak "befogadna", nem neki kell egy komplett környezetváltozáson átmennie pluszban. Gyereket, házasságot sem akar konkrétan, csak ha a lány nagyon szeretné, és minden jó. Félek újra egyedül is maradni, de közben őt is szeretem. Néha azt érzem, hogy hosszabb távon az lenne jobb, ha vége lenne, és találnék itthon valakit, máskor az ellenkezőjét. Csonka családból jövök, így számomra nagyon fontos a kiemelt figyelem, szerelem, egyszerűen szükségem van rá.
Ahhoz, hogy oda költözhess, fixen ki kell jönnöd a gyerekekkel. Ennek kiderítéséhez sok időt kell töltened velük. Erre viszont nincs lehetőség, mert túl nagy a távolság.
Szóval ez a "kapcsolat" már alapjaiból halott ügy.
"Félek újra egyedül maradni" - itt a kulcsa a dolognak. Te párkapcsolatban szeretnél élni, idővel házasságban, saját gyerekkel. Ez a fickó nem a te embered, mert kijelentette, hogy ezeket nem fogja/akarja megadni. Magyarán: kidobott idő minden egyes perc, amit rá pazarolsz!
Keress olyat, akivel megegyeznek a céljaitok! Csak azért meg ne legyél egy fickóval, mert nincs más, és félsz egyedül lenni!
számomra nagyon fontos a kiemelt figyelem, szerelem,
Itt lesz bukó. Neki mindig a gyerekei az elsők, ami természetes. Nem jutna rád annyi odafigyelés, ami boldoggá tesz. Örök hiànyérzeted lenne. Amit ki fogsz vetíteni a gyerekekre, beindul a féltékenykedés, ellenségeskedés.
Ezért kár eldobni mindent.
Odaköltöznél úgy, hogy nem is ismered, meg a gyerekeit se?
Nem akar házasodni, gyereket... oké, lehet hogy rá tudnád erőltetni, de miért lenne jó az?
Félsz egyedül maradni? Rossz hozzáállás, a kapcsolatfüggők gondolkoznak így.
Kiemelt figyelmet akarsz? Tőle nem fogod megkapni, a gyerekei lesznek az elsők mindig is, és azért ez azt hiszem érthető.
Keress inkább olyat, aki idehaza lakik, korodbeli, nincs gyereke, és úgy egyáltalán komolyan érdekled és akar veled tervezni.
Amikor felhoztam a témát, mindig az a válasz jött, hogy max egy gyereket szeretne még, a házasságot csak akkor, ha minden nagyon jó, de lát bennem lehetőséget, folytassuk. Csak ez kb olyan 4 év biztos lenne, az tuti, mire jönne az elhatározás részéről. Valahol megértem.. csalódott, van két kicsije már, felépített élete. Ezért is érdekel ennyire a téma, hogy mennyire biztosabb egy ilyen csomag, mint egy egyedülálló férfi.
Illetve minél több idő telik el összeköltözés nélkül, annál nehezebb kibírni ezt az egészet, egy idő után nem fejlődik úgy a kapcsolat szerintem..
Néha utálom magam ezért, hogy nem tudnék olyan könnyen feladni mindent érte/értük. Velem van a baj?
"Velem van a baj?" - igen, méghozzá nem is kicsi. A "pasid" még be sem mutatott a gyerekeinek, te meg már azon gondolkodsz, hogy kiköltözz-e hozzá. Ennél a tempónál tudod, mikor kerülhet sor az összeköltözésre? Max akkor, ha a gyerekei nagykorúvá válnak.
És van még egy rossz hírem: ez a fazon téged szeretőnek tart, komoly dolgot nem tervez veled. Fix puncusnak jó vagy, de partnernek, társnak, házastársnak nem kellesz neki.
Igen, már lassan 4 éve elvált, mindkét szülő rendkívül intelligens. Tudom, hogy még nem hozta fel konkrétan, de úgy gondolom egy évnél már természetes, ha az ember érdeklődik, elgondolkodik magában is ilyesmin, hogy mik a kilátások..hiszen ez egy távkapcsolat egyelőre. Idáig mindig azt mondta, hogy van lehetőség bennünk, de még kell idő, hogy biztos legyen mindenben, addig nem akar engem sem kirángatni. Ez tartotta bennem a lelket eddig, most már viszont elbizonytalanít a válasza és a körülmények, nincs erős kapaszkodóm. A korombeliek néha olyan hülyeségeket mondnanak, hogy mit aggódom, kb használjam ki, éljek a mának, de nekem ez nem megy, jobban szeretem és tisztelem ennél. Egy hónapban 6-7 napot tudunk találkozni, kivéve, ha elmegyünk utazni valahova pár napra,de ez ugye a ritkább. Egyre nehezebb így.
Egy gyerekes nőnek egyszerűbb egy gyermekessel élni?
Havi 6nap, az egy évben 72, 2,5hónap, ami túró.
Neki jó, havonta megkap, ne hidd, hogy közben nincs másik nője.
Miért nem keresel a közeledben egy elérhető pasit?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!