Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit lehet csinálni egy élősködő testvérrel?
Sziasztok.
Szóval a problémám az lenne, hogy a barátommal együtt vagyunk lassan már 2 éve és egy ideje együtt is lakunk. Pár hetente hazajárunk meglátogatni a családot vidékre, mert mi Pesten lakunk. Barátom (27 éves) van egy közel 28 éves nővére, aki előszeretettel szereti barátomat mindig lehúzni. Ahogy barátom mesélte, eddig nem igazán volt normális, hosszútávú munkája. Mindig váltogat, meg külföldre utazgat nyárra például egy ottani szállodába dolgozni stb. Amivel nincs is baj, de ahányszor hazajövünk vagy ő jön fel hozzánk, hogy együtt csináljunk valamit, mindig az van, h lehúzza a barátomat. Nem tudom szebben fogalmazni. Tehát múlt héten is hazajöttünk, elmentünk a barátokkal a törzshelyünkre, ahol mindenki iszogatott és természetesen a barátom fizette azt is, amit a nővére ivott. Múltkor buliban vagy 2x jött oda barátomhoz, hogy tesó tudsz adni egy ezrest, meg még egyet.. Úgy hogy egyébként most 2 helyre jár ilyen beugrósként dolgozgatni, nem hiszem el, h nincs 2 ezer forintja. Ráadásul tudja, hogy megyünk bulizni és képes eljönni kb 500 Ft-tal...
Egyszer, kb 1 éve, kért kölcsön a barátomtól több tízezer forintot, pedig meg kell hagyni, barátom se kell túl sokat, én picivel többet, de megvan minden ami kell, nem éhezünk, de akkor is. Mi is tudjuk jobb helyre tenni a pénzt. Tehát kért kölcsön egy nagyobb összeget, amit valahogy azóta is elfelejtett visszaadni. Valamikor rákérdeztem finoman barátomnál, hogy amúgy visszaadta-e már a pénzt tesója és mondta, h még nem mert most épp nincs pénze. De érdekes arra volt, h minden héten vagy bulizni vagy mozizni vagy iszogatni járjon. Tehát konkrétan, ha van pénze is inkább lehúzza barátomat és ez engem iszonyúan dühít. Mikor ezt elmondtam barátomnak a kölcsönnel kapcsolatban, hogy azóta se adta vissza, akkor még én voltam a szemét, hogy de hát ő a testvére, ők egy család és náluk úgy szokás, hogy segítenek egymásnak. De könyörgöm, a testvére folyton ezt csinálja, csak ő nem veszi észre. És már a hócipőm tele ezzel, hogy mikor meghallom, hogy jön valahova tesója is, már előre rosszul vagyok, mert tudom h az lesz a vége, h mindent mi fizettünk helyette, mivel amúgy közös kasszán vagyunk.
1-2x előfordul, nincs is ezzel semmi baj, de hogy állandóan.. Ez már sok. És nem is viszonozza soha, tehát sztem egyszer nem volt még olyan, hogy a tesója visszahívta volna bármire is. Semmi.
De egyszerűen nem tudom, hogy hozhatnám ezt fel barátomnak, mert elég érzékeny erre a témára... Mert ez a jelszó, hogy hát de ő a tesója.. Na és..? Aki felnőtt ember, el kell menni rendesen dolgozni és lesz pénze, bár ő még akkor is képes lehúzni a tesóját. Amúgy nincs bajom vele ezenkívül, kedves lánynak mondanám, de ez nagyon idegesít.
Szerintetek mit tegyek? Ti mit tennétek? Hogy hozzam fel barátomnak, hogy ne legyen belőle vita?
Két éve együtt vagytok, egy ideje együtt laktok és közös kasszán vagytok - bár a 100% közös kasszával sosem értettem egyet - és egy ilyen szituációt nem tudtok egymással megbeszélni?
Wtf?
Amúgy szimplán csak el kell mondani neki, hogy madár.
Az #1-es válaszoló a tipikus szemellenzős felfogást képviseli.
Az ilyen felfogásból szokott kikerekedni az az erőltetett, izzadságszagú családi kapcsolat.
"de hát ő a testvére, ők egy család és náluk úgy szokás, hogy segítenek egymásnak"
Ennyi. Megszoksz, vagy megszöksz, ebben nincs kompromisszum. Ha nekik ez természetes, akkor te a fejed tetejére is állhatsz, nem lesz változás.
