Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A vőlegényem szabotálja a tanulmányaimat és a karrieremet, de nem merek szakítani, mert a szüleim az ő pártját fogják! Mit csináljak?
Anno egy Jehovás családból származó lány kezdte el az egyetemet úgy hogy szinte szökött otthonról. Elöszőr koleszos volt majd keresett mellett albis.
Én elmennék a to-ra és utána kérdeznék mindennek. Hogy mehetsz át támogatotra, hogy kerülhetnél be koleszba, ha kell sírd el, gogy otthonról ki fognak dobni, lehet vannak még lehetőségek.
Szóval no para. Nézd végig a lehetőségeidet akár a diákhitelt is.
A szüleid meg lehet a párod pártját fogják de amikor életet váltasz (kolesz, támogatott képzés) látni fogják hogy komoly a szakítás. Eleinte hőbörgés lesz azt majd megbékélnek (gondolom te fontosabb vagy mint a vőlegényed)..
Viszont ebből szépen megtanulod hogy nehagyj semmit a fejedre nőni... Mert boldogtalan leszel.
Adózd le azt a 1-2 gyereket azt koccolj külföldre.
Szervezkedni egyszerűbb titokban mint hinnéd. A te legnagyobb bajod a saját elméd ami nagyobb hatalommal ruházta fel a családod és barátod mint ami ténylegesen van. Félsz, rettegsz és amíg nem győzöd ezt le addig basáskodni is fognak feletted.
A hiba önben van hölgyem.
A lakás a te neveden van vagy a szüleidén? Van benne haszonélvezetük vagy akármi?
Ha teljesen és száz százalékosan a tied, akkor zárat lecseréled, kulcsot nem adsz senkinek. Én a telefonomat is lecserélném a helyedben, hogy a számomat se tudják. Kapucsengőt/ajtócsengőt kikapcsolni az elkövetkező pár hónapra. Akkor, ha mást nem is, legalább otthon nyugiban leszel.
Államis vagy? Akkor olyan nincs, hogy abbahagyatják veled az egyetemet. A főiskola felnőtteknek szól, a szülőknek nulla beleszólásuk nincs, még infót sem kaphatnak rólad. Ezügyben esetleg lehet jelezni a TO-n, hogy kifejezetten kéred, hogy hajtsák el a szüleidet, ha a tanulmányaidról érdeklődnek.
Végső lehetőségként én megkeresném ezt a szakot más egyetemen, jó messze otthonról, és átjelentkeznék. Akár újra felvételiznék, a meglévő tárgyaidat el lehet fogadtatni, és akkor akár csúszás nélkül meglehetsz, vagy max fél-egy év, ha ott másképp épülnek egymásra a dolgok.
Másik verzió, levelezősre átmenni, abból is van állami verzió, és nem szoktak kötözködni. Akkor kisebb lesz rajtad a nyomás, hogy munka és suli egyszerre, mert nem minden nap kell bejárnod. Vizsgaidőszak végén vagy, erre egyébként most van a legjobb alkalom.
A lényeg, hogy ne hagyd magad! Az első időszak nagyon kegyetlen lesz, ha szakítasz, igen. Lehet, hogy zaklatni fognak, ezt azzal tudod a minimálisra csökkenteni, hogy minden kapcsolatot megszakítasz, ahogy az elején írtam.
Viszont talán most van a legjobb időszak, nyáron suli sincs, őszig kicsit lenyugszanak a kedélyek.
Ha csúszol esetleg, akkor sincs gond. Ez nem gimi, innen nem rúgnak ki, ha nem lesz meg egy tantárgyad, és nem fog kevesebbet érni a diplomád akkor sem, ha egy fél évvel később kapod meg.
Fel a fejjel, van még kiút!
Én ha az álmom úgy is külföld erasmusra mennék. Ott ha jó a munkám a tanulmányom akkor ott is fognak mintmunkaerő.
Én voltam kinn tanulni, kaptam ott gyakornoki állást is suli mellett és életem legjobb munkahelye volt. Ott is akartak tartani.
Ez pont beleillik a terveidbe és legalább megszabadulsz a családod folytogatásatól.
Össz vissz 2x kellett erasmus intézéshez személyesen bemennem. Elvett az életemből 2 órát.
Az én nevemen van a lakás (minden ingatlanuk az én nevemen van), de nekik mindenre van haszonélvezeti joguk.
Igaz, hogy felnőttként nem tehetnek ki az egyetemről a szüleim, ezt tudom, de elvileg a beleegyezésem nélkül sem adhatnának hozzá valakihez, akit nem akarok. Erre tessék, menyasszony vagyok.
És annak aki életéptelenek nevezett:
- Fősuli mellett dolgozom, hogy fizessem a kiadásokat (rezsi, kaja, ruhák, stb.), emiatt nagyon kevés időm és energiám van, annak nagy részét a vőlegényem kiharcolja magának
- Van lakásom, de a szüleim haszonélvezők
- A szüleim és a barátom családja 10-20 percre laknak tőlünk, bármikor beléjük futhatok
- Mivel állandóan fáradt vagyok, nem tudok tanulni normálisan
- A barátom rágja a fülemet, hogy ha nem megy, hagyjam ott, ő amúgy is családot akar, a szüleim adják alá a lovat
- A barátaim eltűntek, mert a munka, a tanulás, és a barátom mellett senkire nem maradt időm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!