Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Mit csináljak, ha a barátom...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit csináljak, ha a barátom nem szereti, ha sminkelek vagy szoknyát veszek fel?

Figyelt kérdés

Ezzel önmagában semmi probléma nincsen, örülök, ha tetszik neki a természetes külsőm, viszont nekem meg jól esik időnként "megcsinálni" magamat, mert önbizalmat ad, jól érzem magamat tőle.

Ő azt hiszi, az a célom, hogy megbámuljanak a pasik, pedig egyáltalán nem. Egyszerűen csak szeretem csinosnak és ápoltnak érezni magamat.

Nincsenek ribis ruháim, és nem terveztem megcsalni sem őt soha, mégis attól tart, hogy ilyen leszek. Meg sokszor nincs is kedvem készülődni, nem vagyok az a cicababa típus egyáltalán.

Hogyan lehetne enyhíteni az önbizalomhiányán? Mert szerintem az okozza ezt a dolgot nála.

22N

2018. márc. 25. 19:20
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
92%

Úgy utálom mikor valaki meg akarja magyarázni, hogy a másik mit miért csinál....Mert ti jobban tudjátok nem? Hagyjuk már ezt a baromságot, hogy aki sminkel, akkor annak pszichés problémái vannak és nincsen kibékülve magával, nincs önbizalma stb., mert hülyeség (biztos van ilyen is, de szerintem ritka). Nem akarok a kérdező nevében beszélni, de biztos neki is megvannak az okai, hogy miért sminkeli magát és nem hiszem, hogy azért folyamodik ilyesmihez mert pl. súlyos pszichés gondjai vannak...Sőt, szerintem inkább az olyan embereknek vannak önértékelési problémái, mint pl. a kérdező párja.

Én is sminkelek, azon egyszerű oknál fogva, hogy szeretek és szebb vagyok kisminkelve. Ennyi. Nem azért, mert én bebeszélem magamnak, hogy szebb vagyok vele és meghülyített az instagram és smink nélkül ki sem merek menni az utcára, hanem órákig bömbölök a fürdő kövén ücsörögve, hogy "jaj milyen ronda vagyok", hanem azért mert az egy tény, hogy kisminkelve nem látszódnak a szem alatti karikák, a bőrhibák és szimplán frissebb az arcom, szebb a tekintetem stb., egy kellemes mennyiségű természetes hatású smink (mert nem csak vakolni lehet!!!) szerintem mindenkinek dob a megjelenésén. Egyszerűen jobban érzem magam, mert szebbnek és igényesebbnek látom magam, valamint mondom engem ez érdekel is és szeretem magam sminkelni. Hogy ezzel mi a baj azt elképzelni nem tudom... Kérdem én: ki nem akar szép vagy csinos lenni? Gondolom, akik ilyeneket írnak, akkor azok csak benyúlnak a szekrénybe és felveszik az első ruhát, ami a kezükbe akad és abszolút nem érdekli őket, hogy mit mivel vesznek fel, jól áll-e rajtuk...mert a ruhának is az a funkciója, hogy valami takarja a tested, ne fázz stb., de az már nem létszükséglet, hogy jól is nézz ki benne, nem? Gondolom, hogy fodrászhoz sem azért jár senki, hogy egy olyan frizurát vágasson magának, ami előnyös vagy jól áll...Gondolom parfümöt sem használ senki és még sorolhatnám.

Kérdező, én a helyedben leülnék vele egyszer beszélgetni és elmagyaráznám neki, hogy miért szeretek sminkelni, miért szeretek csinosan öltözködni és úgy általánosan nekem mi a véleményem ezzel kapcsolatban. Majd őt is meghallgatnám, hogy ő mit gondol erről, elmondhatja, hogy konkrétan miért zavarja, mit szeretne. Szerintem ez fontos, hogy egyszer tényleg normálisan és őszintén meg tudjátok beszélni ezeket a dolgokat, ha normális, akkor megérti és akkor utána lehet keresni megoldást is. Akkor már lehet gondolkozni azon, hogy hogyan és mivel lehetne tuningolni az önbizalmát. Ellenkező esetben szerintem nem működne, mert amíg nem hisz neked, vádaskodik és minden hülységet bele lát a dologba, addig semmit nem lehet kezdeni ezzel az egésszel.

