Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Új munkahely, tényleg nem fogja ezt kibírni a kapcsolatunk?
Hosszú munkanélküliség, majd majdnem 1 év közmunka után végre talán lenne egy munka, ami érdekel is, mindig ilyet szerettem volna csinálni. Szimpatikus a főnök és a közeg is. Annyi a probléma, hogy 8-17:00-ig tart a munkaidő, 12:00-tól van egy 1 órás ebédszünet. Időnként vannak húzósabb időszakok, olyankor szombaton is be kell menni, ezt nem fizetik, le lehet/ le kell csúsztatni.
Itt jön a képbe a párom. Eddig minden munkahelyváltási kísérletemet aláaknázta. De közben pedig szívja a vérem, hogy kérjem, hogy ne hosszabbítsanak szerződést a jelenlegi munkahelyemen, ahol közfoglalkoztatott vagyok, mert rossz hely, mert nem azt csinálom, ami a munkaköröm, szerinte hülyék a munkatársaim... jelentkeztem számtalan helyre már, többek között egy másik városba, ahol szintén egy nekem tetsző munkát hirdettek, fel is hívtak, hogy várnak állásinterjúra, de le kellett mondanom, mert a párom szerint ha már ilyen hamar hívtak, biztos rossz hely lehet, biztos a kutya sem akar ott dolgozni, meg amúgy is az ingázással elmenne egy csomó idő, meg sem éri, bármennyit is fizetnek. De persze rám bízza, azt csinálok, amit akarok, de közben meg érezteti, hogy nem akarja, hogy elvállaljam. Aztán ismét üresjárat következett, nem hívtak sehonnan, közben újra elkezdődött, hogy ne hosszabbíttassak szerződést, ne legyek h.lye. Majd felhívtak egy helybeli cégtől, hogy megkapták a jelentkezésemet, várnak interjúra, de közben a párom meg magyarázott nekem, hogy az egy rossz hely, mert ott kizsákmányolják az embereket, rossz a társaság, ő ismeri azt a helyet... Ezt is visszamondtam. Múlt héten beadtam egy irodába az önéletrajzom, asszisztenst keresnek, tegnap be is hívtak interjúra, szimpatikusak is voltunk egymásnak, nem mondta 100%-ra, de úgy gondolta a főnök, hogy szeretne velem dolgozni. Nagyon boldog voltam, persze a párom megintcsak szkeptikusan áll az egészhez, mert minek 1 órás ebédidő, nagyon sok az, hogy 5-ig dolgozok, mert elmegy az egész napom, semmit nem fogok tudni soha elintézni, meg az milyen már, hogy szombaton is dolgozni kell néha, és különben is az elég gyanús, hogy 30-40 jelentkezőből, pont én lettem a nyerő. És már most nem is vagyok olyan boldog. És szó szerint félek, hogy mi lesz. Szinte már azt kívánom, hogy ne sikerüljön, pedig nagyon szeretnék végre normálisabb fizetésért, egy komolyabb munkahelyen dolgozni. Nem tudom mit tegyek, vállaljam-e, vagy ne, alig aludtam éjszaka, már nem tudom mit csináljak.

Szerintem amit saját magával van tesz, az az ő saját felelőssége. Magába zuhan? És? Nem a te bajod, mert nem nagy vele. Az ő gondja, oldja meg.
Dupla annyi fizetés? Azonnal menj oda! Tanulni, fejlődni, haladni előre. És az én párom ebben támogat ebben. Kinek tanulni? Hát oké, végülis csak több pénzt lehet keresni vele. Vagy bármi. Esetleg örömet okoz.
A párodnak meg mondd meg, hogy te igenis elmész oda dolgozni. Ha ez neki nem tetszik, akkor így járt. Legalább lehet, hogy elhagy.
Mit veszítesz? Egy embert, aki elnyom téged. Mit nyersz? Munkát, ahol elismernek téged és fejlődhetsz.
Én arra bátorítom a párom, hogy előrébb jusson, magasabb fizetéssel járó munkát javaslok neki. Támogatom őt, örülök minden új lehetőségeknek, ezzel ő is úgy van. Ellenben te mit kapsz? Amint lenne új és sokkal jobb lehetőség, azonnal elveszi minden önbizalmadat és rávesz arra, hogy maradj ugyanabban a sz@rvban, magától függővé akar tenni.
Hidd el, az új melohelyen új barátaid is lesznek, csupa jó fog történni. Ha valamiért mégsem, akkor keresel újat és jobbat.
És az, hogy ő 6-14 melózik... Hát oké. Az emberek nagyja egyébként 8-17ig dolgozik, már aki fixen tud. De nagyon sokan össze-vissza, ahogy már írták. Szűk látókör, hogy csak az a normális, ami neki is van.

nem tesz kárt magában. Benned tesz kárt, már mióta... igen függésben akar tartani, nem szeret ő, csak birtokolni akar. Ha meg már se barátod, se családod... és ha munkád se lesz, az már kb. a zombi lét.
Vállald el a munkát, a fenét akar minden főnök megdugni minden beosztottat.... voltam már én is munkahelyi felsővezető.
És én se mindig tudnám megmondani, hogy 10-ből, vagy kettőből miért azt az egyet választottam... jó benyomás, érdeklődő tekintet, értelmes, gyors válaszok, egyenesen a szemembe néz, ilyen apróságok döntenek, ha a többi feltétel OK.
Nem baj, ha végét járja ez a kapcsolat, ne a te hibádból van ez így.

Ezt olvasd el, és lépj ki ebből a kapcsolatból minél hamarabb:

11-es vagyok ismét.
Nézd más oldalról a dolgot.
Tedd fel magadnak a kérdést, hogy ha a párod nem lenne része az életednek, akkor akarnád-e ezt az állást vagy sem?
Gondolom, igen. Akkor vállald el! Ha nem vállalod el, belekerget valamibe, amit igazából nem akarsz, csak a neki való megfelelésvágyból teszed meg. Boldogtalan leszel.
Ahogyan olvastam, családot is szeretnél, de már biztos vagy benne, hogy nem tőle. Akkor viszont már nem az állásprobléma itt a legnagyobb gond, hanem az, hogy olyan emberrel vagy együtt, akivel nem tudod megvalósítani az álmaidat!
Én teljes szívemből kívánom neked, hogy olyan állást találj, ahol boldog vagy, ezen kívül pedig hogy legyen erőd elhagyni azt az embert, aki nem tesz boldoggá.

Ha nem leszel benne jó, akkor sincs gond. Keresel majd mást, amiben jobb leszel.
Ha sosem próbáltad ki magad ilyen munkakörben, akkor honnan tudod előre, hogy nem menne? Legjobb esetben kiderül, hogy több van benned, mint gondoltad. :) Legrosszabb esetben meg keresni kell mást, de akkor sem leszel rosszabb helyzetben, mintha a párodra hallgattál volna - hiszen kétszer annyi fizu mellett keresgélheted a neked tetsző helyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!