Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek így a normális?
Szerintetek az normális , hogy párom a kicsi gyereke születésnapját . A volt párjával ünnepli egésznap ? ( már a gyerek születése elött szétmentek )
Mit ért a gyerek az egészböl ? Mi szükség van akkor rám ? Nem az lenne normális hogy anya megünnepelte már a családjával és velem is megünnepelné apuka a gyerekkel együtt ? Hisz én vagyok a családja elvileg , így képzeli a jövőjét velem. Én nyitott lennék a gyerek felé . Mégse akar bevonni . Akkor kérdem én mi szükség rám ?
Hát én nem tudnék így az exfeleségemmel egy légtérben ünnepelni. Pedig nem haraggal váltunk el.
Ők megünneplik otthon, aztán nálam még egy torta még egy ünneplés :)
A gyerekhez ment nem a nőhöz!
2 egy gyereknek igenis kell példakép / apuka joga van vele találkozni bármekkora is a gyereke sőt amíg kicsi annál inkább,ha az anyuka nem enged oda ezt is meg kell értened és el kell fogadnod,ha nagyobb lesz a gyerkőc majd elviheti magával az apuka és fog veled is találkozni.
Minden kérdésed teljesen jogos. "Csak ott érdemes kérdést feltenni, ahol nincs is rá válasz."
E-szerint Te is elnyerted azt a faramuci élethelyzetet, amikor is Te bizonyos szituációban ugyan első hegedűs lehetsz (otthon), de a most már parallel létező második szituációban meg csak másodhegedűs. S így ott neked nem igen lehet szavad. Te legalábbis így érezheted.
Viszont a Társadnak (aki egyúttal Apa is) megint más az elképzelése, de az Ex-nek is megint más. S mivel az Ex a gyermek által jobb pozícióban van hozzád képest, ez meghatározza Apuci viszonyulását is az Ex-hez is a gyermeke érdekében.
Ha nem akar bevonni, v.színű az Ex akarata alapján teszi. (Aki utál Téged, mert Te vagy jelenleg, akit okol a volt párja távolmaradásáért. Még ha ez nem is igaz.)
Te egy szálka vagy (és az is maradsz) az Ex szemében, de ne vedd magadra, mert bárki is lenne a helyedben , akkor Az lenne a szálka. Tehát nem a személyeddel van neki baja, hanem a státuszoddal.
Sajna, azonban ennek levét a gyerek issza, mert tényleg nem fog tudni egykönnyen kiigazodni, h. akkor most mi is van.
Viszont egyet ne felejts el: A Te jóváhagyásoddal kerültél ebbe a helyzetbe, hogy bele mégy, még akkor is, ha úgy érzed, hogy a pároddal felesben (50-50%) viselitek ezen felállás felelősségét. A párod dupla státuszt vett fel azáltal, hogy 1) neked élettársad, 2) gyermekének meg "apucija" is maradt. Igaz, csak kb. 18-25 éves korig.
Úgy hogy két dolgot tehetsz csak:
1.) Elfogadod a jelenlegi felállást és tűröd a kényszerű szituációt... ami később még romolhat, de javulhat is. (Ezt előre nem tudhatod.)
2.) Nem fogadod el, hanem kilépsz a kapcsolatból. Keresel másik kapcsolatot.
De, mindenképpen úgy lesz, ahogyan Te döntesz a saját sorsod felett.
Kívánom, a bölcsesség legyen úrrá rajtad... és
Az ERŐ legyen Veled utadon!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!