Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Új munkahely, tényleg nem...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Új munkahely, tényleg nem fogja ezt kibírni a kapcsolatunk?

Figyelt kérdés

Hosszú munkanélküliség, majd majdnem 1 év közmunka után végre talán lenne egy munka, ami érdekel is, mindig ilyet szerettem volna csinálni. Szimpatikus a főnök és a közeg is. Annyi a probléma, hogy 8-17:00-ig tart a munkaidő, 12:00-tól van egy 1 órás ebédszünet. Időnként vannak húzósabb időszakok, olyankor szombaton is be kell menni, ezt nem fizetik, le lehet/ le kell csúsztatni.

Itt jön a képbe a párom. Eddig minden munkahelyváltási kísérletemet aláaknázta. De közben pedig szívja a vérem, hogy kérjem, hogy ne hosszabbítsanak szerződést a jelenlegi munkahelyemen, ahol közfoglalkoztatott vagyok, mert rossz hely, mert nem azt csinálom, ami a munkaköröm, szerinte hülyék a munkatársaim... jelentkeztem számtalan helyre már, többek között egy másik városba, ahol szintén egy nekem tetsző munkát hirdettek, fel is hívtak, hogy várnak állásinterjúra, de le kellett mondanom, mert a párom szerint ha már ilyen hamar hívtak, biztos rossz hely lehet, biztos a kutya sem akar ott dolgozni, meg amúgy is az ingázással elmenne egy csomó idő, meg sem éri, bármennyit is fizetnek. De persze rám bízza, azt csinálok, amit akarok, de közben meg érezteti, hogy nem akarja, hogy elvállaljam. Aztán ismét üresjárat következett, nem hívtak sehonnan, közben újra elkezdődött, hogy ne hosszabbíttassak szerződést, ne legyek h.lye. Majd felhívtak egy helybeli cégtől, hogy megkapták a jelentkezésemet, várnak interjúra, de közben a párom meg magyarázott nekem, hogy az egy rossz hely, mert ott kizsákmányolják az embereket, rossz a társaság, ő ismeri azt a helyet... Ezt is visszamondtam. Múlt héten beadtam egy irodába az önéletrajzom, asszisztenst keresnek, tegnap be is hívtak interjúra, szimpatikusak is voltunk egymásnak, nem mondta 100%-ra, de úgy gondolta a főnök, hogy szeretne velem dolgozni. Nagyon boldog voltam, persze a párom megintcsak szkeptikusan áll az egészhez, mert minek 1 órás ebédidő, nagyon sok az, hogy 5-ig dolgozok, mert elmegy az egész napom, semmit nem fogok tudni soha elintézni, meg az milyen már, hogy szombaton is dolgozni kell néha, és különben is az elég gyanús, hogy 30-40 jelentkezőből, pont én lettem a nyerő. És már most nem is vagyok olyan boldog. És szó szerint félek, hogy mi lesz. Szinte már azt kívánom, hogy ne sikerüljön, pedig nagyon szeretnék végre normálisabb fizetésért, egy komolyabb munkahelyen dolgozni. Nem tudom mit tegyek, vállaljam-e, vagy ne, alig aludtam éjszaka, már nem tudom mit csináljak.

2018. jún. 12. 09:36
1 2 3 4 5
 11/48 anonim ***** válasza:
100%

Hasonló helyzetben vagyok, bár nálunk ezt a párom mindig úgy adja elő, hogy ő a legjobbat akarja nekem és hisz bennem, mert tisztában van az értékeimmel.

Mégis eddig akárhány interjúról boldogan és reményekkel tele jöttem el, ő addig boncolgatta a dolgokat, míg a végén elment a kedvem az egésztől.

Szerinte sokkal többet kéne keresnem, ha a tudásomat vesszük figyelembe. Álomvilágban él, mert neki rohadt jó munkahelye van és rohadt jól keres.

Én meg már szétfeszülök, hogy nem találok majd olyan helyet, ahol megbecsülnek és rendesen megfizetnek.

2018. jún. 12. 10:36
 12/48 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem még most szakíts ezzel a pasival. Szörnyen kontrolláló és bunkó a viselkedése. A párodnak támogatnia kellene téged, nem elvenni az önbizalmad, az örömöd, és a lelkesedésed. Arról nem is beszélve, hogy az ennyire kontrolláló viselkedés nem normális. Legközelebb mi lesz, azt is megtiltja, hogy a barátaiddal találkozz? A családoddal? Mi lesz később a gyerekneveléssel (ha akartok gyereket), szerinted egy ilyen ember normálisan fel tudna nevelni egy gyereket? Én azt mondom menekülj, minél előbb!
2018. jún. 12. 10:36
 13/48 anonim ***** válasza:
100%

Te ennyire lábbeli vagy? Hagyod,hogy a "párod" dróton rángasson?

Kicsit beteges de ti tudjátok.

2018. jún. 12. 10:48
 14/48 A kérdező kommentje:

Az nem tetszik neki ebben a munkarendben, hogy nem 6-tól 2-ig van. Ő úgy dolgozik, és neki ez a normális.

