Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tegyek hogy a férjem ne legyen ilyen féltékeny?
Segítsetek!
12 éve vagyunk együtt a férjemmel, ő volt az életemben az első minden téren. Mikor megismerkedtünk barátkozó tipus voltam szóval mondhatom hogy közvetlen, de tudtam hol a határ. Sosem csaltam meg. Van egy 9éves kislányunk is. A gondom az hogy nem mehetek dolgozni, senkire nem nézhetek rá, nem beszélgethetek senkivel és ez családon belülre is vonatkozik (sógor, após).
Jelenleg ugy nyugszik le egy kicsit ha megesküszöm minden nap h betartottam a szabályait és nem voltam hűtlen. Kegyetlen egy szar érzés hogy akit szeretünk az nem lássa meg hogy minden nap arra törekedik a másik h egy boldog családot alkossunk. Ha kimondom amit gondolok azt vágja a fejemhez hogy ebbe a házasságban én vagyok az ember. Ugy érzem nő létemre nem szolhatok semmit kussban kellene élnem életem végéig. Külföldön dolgozott azt állitsa az alatt az idő alatt is negcsaltam stb. Nagyon elkeserítő ez az egész. Mit tegyek?? Elhagyni nem akarom, hiszen szeretem mert vannak boldog pillanatok.
Ugye tudod, hogy semmit nem jelent a gyerek lelkivilágára nézve, hogy kitűnő. Nekem volt olyan osztálytársam aki azért volt kitűnő, mert az apja verte ha rossz jegyet kapott. Valószínűleg lélekben ő is teljesen egészséges volt (szarkazmus)
Hagyd ott a férjed, az lesz a jobb neked is és a lányodnak is. Az meg nonszensz, hogy a gyerek nem érzékel semmit. Dehogynem, elejtett szavak, feszültség, a közted és a kortársak szülei közti különbség. Már egy óvodásnak feltűnik az, hogy míg pistike, katika stb anyja dolgozik, néha átjönnek a barátnők vagy anyu elmegy kávézni velük addig te otthon gubbasztasz és semmit nem csinálsz magad miatt.
"Vajon miért szeretünk bele mindig hasonló karakterű emberekbe? Ezt sokan úgy fejezik ki: 'Hihetetlen, hogy én mindig ezeket a pasikat vagy csajokat vonzom be!' Zseniális tudattalan érzékkel választjuk ki azokat, akikkel aztán végig tudjuk élni ugyanazokat a hiányokkal és sérelmekkel teli helyzeteket, amelyekből még nem gyógyultunk ki. Ebben nincs semmi misztikum, hiszen a sebzett ember gyerekkorától kezdve megtanult ráhangolódni az apukájára vagy anyukájára, aki föltehetően maga is hiánymotivált volt, adott esetben szenvedélybeteg vagy társfüggő. Csalhatatlanul szúrja ki tehát ezeket az embereket, és számára ők lesznek vonzóak, mert ismerősek, és már megtanult velük élni. Ezt úgy szokták kifejezni: az eszemmel tudom, hogy azzal a másikkal jobban járnék, de nem tudok belé szerelmes lenni. Ő viszont elemi szinten vonz, bár nem értem, miért, hiszen katasztrofális választás. Nem arról van szó azonban, hogy az ilyen illető peches és szerencsétlen, hanem arról, hogy sebzett, és ez a vonzalmaira is kiterjed."
Pál Feri: A magánytól az összetartozásig
Úgy látom te még mindig nem érted a lényeget.
A gyerek nem abból tudja mi zajlik körülötte amit hall vagy lát. Ennél sokkal kifinomultabb érzékei vannak amik felnőtt korra már nincsenek meg. ÉRZI!! A metakommunikációból, ahogy viselkedsz, ahogy mozogsz ahogy a párod hozzád ér. Mindent tud anélkül hogy hallana látna. Nem tudatosan hanem ÖSZTÖNÖSEN. Ez sokkal rosszabb.
A párod nem csupán féltékeny. Birtokol, agresszív, bántalmazó. Kialakított egy függőséget benned, ne tudj nélküle létezni. Ezt te nem látod mert benne vagy.
A személyiségén nem fogsz tudni változtatni. Ha nagyon akar akkor meg tud változni egy-két hétre, de nem többre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!