Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Két ennyire más nézettel lehet együtt élni? (Férfi-női barátság van-e)
Lehet kicsit értelmetlen a kérdés, a lényeg az hogy én úgy nőttem föl, és emiatt teljesen normális nekem hogy férfiakkal- akár exekkel is jóban legyek, és valamilyen formában akár a kapcsolatot is tartsuk, ha kell lelki dolgokról is beszéljünk. Nekem normális hogy vannak régi barátaim, közösségek, akikkel/ahova akár napokra is elmenjek. Kettesben egy férfivel több napra azonban én is csak 1-2 kivételessel megyek, akivel oda-vissza megbízunk egymásban, mert abszolút nem jövünk be egymásnak.
Barátom azonban mindezeket nem tudja elfogadni, szerinte ez nagyon rossz gondolkodás, mert ha közelebbi kapcsolatba kerülök egy férfival, akkor kialakul egy kötődés amiből már kapcsolat is lehet, vagy "csak" megcsalás. Szerintem meg ez nem így van, vagy ha mégis akkor leállítom az illetőt, ennyire egyszerű. Ha én kezdek el érezni, akkor pedig én hátrálok meg. De ezt ő nem tudja elfogadni. Neki nincsenek is lány barátai, se olyan csoportok ahova eljárna. Csak a munka, de az ottani nőkkel is vagy csak köszönőviszony, vagy csak szakmai, vagy általános dolgokról van (lehet) szó. Az már elképzelhetetlen hogy pl valaki vele beszélje meg a párkapcsolati gondjait (néha nagyon hasznos tud lenni ellenkező neműtől tanácsot kérni). Neki egyetlen nő barátja van, egy igen közeli barátja felesége, és persze a keresztlánya anyja. De vele is csak a gyerek miatt vannak ilyen jóban (meg azért mert abszolút nem jön be neki a nő).
Szóval nem tudom hogy ezzel különbséggel mennyire lehet komolyabb szinten működőképes a dolog. Én persze sok esetben örülnék ha jönne velem, neki viszont az én hobbijaim nem jönnek be. Az hogy szeretné megismerni a barátaimat az pedig rendben is lenne, egészen odáig hogy akivel bármilyen kapcsolatom is volt, azzal most nem lehet semmi. Ezt pedig hiába tagadnám, piszok jó megérzései és megfigyelése van, azonnal levágná ahogy egymásra nézünk...
Nagyon szeretjük egymást, de félek ha ezeket mind betartom, akkor megfogok fulladni. Ha nem, akkor pedig csak folytonos veszekedés, féltékenykedés lesz ebből, mint ahogyan most is van, hiába lett mára már jóformán csak elméleti ez az egész kérdés.
Mindezekhez hozzátenném hogy ezekkel az emberekkel nem napi kapcsolatban vagyok, és több napos kirándulásokra, táborokba is csak évente párszor megyek, van hogy csak egyszer. Sőt kifejezetten férfi barátom nincs, de belefér hogyha valakivel beszélgetésbe elegyedek, akkor ne csak a munkáról beszéljünk. Nekem ez teljesen normális.
ÉN azt mondom, hogy mindkettőtöknek igaza van.
Neki is igaza van , mert ezt nem tudja mindenki elfogadni, és nagyon de nagyon meg kell ahhoz bíznia a másikban ha ezt el akarja hinni és fogadni. Mert valljuk be nem egyszerű elhinni sem mindig.
Neked is igazad van, mert te így nőttél fel, ők a barátaid kezdetektől, az ismerőseid. És semmi baj nincs azzal, hogy te mai napig jó kapcsolatot ápolsz velük.
De a helyedben NEM hibáztatnám őt ezért.
Egyszerűen ahogy egyik válaszoló is írta, ő ezt vagy el tudja fogadni vagy nem. De valószínű , hogy nem.
Halott dolog.
Én hozzád állok közelebb, de ez nem "a jó" viselkedés, csak nagyon más, mint az övé, ami meg nem a "rossz".
Csak együtt bizrosan nem megY tartós feszkó nélkül, boldogan
Szintén tapasztalat
Én sem hibáztatom őt, tudom hogy ezen a téren két féle ember létezik, van aki hisz benne, és működik is, van aki pedig meg sem próbálja annyira nem hisz benne. Amúgy a szorosban én sem hiszek.
Nekem sem mindig működik, nem egyszer volt már hogy valamelyikünk többet akart, sőt a legtöbb esetben az egyik fél többet akar, többet érez (az én esetemben inkább a férfiak), ezt tudni kell kezelni, ennyi csak. Bár nem tagadom, lett már barátból kapcsolat...
Amúgy a legfőbb baja az exekkel van, nem érti meg hogy ami elmúlt az elmúlt, és simán lehetünk úgy jóban hogy már nem akarunk semmit a másiktól. Eleve tudjuk hogy úgysem működne, hisz már próbáltuk.
Ember, meg le is irod h lett mar ilyen bratyizasbol kapcsolatod. Te is ismered a TENYEKET, a sajat borodon tapasztalod, megis ugy fogalmazol, hogy a masik ember az csak egy megveszekedett hitetlen, aki nem adja meg az eselyt... Hit kontra tenyek. A baratod van a tenyek partjan, te meg a gyerekes almoken. Azert nem tamogatja az exekkel haverkodast, mert az emberek gyakran ujra osszemelegednek. Gondolom hallottal mar a jelensegrol. Attol fel h veled is megtortenik. Legyszi ne vagd ra h veled aztan tutira nem. Akkor meg annyira sem foglak komolyan venni, mint most.
Te amugy lenezed a lanyokat, hogy ennyire ragaszkodsz a fiukhoz? A lanyokkal is lehet am ertelmesen es hulyeskedve is beszelgetni. Van elet a fiukon tul is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!