Egyébként csúnya vagy nem, én biztosan nem változtatnék a párom kedvéért (bár hála istennek nálunk ilyen probléma nem volt sosem, ő még meg is szokott dicsérni). Én szeretek sminkelni és szeretek csinosan öltözködni, én ezt magam miatt csinálom. Ez van és ezt vagy elfogadja vagy nem. Akkor is sminkeltem és akkor is csinosan öltöztem, mikor egyedülálló voltam, a párom így ismert meg. Tudta. Ha ez nem tetszik neki, nem ilyen lányt keresett, akkor nem kellett volna velem összejönnie. Abban nincsen semmi elítélendő, ha ő azt mondja, hogy "neki nem ez az esete" vagy ilyesmi, mert ezt mindenki maga tudja és ezt nem lehet befolyásolni. Ugyanakkor, ha ő ezt vállalta, hogy én ilyen vagyok és így kellek neki, akkor utólag ne akarjon megváltoztatni! Lehet, hogy durván hangzik, de senki nem kényszeríti őt semmire én sem fogom hozzákötözni az asztal lábához, ha nem tetszik neki, akkor el lehet menni és lehet keresni mást! Ennyi.

2018. márc. 25. 23:30
 22/27 anonim ***** válasza:
100%
Nem is értem ezt a korlátozási dolgot a párod részéről. Hát a történetben neki van önbizalom problémája, nem neked. Én is kisminkeltem magam, amikor nagy karikás szemmel keltem fel, de akkor már nekem is nagyon durva zöld volt a szemem alatt. Most nem értem ezzel mi baja van. Akkor ő sem vegye fel a kedvenc pólóját ha neked az nem tetszik, ennyi! Majd ebből rájön, hogy nem pont az a cél, hogy másoknak tetszelegj, hanem hogy jól érezd magad. Mutass tükröt neki.
2018. márc. 26. 08:02
 23/27 A kérdező kommentje:
Utolsó, egyetértek veled teljesen.
2018. márc. 26. 08:05
 24/27 anonim ***** válasza:
91%

Köze?!

Felnőtt nő vagy, SEMMI joga nincs beleszólni, mit-miért veszel fel.

Egyébként én ha ilyen lenne a párom a második hasonló megnyilvánulására kidobnám.

29n

2018. márc. 26. 16:44
 25/27 Kései Sirató ***** válasza:
54%

Most meghatározza, hogy hogy kell kinézned, később, hogy hol dolgozhatsz, hova mehetsz szabad idődben, mit vehetsz fel, hány gyereket kell szülnöd és a többi és a többi..

El van tévedve, ő nem egy arisztokrata, te pedig nem vagy a rabszolgája. Magyarázd el neki, és tedd lapátra szépen.

Egyébként aki sminkeli magát az igényesebb, mint aki nem. Sose értettem, hogyan lehet az igénytelenséget még érdemnek is tekinteni. Itt többen hozzászólnak, hogy én se sminkelek.. Aki lusta, meg igénytelen, legalább ne reklámozza!

2018. ápr. 4. 08:58
 26/27 anonim ***** válasza:
25# akkor aki nem sminkeli magát az igénytelen? Köszi!
2018. ápr. 4. 11:50
 27/27 anonim ***** válasza:
100%

Küldő: Kései Sirató

Időpont: ma 16:48

Téma: Re:

Az üzenet: Igen. Pontosan. Itt Magyarországon sokan azok, de ha kicsit utazol, látod, hogy már Ausztriában mindenki jobban ad magára, sminkel, hogy jobban nézzen ki. Ez hozzá tartozik a nőiességhez, ugyanúgy, mint a fésülködés, és jól ápoltság.

Aki igénytelen, nem érdekli, hogy hogy néz ki..

2018. ápr. 4. 17:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!