Esetleg próbáljatok meg külön kasszával gazdálkodni.
Igen, van testvérem, de ő a barátoméval ellentétben nem élősködik. Minden szülinapra vesz ő is nekem, én is neki, ha együtt elmegyünk valahova, van hogy egyszer én fizetek, egyszer ő. Nem 500 Ft-tal indulunk el bulizni és utána kéregetünk folyamatosan. Nem azzal van baj, ha néha előfordul, de a helyzet az, h kb mindig ez van, ahányszor csak együtt vagyunk valahol.
Mi pedig együtt tervezzük a jövőnket, már szóba került az esküvő téma is stb, nagyon jól megvagyunk már 2 éve. Ezenkívül semmi probléma nincs. Attól, hogy a testvére, még nem azt jelenti, hogy minden szavára pattanni kell és ettől lesz jó a testvéri kapcsolat. Mindenki pénzből, nekünk ráadásul még ott az albérlet is, amit fizetni kell havi 100ezret, tehát nincs annyi pénzünk, hogy csak úgy szórjuk és folyamatosan másokra verjünk el több ezreket.
És nem arról van szó, hogy nem tudjuk 2 év után ezt megbeszélni, mert nem 2 éve folyamatosan áll fen ez a dolog, mivel időközben volt tesója külföldön több hónapot. Viszont mióta visszajött, nagyjából rendszeresen ez van.
És mondom, ha felhozom a témát barátomnak, akkor az a reakciója, hogy de ő a testvére és most ez miért probléma. Nem érti, hogy a tesója csak lehúzza és ha van nála pénz, akkor is inkább barátomtól kér. Csak összevesznénk, de lehet vállalom ezt a kockázatot és most már leültetem és elmondom, hogy ez így tovább nem mehet.
És első, írtam, hogy KÖZÖS kasszán vagyunk, tehát az én pénzem az övé is és fordítva, szóval úgy gondolom van némi beleszólásom a dologba.
Ráadásul a szülinapjára semmit nem adott a tesója barátomnak, de a buliban elkért tőle vagy 2 ezret, hogy tudjon még inni.. Azért ne vicceljünk már. Egy 800 Ft-os pezsgőre se telt a saját testvére szülinapjára....?
Kérdezőt teljesen megértem.
És az már késő, hogy ha majd megházasodtak, akkor ezt tisztázzák, erről most KELL beszélni a párjával.
1-es hozzászóló, te biztosan boldog lennél, és mosolyogva bólogatnál, ha ezt csinálná a párod/barátod/vőlegényed, ugye?
Az a baj, hogy ennek sosem lesz vége. Most még csak ezzel húzza le a lánytesó, aztán majd lesznek neki is gyerekei, akkor is folyton pénzzavarban lesz, akkor meg azért fog pénzt kérni, mindezt a testvéri szeretet jegyében.
Én nem mennék bele, Kérdező, ezt tisztázni kell még időben, hogy te ehhez nem fogsz asszisztálni egy életen át.
Ez meg a másik:
" Mikor ezt elmondtam barátomnak a kölcsönnel kapcsolatban, hogy azóta se adta vissza, akkor még én voltam a szemét, hogy de hát ő a testvére, ők egy család és náluk úgy szokás, hogy segítenek egymásnak."
A kérdezőt fogja megrövidíteni ezzel majd, mindig lesz, amiért a tesó lejmolni fogja a kérdező párját.
Kérdező, én a helyedben tisztáznám vele, hogy ebben nem vagyok partner. Ha náluk a családban EZ a természetes, ami nem más, mint egyoldalú kihasználás, akkor köszönöd szépen, de ehhez keressen másik lányt, aki ehhez asszisztál.
6-os írta:
"Ha őket megtagadod saját magadat is megtagadod, hogy honnan jöttél, hogy kivel nőttél fel"
Tudod, 6-os, nincs ezzel gond, válassza csak a testvérét meg a családját. Csak akkor ne haragudjon a világra azért, mert esetleg marad a tenyere meg ez öt ujja (barátnő, feleség helyett.)
A másik meg, hogy a családja a kérdező lesz, és a közös gyerekeik. Akkor majd tőlük vonja meg azért a dolgokat, hogy a tesónak adhassa? Ilyen nőt nem talál, aki ehhez fog asszisztálni tartósan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!