Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Párkapcsolatban milyen problémákhoz vezethet hosszútávon a túlságosan nagy anyagi különbség?
Mindent meg lehet beszélni. De azért felsorolás szinten:
- Közös programok szervezése. Nyilván aki értelmes ember annak egy idő után rosszul esik, hogy a párja mindig drága programokra viszi. Vagy a fordított eset, amikor nem mennek, mert az egyik fél nem engedheti meg magának.
- Eltérő életszínvonal iránti igény. Az egyik kristály csillárt akar a nappaliba, a másiknak sosem lenne rá pénze.
- A kevesebbet kereső fél beleszól, hogy fölösleges dolgokra költi a pénzt a másik stb.
- A kevesebbet kereső félnek kisebbségi komplexusa lesz a pénzhiány miatt
- A többet kereső fél kevésnek érzi magához a másikat.
- A kevesebbet kereső fél élősködni kezd a másikon.
Hirtelen ennyi jutott eszembe, de ezer egyéb konfliktus lehet belőle. Igazából két kimenetele lehet, vagy a kevesebbet kereső fél szépen elél a másik pénzéből mint hal a vízben, vagy a többet kereső fél is átlagos életszínvonalon él. Kompromisszum kb ez a kettő lehet, de valakinek valamiről le kell mondani.
Minél hosszabb a táv, annál kevesebbhez.
Már jó 40 éve nősültem, a feleségem családja hát finoman szólva is jóval tehetősebb volt, mint az enyém - de túléltük az utolsó egyetemista évünket. Volt akkora a szerelem, hogy találjunk kompromisszumokat.
Én magasabb és gyorsabban növekvő fizetéssel kezdtem, szóval jövedelemben legalábbis elértük az ő eredeti családjának a nívóját, vagyonban persze nem, de nem is volt nekünk olyan fontos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!