Biztos fél, attól is, hogy elcsábít a főnök, mert megjegyezte azt is, hogy az ott dolgozó lányokat már biztos..... kipróbálta a főnök. Kicsit ennél alpáribban fogalmazott... Úgy csinál, mintha én lépten nyomon csalnám őt.

11-es, akár az én páromról írtál volna. Szerinte nekem sokkal feljebb kellene lennem, ez a fizetés, amit itt ígérnek, az semmi... dupla annyit fogok eleinte keresni, mint jelenleg. Aztán később változhat. Ha igazán megtetszik a munka, azt mondta a főnök, hogy tanulhatok, segítenek, és ezzel ugye feljebb is léphetek a ranglétrán. Erre mondta a párom, hogy minek tanulnék, az emberek manapság már nem tanulni akarnak, hanem megélni. Én pedig nem zárkózom ez a tanulástól, de ezt már nem is mertem neki mondani.

A baráti találkozókat nem bírja megtiltani, mert nincsenek barátaim, a családomtól pedig már sikerült valamennyire leválasztania sajnos. Próbálkozik...

Eleinte szerettem volna gyereket tőle, de már most kizártnak tartom, hogy szüljek neki. Én egy boldog, egészséges gyereket szeretnék, nem egy görcsös, apjának megfelelni akaró gyereket.

2018. jún. 12. 11:05
 15/48 anonim ***** válasza:
100%
Eee sem a barátod nem normális, de te sem hogy ezt eltűröd! Állj már a sarkadra könyörgöm!!!
2018. jún. 12. 11:13
 16/48 anonim ***** válasza:
100%

Sajnálom, hogy ilyen párod van. Szerintem te már rég nem itt tartanál, ha korábban útilaput kötsz a talpára. Ne pazarold tovább az idődet egy ilyen se**fejre!

Az utolsó hozzászólásodtól meg borsódzik a hátam, ugyanis amit leírtál, pl. izolálás, önbizalom aláásása, függő helyzetbe kényszerítés, tipikusan a bántalmazó kapcsolatok pszichológiai mechanizmusának a forgatókönyve. Lényeg a lényeg: Szabadulj meg ettől a faszitól, amilyen gyorsan csak tudsz!

2018. jún. 12. 11:13
 17/48 A kérdező kommentje:
Azt hittem, csak én érzem úgy, hogy azt akarja elérni, hogy függjek tőle. Amikor mondogatta, hogy ne hosszabbíttassak szerződést a jelenlegi munkahelyemen, mindig próbáltam felvilágosítani, hogy ennyi pénzből sem élek meg, nemhogy még a 22800 ft-ból. Vagy ha nem sikerülne békésen elválnunk és a munkaügyön kitörölnek a rendszerből, még ennyim sem lesz, hogy lesz? Erre ő azt mondta, hogy el lehet menni alkalmisként mezőgazdaságba dolgozni. El lehet, de az is csak havi 15 nap és évi max. 90 nap és utána megint mit csinálok? Egyszerűen nem értem, hogy pattanhatnak ki ilyenek a fejéből :( Félreértés ne essék, én dolgozni akarok, de nem évi 90 napot, hanem normálisan, hosszútávon, nyugodtabb lelkiállapotban.
2018. jún. 12. 11:25
 18/48 anonim ***** válasza:
100%
Rúgd ki ezt a gyökeret minél előbb és vállald el azt a melót. Ha segítség kell, akkor meg térj vissza a családhoz.
2018. jún. 12. 11:39
 19/48 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező. Egyszerű a képlet. A párod ezerrel manipulál, mert függésben akar tartani. Nehogy megerősödj anyagilag, és esetleg ne legyen rá szükséged, nehogy megismerj mást, akiért elhagyod stb. Ezért az a tuti, ha nem dolozol semmit, és szépen otthon vagy, meg neveled a majdani pulyákat. Csak ezt nem mondhatja ki, ezért jön az ócska szövegeivel, hogy ez sz.r fizetés, meg nem jó időbeosztás, meg miért téged választottal ki stb. Csak arra megy ki az egész, hogy a saját maga függésében tidjon tartani. De ezt már te magad is kezdted felismerni, csak még nem akartad elhinni. De igen, jól látod igy van. Tök tipikus, ne legyen neked senki, se barát, se család, csak ő.

Úgyhogy ha megkapod az állást, eszedbe ne jusson vissza mondani! Menni kell, meg ha a parod a feje tetejére áll, neheztel, durcázik akkor is! Ha mégsem te kapnád, akkor meg nézni, jelentkezni tovább, és tovább, és menni ahogy olyan lehetőség van ami NEKED tetszik. És ahogy lehetőséged van rá, dobbants ebből a kapcsolatból.

2018. jún. 12. 11:43
 20/48 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Jó ezeket olvasni, abból a szempontból, hogy megerősítenek, hogy egyre inkább nyitják fel a szemem. Érzem, tudom, látom, hogy ez nem jó. De valahogy, valamiért nem megy a kilépés. Lelkiismeret furdalásom van, és félek, milyen botrányt rendezne, ha én elhagynám. Félek, hogy kárt tenne magában.
2018. jún. 12. 11:47
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!