Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy csináljátok, hogy egy háztartásban éltek hosszútávon, mégsem romlik meg vagy laposodik el a párkapcsolatotok?
Én egyedülálló vagyok, és nagyon örülök, ha olyan párokról hallok, akik hosszú évek óta együtt élnek boldogan, de fogalmam sincs, mi a titkuk. Amit a közvetlen környezetemen tapasztalok, az inkább az, hogy elunják magukat a másik mellett, bele vannak ragadva a szürke hétköznapok mókuskerekébe, ha otthon vannak, alig foglalkoznak egymással, munkából/iskolából kimerülten hazaérve az egész napi frusztrációjukat a másikon vezetik le, panaszkodnak egymás idegesítő szokásairól, szex jó esetben egyszer van egy héten, és úgy összességében elmondható, hogy a párjuk jelenlétét olyan szinten természetesnek veszik, hogy nem érzik különösebb szükségét annak, hogy bármiféle erőfeszítést tegyenek a kapcsolatukért.
Szerintem ez egy nagyon általános probléma, és bennem már az rögzült, hogy az összeköltözés következménye/végkimenetele szükségszerűen ez lesz, szóval újra meg újra felteszem magamnak a kérdést, hogy érdemes lesz-e egyáltalán belevágni valaha. Köztetek van olyan, aki ellenpéldának érzi magát?
Engem is fenyegetett ez a veszély... az ellaposodás, megunjuk egymást, természetesnek vesszük a másikat.
Aztán az életem megváltozott. Egy olyan helyre kerültem ahol kutyus van. És teljesen érdekes, hogy a kutyánál nem éreztem ezt a megszokást, nem tudtam megunni pedig ott is volt napi rutin. Menni sétálni, etetni, játszani vele, idegesítő is tudott lenni és néha büdi is. De nem tudtam megunni. Ha szomorú voltam felvidított a jelenléte. Akkor azért gondolkodóba estem, hogy egy beszélni nem tudó négylábú mivel tud vagy adhat többet mint egy ember, akivel szerelmesek voltunk?
Aztán végülis arra jutottam, hogy a kutyával annyival egyszerűbb minden. Ezt az egyszerűséget próbálom megőrizni a kapcsolatba is.
1. Tudom hogy mindig ott lesz nekem.
2. Tudom hogyha a gondjaim nem is oldja meg de mellettem áll.
3. Mindig örülünk egymásnak és ezt kifejezzük.
4. Mindig van 1 óránk közös elfoglaltságra.
5. Az érintés fontos.
6. Lehetünk spontának.
Egyenlőre tök jól működik a dolog. Változtattam a hozzáállásomon, a szemléletemen. Plusz a fenti pontokat is beiktattam. Azóta sokkat javult minden.
Természetes, hogy az ember idővel ráun arra, amit minden nap kap. Hiába a legfinomabb étel, ha minden nap azt ennéd, megunnád.
A titka, a fűszerezés. Bele kell vinni a hétköznapokba egy kis pluszt.
Mindig kell egy fiatal energikus szereto.
N
Mi 15 éve vagyunk együtt, 3 éve vagyunk házasok. Igazából nálunk az a titok, hogy remekül összepasszolunk. Ugyanaz a hobbink, nagyjából ugyanazokban a dolgokban leljük örömünket. Ha pl.rámjön a kertészkedés hétvégén, akkor a férjem előveszi a bográcsot és csinálunk mellette valami kaját is. Közben beszélgetünk, poénkodunk, nevetünk. Szeretünk együtt vásárolni, bulizni, szórakozni. Eljárunk rendszeresen étterembe is, nyaralni is.
Nem azt mondom, hogy nincsenek viták és évi 1 összeveszés sem, de meg tudjuk ezeket beszélni. Ha látom rajta hogy rossz napja van és szeretne csendben lenni egyedül, akkor nem nyaggatom hanem viszek neki vacsit és hagyom a gép előtt meditálni. Fordítva is így van. Igyekszünk tekintettel lenni a másikra, vagy felvidítani.
Nálunk is vannak hullámvölgyek, de ezeken hamar túllendülünk. Mindketten szeretjük a spontán dolgokat, spontán utazásokat.
Igazából mindketten nagyon ragaszkodunk a másikhoz már az első pár hónapban így volt. Ismerek még néhány ilyen párt a baráti körünkben, én azt látom, hogy kb ugyanígy csinálják ahogy mi.
Szerintem az a kulcs, hogy nagyon jó barátok IS vagyunk, és remek a szex.
A barátaidat meg szoktad unni? Nem. Mindig tudtok beszélgetni, sokban hasonlítotok, van közös program, számíthattok egymásra, stb. Egy kapcsolatban ugyanolyan fontosak ezek.
De a szex teszi igazán jóvá az egészet. :)
Amikor még mindig tudtok belevinni valami újat, kívánjátok egymást, és nem lesz monoton öt perces kötelező reszelés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!