Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Van szerintetek olyan kapcsolat ami hosszútávon is jól működik?
Én hiszek benne.
Az a baj, hogy a maradék 6.9 milliárd nem hisz.
Így egyedül vagyok.
Én sokkal szimpatikusabbnak látom az általad felvázolt modellt, és azt, hogy merjenek az emberek kilépni a rossz kapcsolataikból, mint hogy éveket töltsenek el a szarban gyávaságból/félelelmből/önigazolásból stb., amikor egyedül vagy mással már sokkal boldogabbak lennének. Szerintem a házasság intézménye már rég elavult, már ha valaha is egyáltalán működőképes lehetett. Ez nem az emberek hibája, mert ők olyanok, amilyenek, hanem eleve a rendszer nem (volt) emberbarát, szóval a válások száma szerintem sokkal inkább arról árulkodik, hogy az emberek elkezdték a kezükbe venni a sorsukat, mintsem elhidegülve öregedjenek meg. Mondom ezt úgy, hogy amúgy házas vagyok.
Meg az is változott, hogy mit várnak az emberek a házasságtól: míg régen tényleg inkább a gazdasági közösséget jelentette (hozomány, közös gazdálkodás, "törvényes" gyerekek - több munkáskéz), manapság már ennél többet (vagy mást) várnak tőle az emberek. És nem hiszem, hogy régebben annyival boldogabbak lettek volna a házasságok, egyszerűen csak más elvárásaik voltak, amikbe simán belefért pl. egy feleségverő, megcsaló férj vagy egy elhidegült, alkoholista feleség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!